Jump to content

Ostakljivanje balkona i građ. inspekcija


loodsam

Preporučene objave

pozdrav,

 

zanima me da li se smije ostakliti balkon pomičnim staklima u svrhu zaštite od atmosferilija? dakle stakla su pomična i mogu se maknuti (npr. ovako http://www.program-plan.hr/izvedni_objekti.html#balkoni)

buidući da nije potrebna legalizacija, zanima me što je s građevinskom inspekcijom, da li se moraju imati nekakvi papiri za takav poduhvat?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, za sve radove na fasadi, što uključuje i zatvaranje lođa i balkona, potrebno je ishoditi građevinsku dozvolu, odnosno njenu izmjenu, čemu prethodi dobivanje suglasnosti svih suvlasnika predmetne nekretnine.

 

Međutim, obzirom je ovo malo specifična situacija - savjetujem vam da se obratite Gradskom uredu za prostorno uređenje sa ovim upitom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima

 

nemam nikakvu namjeru raditi sobu, ta stakla čak ni nemaju termoizolacijsku funkciju poput pvc prozora već su zaista samo zaštita od padalina.

kao laika me zbunjuje ova situacija - ne ozakonjuje se, no treba se imati dozvola? drugim riječima, budući da to već imam na balkonu, a bez dozvole (naime sami izvođači radova su me opetovano uvjeravali da ne treba nikakva dozvola!!), da li to mogu legalizirati i može li se nekako izbjeći sudjelovanje drugih stanara u tome (jer ruku na srce, kako ishoditi suglasnost svih suvlasnika?)

također me zanima i ima li u ovakvom slučaju kakve zastare, npr. dobijem suglasnost suvlasnika, no netko proda stan.. da li se u tom slučaju novi suvlasnik može buniti i tražiti micanje toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija