Jump to content

osuđena


anonimno

Preporučene objave

Neka me netko malo utješi da nije sve izgubljeno.

 

pa nije, onako je kako su ti rekli, nije rijec o potvrdi o nekaznjavanju, to je samo "narodni" izraz, rijec je o uvjerenju da se protiv tebe ne vodi kazneni postupak, a ne vodi se jer si pravomocno osudjena.

 

medjutim drzavna tijela, a posebno sudovi, drzavni odvjetnik, policija itd. vrse provjere bas kaznjavanosti potencijalnih kandidata i prema tim podacima vrse selekciju -u takvom slucaju su problemi izgledni.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazneni zakon:

Podaci iz kaznene evidencije

 

Članak 86.

 

(1) Podaci iz kaznene evidencije mogu se dati samo sudovima i državnim odvjetništvima kad se radi o kaznenom postupku protiv osobe za koju se traže podaci ili kad je u tijeku postupak za njezino pomilovanje.

 

(2) Podaci iz kaznene evidencije mogu se iznimno dati državnim tijelima na njihov obrazloženi zahtjev kad se radi o povjeravanju određenih poslova i zadataka u državnoj službi osobi za koju se traže ti podaci.

 

(3) Kaznenom evidencijom mogu se u okviru svoje zakonske ovlasti koristiti i tijela unutarnjih poslova radi otkrivanja počinitelja kaznenog djela. Navedeni podaci smatraju se profesionalnom tajnom.

 

(4) Nitko nema pravo zahtijevati od građana da podnesu dokaze o svojoj osuđivanosti ili neosuđivanosti.

 

(5) Građanin ima pravo tražiti podatke iz kaznene evidencije za sebe samo ako dokaže da su mu ti podaci potrebni radi ostvarivanja prava u stranoj državi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija