Jump to content

Zavod za mirovinsko traži povrat dviju isplaćenih mirovina ,odgovor na žalbu je 8dana


Med0

Preporučene objave

Dok sam se školovao, nakon smrti oca bio sam korisnik obiteljske mirovine od 2002.g do 1.10.2007.g . Nisam upisao fakultet i mirovinsko (referenticu) moja majka je nazvala i rekla da prestajem se školovati i sam sam s njom razgovarao jednom. Dakle tri puta smo rekli (telefonski) da ne nastavljam školovanje i nisam poslao potvrdu o nastavku školovanja koju je trebalo poslati do 15.10.2007.g na kojoj piše ako se nedostavi u navedenom roku mirovinsko smatra da sam prekinuo školovanje i obustavit će se isplata mirovina.

 

Korisnik mirovine sam od smrti oca 25.10.2002.g do prestanka školovanja 1.10.2007. u tom razdoblju rješenja o nekim ispravcima sam dobio četiri puta. Otac mi je bio dragovoljac domovinskog rata, načelnik katedre vojne topografije kojeg je smrt zatekla na radnom mjestu u morh-u. Ured za obranu je tek u 3. mjesecu 2007g mirovinskom uputio potvrdu da mi otac ima status branitelja. Nastavljena mi je isplata obiteljske mirovine u iznosu 1,658,19 kn da bi pred kraj 2007.g bila 1,880,71 kn.

 

Nakon mog javljanja mirovinskom da ne nastavljam školovanje oni su mi isplatili mirovinu za 10. i 11. mj. 2007.g mislio sam da je to neka razlika radi braniteljskog statusa. Nakon 3 godine mirovinsko me tuži i traži povrat te dvije mirovine u iznosu 3,761,42 kn sa zateznom kamatom od 28.09.2012.g , izgubili su spor na općinskom sudu u Zagrebu i sad me tuže dalje, sudac je na 5 stranica napisao obrazloženje s kojim se u potpunosti slažem jer se sastoji od činjenica. Netko u mirovinskom nije radio svoj posao i sad bi ja to trebao platiti, ja koji sam nezaposlen i koji sam postupio kako treba, što navesti u žalbi? U obrazloženju je sudac naveo da je HZZM izvršio uplatu znajući da nije dužan platiti pa nema pravo zahtjevati vračanje. Tužitelj je u cijelosti izgubio spor pa mu je odbijen zahtjev kojim trazi da sud naloži tuženiku da nadoknadi mu troškove parničkog postupka.

 

Da uz obrazloženje suda navedem da se s time slažem , da se pozvovem na zastaru , ako postoji za takve stvari? Unaprijed hvala , molim za brzi odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija