Jump to content

Odgovornost Odvjetnicke komore


Predy

Preporučene objave

Sto se desava ako odvjetnik dvije-tri godine radi neregistrirano u Odvjetnickoj komori?

Kako zastiti gradjane da ne nasjednu i placaju odvjetnicke usluge odvjetniku koji to i nije?

Sto se desava ako je Odvjetnicka komora upoznata sa tim slucajem i NISTA ne poduzima? Da li netko moze dati suvisli odgovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije Ako statko moze raditi i u piatanju sestra nego principi pravne drzave. Ako neki pravnik moze raditi kao advokat nelegalno i ubirati novce a da za to ZNA Odjetnicka komora.... onda nikada nece biti dosadno znati zasto se to u HR desava. (a tvoj odgovor smatram 100% ne fair i nelogicnim). Bolje suti.

je napisao:

Već si dosadan s tom svojom sestrom.

 

Vidi kd nadripisarstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predy, malo sam proucavala po forumu da se uvjerim

i da naislaprije neki dan na tvoju tuzbu. Svasta i nasi suci moraju gledat. A sto ti je tesko uzet odvjetnika da ti sastavi normalnu tuzbu, nego ovako, to dragi bog ne bi razmrsio kako si ti opisao, zbrda zdola, ne razumijem što misliš postići :-? postoji razlog zašto neću pustit vodoinstalateru da mi zašije ranu kao i zašto ću za sastav tužbe uzet odvjetnika a ne diplomiranog arhitekta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...nisu svi odvjetnici isti. A ti mislis da svojim "komentarima" pomazes drugima? Nazalost moral i pravna drzava su gosti u nasoj domovini.

Na moje pitanje : kako to da Odvjetnicka komora ne reagira na prekrsaje svojih clanova i onih koji se lazno predstavljaju kao odvjetnici, nitko mi nije odgovorio. Jedan takav prekrsaj kakav moze naporaviti lazni advokat i prevariti svoje klijente se mora osuditi.

Naqravno da sudskom praksom (polaganom i skupom) sve dolazi na svoje mjesto: lazni advokat u zatvor, novci prevarenim klijentima.... ali gdje je tu Komora? Ona MORA zastitit ostale odvjetnike od prevaranata i sminkera koji se predstavljaju kao advokati. Zar ne?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Itekako su svi odvjetnici u ovoj državi isti jer mnogi šute o zločinačkoj organizaciji zvanoj hok. Nije tu stvar samo tarife već protekcije koju uživaju pojedini odvjetnici od strane samih tijela komore. Nije ovo jedini slučaj kd od strane "odvjetnika". Ima i puno gorih pa nikome ništa i to je ono najveće zlo.

 

Predy, komora ti neće napraviti bogznašto jer vrana vrani oči ne kopa. Odugovlaćit će dok vrijeme ne pojede zaboravom to što se desilo i nikome ništa. Pa vidi samo tko je predsjednik komore i za koje interese on lobira a pogotovo tko mu je supruga. Ma ajde molim te kome će oni tamo više prodavati maglu? Pomiri se da živiš u takvoj državi u kojoj je pravo na prodaju i da je tome zasada tako a ako sretneš kojeg odvjetnika nemoj si uprljati obraz i ruke već slobodno kreni svojim putem jer vjeruj mi nijedna noć nije tolko duga da ne bi svanuo dan. Patetično jest ali je i istinito.

 

P.s.

I nemoj pljuvati samo odvjetnike, jer treba popljuvati i odvjetničke vježbenike koji nisu ništa bolji od svojih principala.

 

Drž se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkad se ovdje ne bi smjelo dirati u tu svetu kravu?

 

ma smije se barem na legalisu kritizirati koliko i koga hoces... na tvom mjestu, i pod uvjetom da je istina:

 

1- da je tvoja sestra strankama naplatno pruzala poravnu pomoc za vrijeme dok nije bila clan hok-a

 

2-da je ta cinjenica poznata odgovornoj/sluzbenoj osobi u hoku-u

 

ja bih podnio dvije kaznene prijave, prvu protiv tvoje sestre zbog kd nadripisarstva i drugu protiv odgovorne/sluzbene osobe u hok-u zbog neprijavljivanja kd-a.

 

ali i tebi savjet kao i svim drugima: za takvo nesto dobro provjeri je li to istina, pa tek onda prijava, a kada prijavis onda komuniciras iskljucivo sa drzavnim, a ne sa obicnim odvjetnicima/hok-om.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o kaznenim prijavama brine državno odvjetništvo, a ne HOK.

HOK NE MOŽE voditi disciplinski postupak protiv osobe koja nije član komore dajte jednom već shvatite to.

Predy je rekao da je podnio kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv svoje sestre pa onda HOK nema nikakvu obvezu ponovno prijavljivati jedno te isto.

 

A što se tiče predsjednika HOK (btw on je novi predsjednik nedavno izabran) smatram da je pravi čovjek, proeuropski orijentiran, a njegova žena je također odvjetnica koja radi s njim u uredu i nemojte pričati neistine i klevetati jednog časnog čovjeka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta pelicarić više nije glavni meštar?

 

Mora da nije zadovoljio neke krugove svojim oralnim argumentima.

 

A ovaj novi ti je neki rod?

 

A šta ti znači to proeuropski orjentiran? Da će lobirati možda pored prava i za dužnosti i odgovornosti odvjetnika kakvi su i preko Schengena? Hoće prenijeti prerogativ određivanja visine tarife na ministarstvo ili na sabor za početak?

 

Ajde na doškolovanje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Shvatio sam. Shvatio sam da HOK nema namjere podnijeti nikakvu prijavu koja se u protupravno bavi pravnim poslovima i radi u neregistriranoj kancelariji.

Nije li tu nesto trulo?

Morao bih biti sretan sto zivim u inozemstvu gdje se takve stvari kruvicno gone. Ali do Europe je daleko!

No samo na znanje.... evo ovih se dana u Italiji strajka u redovima odvjetnika jer je vlada zauzela stav i donosi zakon o liberalizaciji odvjetnickih profesija te, u skladu s time, i svih minimalnih cijena usluga koje odvjetnici naplacuju. Samo to...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da Leo Anderis je novi. Pa proeuropski jer su postojale neke struje koje idu u smjeru radikalno desno i koje su skoro pobijedile na izborima.

Bez obzira na sve, kada udjemo u europu onda se otvaraju granice slbode kretanja radne snage, a to znaci i ulazak stranih odvj kuća u RH.

To je neminovno i odvjetnici se trebaju pripremiti na to.

A gospon ako nemožete bez zajedljivih komentara onda je bolje da ih niti ne dajete jer na toj razini ne komuniciram

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predy

Naravno da bi HOK trebala reagirati. Nedavno je Australska OK prijavila slican slucaj. Dakle nisu cekali da klijenti laznoga odvjetnika to cine. To je njihova duznost. (mislim da je tip zavrsio u zatvoru a, vjerujem da bi se isto dogodilo u GB ili USA).

 

I ne samo to HOK bi trebala nemilosrdno progoniti i neprofesionalne odvjetnike da kojih u HR ima na pretek. Inace cemu oni sluze?

 

Kada ja ta HOK poduzela ista protiv ijednog odvjetnika?

 

Ne obracaj paznju na tog tipa koji te kritizira. On ce sigurno doprinjeti da HR javnost ucvsti svoje misljenje o odvjetnicima i sucima. I dalje ce biti vidjeni kaoi i do sada: grimziva, lijena i nesposobna polu-mafija koja se naradje bavi prilicno glupavim poslom mesetarenja sa nekretninama nego pravom. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija