Jump to content

"štenderi"


hasko

Preporučene objave

Za one koji ne znaju to su nosači koje je HEP davno postavio na krovovima kuća , a služe za podupiranje strujnih vodova. Prije nekog vremena sam kod susjeda mijenjao krov ali su se moralli uklanjati svi drveni elementi. Na jedan takav "rog" i gredu je bio i prčvršćen "štender" koji se morao odpojiti od tih dijelova krova. Vlasnik je tražio od HEP-a da učini potrebne radnje kako bi se moglo sigurno i bez opasnosti taj nosač otpustiti te se nakon cca. dva sata ponovo pričvrstiti na nove drvene dijelove na istom mjestu. HEP je napravio predračun za te radove u iznoso oko 5500kuna. Pitanje : zar Hep kao distributer el. energije ne bi takav posao učiniti besplatno i zar ne bi trebao plaćati naknadu vlasnicima kuća zato što ih koristi za prijenos svojeg proizvoda? O opasnostima koje prijete ako mijenjaš sljemenjak na krovu ili puknuti crijep da i ne govorim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma napravio sam ja to i bez njihove pomoći i na vlastiti rizik. Nije to bilo puno posla. Oko sat vremena. Rizik je doduše postojao i to dosta velik ali pitanje je ; kad mi već koristiš moj objekat za prijenos struje zar ne bi trebao ili platiti korištenje mog objekta za svoj posao ili ovakve radove obaviti besplatno(5500 nije malo novaca)jer ja ne mogu izvršiti radove na vlastitoj kući bez rizika od strujnog udara. Ovdje doduše nije bilo riječ o mojoj kući ali je tako moglo biti u svačijoj. I zašto ne bih postavio konkretno pitanje ? Imam li pravo tražiti od HEP-a naknadu za korištenje mog objekta (ovo vrijedi i za bandere na privatnom zemljištu)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija