Jump to content

alimentacija za troje djece


pančica

Preporučene objave

Pozdrav! Zanima me koliko iznosi alimentacija za troje malodobne djece? Mogu li se o visini alimentacije dogovoriti roditelji van suda ili se striktno mora uplaćuvatmi koliko odredi sud? Naime,prijatelji su pred razvodom,imaju troje djece i dogovorili su se da on uplaćuje 1000kn za svo troje budući da je iselio i otišao u podstanare,a ona i djeca su ostali u kući njegovih roditelja.No odvjetnica joj je sastavila zahtjev za rastavu u kojem se navodi iznos alimentacije od 2300kn i sada on to ne želi potpisati jer ne može mjesečno toliko izdvajati...Mogu li oni sastaviti nekakav ugovor kod javnog bilježnika i prema njemu da se plaća tih 1000kn dogovorenih ili kako?

Puno hvala unaprijed

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnica je napisala zahtjev orijentirajući se prema uvriježenim tj. propisanim minimalnim iznosima. Mislim da je dogovor izvan suda uvijek moguć. Razlog više za dogovor je taj što se on odselio, a ona ostala u kući njegovih roditelja. Mislim da tu činjenicu u takvom ugovoru treba i odmah napomenuti te utanačiti do kada će takvo stanje (po)trajati i što ako se ona jednog dana želi iseliti odnosno on jednog dana vratiti da poslije ne bi bilo rekla-kazala. Pokušajte razmisliti o svim ugovornim opcijama unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. iznos niži od minimalnog po djetetu može odrediti samo sud.

2. sporazum kod j.b. o tome da plaća i još manje nego li sud smije odrediti (ili mimo odluke suda) zapravo ne bi imao nikakvu snagu, jer se roditelj ne može odreći djetetovog prava u njegovo ime, ni djelomice ni potpuno.

3. bilo bi razborito da se dogovore na točno 50% minimalnog iznosa po djetetu (precizno, ne zajedničku cifru za troje) i tako sudu predlože oboje.

 

Dodatak mogu lako ugovoriti, tako da ona plaća izvjesnu svotu najma stana u određenom iznosu koji bi svotu matematički sveo na onu koju su dogovarali i namjeravali ovjeriti. I naravno, ako se on može o tome dogovoriti sa svojim roditeljima koji su vlasnici. Jer... sve je dobro dok su u relativno dobrim odnosima, a ako ne budu... postoji ogromna mogućnost da se majka odluči u ime djece predložiti ovrhu radi neisplaćene razlike (a onda bi ovjera u j.b. na 1.000kn uzdržavanja za 3 djece bila nekorisna). Otac djece vlasnik stana nije, pa tko bi kome tu u stvari što poklanjao ili/i dugovao? Bolje što čišći račun, a spriječiti buduće eventualne "nesporazume".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija