Jump to content

Zastara ovrhe !


kira

Preporučene objave

Poštovani !

Imam ovrhu po osnovi kreditnih kartica, dali postoji mogućnost njene zastare, negdje sam čitala da se nakon 10 godina može tražiti zastara potraživanja pismenim putem od strane vjerovnika.

Budući je ovrha pokrenuta putem Općinskom suda, dali se otpis potraživanja zbog zastare traži putem suda i s pozivom na koji Članak Zakona.

 

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav svima.... imam nekoliko pitanja u vezi komplicirane situacije, koja ukratko ovako glasi....dotična gospođa koja radi u HZZ-u, je tijekom nekoliko godina na prevaru, u kojoj su sudjelovali i neki ostali zaposlenici HZZ-a, dizala kredite,njih otprilike 10, koje nije vraćala već su jamci plaćali njezin kredit... u međuvremenu se sve to otkrilo, i dotična je na sudu izgubila parnicu, te je dužna svim jamcima vratiti njihove novce... Ono što je zanimljivo kako za te PREVARE U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI apsolutno NITKO nije snosio posljedice već su svi nastavili raditi poslove koje su i dotada obavljali. dotična je samo promijenila način prevare države... pravomoćnom presudom na općinskom sudu je oređeno kako će dotična isplatiti dugovanja do 2017., kako bi prije 2 mjeseca , njezin kolega koji je zajedno s njom sudjelovao u svim tim malverzacijama, poslao dopis kako dama nije u mogućnosti isplatiti dugovanja do 2023. razliku od 6 godina nisu apsolutno ni sa potkrijepili...

Koje korake je moguće poduzeti, po mogućnosti na što višoj državnoj razini, kako bi se naplatilo ono što nama pripada... inače, svo to povlačenje po sudovima, zajedno s odvjetnicima koje je hzz potplatio kako dotična ne bila otkaz, traje već 9 godina. kada ide u zastaru? računa li se prekid zastare od 10 godina ako su oni slali neke kao dopise na naše žalbe? postoji li institucija koja nama isplaćuje njezina dugovanja, a onda se oni nekim svojim putem naplate od nje? od nekih ljudi sam čula kako je to moguće, uz plaćanje sitne provizije tim institucijama.... nadam se kako će netko moći i dati odgovor na ova pitanja. unaprijed se zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija