Jump to content

Prodaja auta bez ugovora


zeki10

Preporučene objave

Prodao sam auto tipu koji ga je uredno pogledao i slozio se sa ponudenim. S obzirom da je to bilo u vrijeme kada su javni biljeznici vec zatvorili nisam bio u mogćnosti ispuniti kupoprodajni ugovor i ovjeriti ga kako to nalaze zakon.

Tip koji je kupio vozilo od mene ponudio je novce odmah, naravno ja njemu prometnu i vozilo pa se nademo u jutro kod javnog biljeznika. Ispunio sam svoje generalije u ugovoru i dao ga kupcu da istu vecer doma popuni svoje generalije kako bi se u jutro nasli kod biljeznika. E sad nastaju problemi jer mi se kupac nije javljao, a nedugo iza toga iskljucio mobitel. U medjuvremenu je počinio dvije prometne nezgode. Da stvar bude gora tip uopce nije imao vozacku dozvolu.Svu štetu koju je počinio osiguranje tereti mene kao vlasnika vozila (kako kaze zakon). Jasno mi je da je zakon takav ali nikad nemogu prihvatiti da moram odgovarati za stetu koju je netko drugi pocinio. Postoji li bilo kakva mogucnost da se izvucem iz ove situacije,zna li tko dobrog odvjetnika u ovom podrucju. Uz put iznos za koji me osiguranje tereti je cca 50.000 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dali ste ispunili i potpisali kuporodajni ugovor?

dali imaš svjedoke za primljen novac?

 

auto si prodao i nisi vlasnik. ne odgovaraš za štetu koju počini novi vlasni.

nije tvoj problem što nije imao vozačku dozvolu .

 

ako posjeduješ kupoprodajni ugovor (nije bitno dali je ovjeren od strane javnog bilježnika) ili imaš svjedoke da si primio dogovorenu svotu u nadležnu policijsku postaju podnijeti pismenu izjavu i odjaviti auto. u poreznu prijaviti nastanakporezne obveze (porez plaća kupac osim ako je drugačije dogovoreno)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podra Bovu,

 

na zalost nemam ugovor jer sam mu isto vecer, kada smo obavljali kupoprodaju, dao obrazac sa ispunjenim svojim generalijama da ga ponese sa sobom doma i ispuni svoj dio kako bi odmah u jutro mogli do biljeznika.Na zalost nemam niti svjedoke. Ovi u osiguranju mi vjeruju da sam mu ga prodao i rekose da im dostavim izjavu od biljeznika o prodaji pa ce pokusati teretiti kupca. S obzirom da se radi o velikom iznosu cijela stvar ide na sud pa me malo frka bilo sto ciniti bez odvjetnika..

Thx na odgovoru Bovu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odakle VAm izjava javnog bilježnika koju morate dostaviti osiguranju, ako ste rekli da bilježnik nije radio pa da zato niste potpisali kupoprodajni ugovor?

 

Mislili su na izjavu koju bih naknadno dao da sam tada prodao auto, dakle to se sve dogodilo prije par godina ali ce mi prihvatiti izjavu ovjerenu kod biljeznika recimo na danasnji dan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi niste žrtva.

 

Lakomisleno ste pokupili novce ne razmišljajući o posljedicama.

 

Vozilo formalno niste prodali još ste njegov vlasnik.

 

Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima za počinjenu štetu osiguravatelju solidarno odgovaraju vlasnik i vozač.

 

Ta nesreća od vozača je sigurno manje likvidna od vas čim se osiguravatelj okomio na vas.

 

Čisto sumnjam da možete nešto naplatiti na brzinu.

 

Mislim da trebate angažirati nekog mladog odvjetnika i čekati da toj nesreći umre netko bližnji koji ima dosta imovine te ga zaskočiti na tom koraku, a to može trajati i koštati jako puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi niste žrtva.

 

Lakomisleno ste pokupili novce ne razmišljajući o posljedicama.

 

Thx petpetica na odgovoru,mislio sam u svakom slucaju angazirati nekog odvjetnika, dobio sam zapisnike o ocevidu o nesrecama koje je pocinio, to je strasno. Pocinio je nesrecu isto vecer kada sam mu prodao auto i uz to sto nije imao vozacku bio je i pijan, nemogu vjerovati da bih ja morao sve to platiti zbog lakomislenosti. Imam sms-ove kojima smo se dogovarali oko ovjere ugovora, idem na sud do kraja pa sto bude...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad je odbio razgovarati preko telefona (nije se javljao ) trebao si u policiju i prijaviti krađu auta . sad pokušaj sa podjeljenom odgovornosti (ako mu imaju od čega naplatiti štetu).

dat auto bez svjedoka za kupoprodaju ?

dat auto bez potisane izjave o preuzimanju auta ili ugovorao kupoprodaji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

nisi jos rekao dali su kakvi svjedoci u toj cijeloj situaciji? ja mislim da ti nisi nista strasno lose napravio, dosta puta se u takvim situacijama ide na bar malo povjerenja... ja sam prodao par automobila i mogla mi se ista situacija dogodit ali sva sreca nije. inače sam česti gost ovdje i ubuduće ću paziti na takve stvari jer nikad se nezna... sta taj covijek koji je skrivio nesrece ima za rec o svemu tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da vam se vima opet javim sa nekim novim info.U svakom slucaju sam cijelu stvar predao odvjetniku kojega dobro znam. Rekao mi je da ne bi trebalo biti problema. Ono sto sam naucio nikad prodavati auto bez barem potpisanog,a potom i ovjerenog ugovora. Da stvar bude bolja lik kojemu sam prodao auto me kontaktirao i rekao da svu odgovornost prebacuje sebi, na kraju i to je vec nesto.Javim vam kad se sve ovo malo razmota,pozdrav...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija