Jump to content

Naplata štete Kasko osiguranje


ksimek

Preporučene objave

Suprug se vraćao s posla iz bolnice i sletio s ceste. Nije se činila velika šteta pa nije zvao policiju. Taj dan je bilo snježno nevrijeme pa je satima čekao HAK da ga izvuku. Kasnije se ispostavilo da je šteta par desetaka tisuća KN i da ju Kasko ne želi pokriti. Navodno je trebao zvati policiju ali to nije znao. Imao je slučaj kad ju je zvao glede prometne nesreće pa su se naljutili jer ih za male prometne nema potrebe zvati. Što učiniti i ima li nade da naplati štetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

početkom veljače 2014 godine upravljao sam službenim teretnim vozilom cestom D3 iz smjera Rijeke u smijeru Delnica i naletio na odron kamenja koje se nalazilo na mojoj prometnoj traci, jedva sam spasio živu glavu i zadržao se na cesti, sklonio sam vozilo uz desni rub ceste, postavio trokut i nazvao policiju koja je stvarno vrlo brzo stigla na mijesto nesreće cca. 10 min, obavili smo alkotestiranje, sve uredno 0.0. i taj zapisnik sam tada i dobio.

 

drugi dan otišao na kasko i prijavio štetu, oni su rekli da če dobit policijski zapisnik iz Delnica i to je to,,,jučer me zovu iz osiguranja da im je stigla "Službena zabilješka" i oni nemogu priznat štetu jer u njoj piše da sam ja izjavio ; da sam se nakon udarca bez zaustavljanja nastavio kretati u smjeru Delnica sve dok mi vozilo nije samostalno prestalo raditi...

to nije ni blizu moje izjave od tog dana, a recimo o vremenskim uvijetima koji su vladali na cesti niti jednog slova (metar snijega uz rub ceste koji su nagurale ralice, ledena kiša koja pada cijeli dan i ledi se u dodiru sa tlom, magla, noć, zavoji, s desne strane ceste stijena 100 m visoka, s lijeve provalija 100 m duboka-Lokvarsko jezero itd...itd...

 

a u Osiguranju kažu da sam trebao stat na licu mjesta,,,( pa ljudi božji, trebalo mi je 200m da polovim auto da ne sletim u provaliju a onda još 200m da uspijem pronač neku rupu uz desni rub od silnog snijega da se malo sklonim s ceste jer u tim uvijetima ja sam bio potencijalna opasnost po svoj i nečiji tuđi život, da je neko naletio iza i zabio se u mene i nedaj bože poginuo baš me zanima ko bi tada bio kriv i odgovarao što nije maknuo vozilo s ceste, ja jesam i možda sam time spasio nečiji život ali mi zato osiguranje ne priznaje štetu )

 

pa mene zanima dali postoji mogučnost bilo kakve izmjene ili dopune ovog dokumenta ( Službena zabilješka ) ako smatram da je došlo do nesporazuma između mene i Policijskog službenika i da su neke stvari možda malo krivo interpretirane.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema ga, očevid nije niti napravljen, niti je slikano mjesto nesreće niti vozilo na mjestu nesreće, ništa, policajka je sjedila naprijed, ja sam sjeo otraga u policijski auto dao sve papire i puho alkotest, za to vrijeme policajac je stajo vani, pitao me kad su stigli što se dogodilo, ja sam odgovorio da sam udario kamen na cesti, on mi kaže ; vi ste ove godine 5. na ovoj relaciji, to vam je ovdje normalno ali nemojte se nadat nekoj odšteti jer su ovi iz Hrvatskih cesta na svakih 500 m stavili znak pazi odron i pazi divljač tako da se ograde.

 

mene ne zanimaju nikakve odštete niti tužbe protiv Hrv.cesta jedino me zanima kako riješit popravak jer ako mi kasko ne prizna, sigurno neće niti moj direktor što znači da ću ja ili platit popravak ili dobit radnu knjižicu i pravac Burza

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

baš me zanima ko bi tada bio kriv i odgovarao što nije maknuo vozilo s ceste, ja jesam i možda sam time spasio nečiji život ali mi zato osiguranje ne priznaje štetu )

 

pa mene zanima dali postoji mogučnost bilo kakve izmjene ili dopune ovog dokumenta ( Službena zabilješka ) ako smatram da je došlo do nesporazuma između mene i Policijskog službenika i da su neke stvari možda malo krivo interpretirane.

Po čl.171 st.1 vozać je dužan maknut vozilo s ceste.

 

Treba vidjet ali prosto sumnjam na izmjenu.

 

Suprug nije zvao policiju jer je nazvao referenta u osiguranju i ovaj mu je rekao da ne treba zvati policiju za tako malu štetu. Ima račun od HAK-a.
Onda neka stvar riješi s referentom.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stigla danas procjena od Kaska da oni priznaju nekih 8 000 kn štete što znači da je meni ostalo još samo nekih 10 000 - 15 000 za platit iz svog đepa.

 

priznali su mi samo mehanička oštečenja od ispod koja su nastala udarcem kamenja, znači karter puko po pola, nekakva pumpa i zaštitne plastike ispod motora, a ovo kaj je zablokiro motor sam si ja kriv zato što nisam isti tren ugasio vozilo.

 

obzirom da nije bilo prekoračenja brzine, da sam uredno zvao policiju i puho nulu i ni po čemu nisam kriv za nesreću ( odron kamenja ) stvarno se više pitam čemu onda služi taj Kasko kad ni sad ne priznaju štetu...:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Molim za pomoć ja sam imao provalu u auto iz auta su otuđili sve što su mogli između ostaloga i handsfre uređaj koji je po kasku osiguran.Zvali smo policiju oni su napravili uviđaj podnjeli kaznenu prijavu za provalu prijavio sam štetu osiguranju. Oni odgovaraju da da nema štetnog događaja i da neće isplatiti štetu jer u kaznenoj prijavi piše da je izvršena krađa a ne provalna krađa i zato što na vozilu nema oštećenja i nezna se kako ga otvorio kažu oni priznaju samo ako je razbijen prozor ili odvaljena vrata.Nakon nekog vremena policija je otkrila počinitelja i podnjela kaznenu prijavu osiguranje mi je reklo ako je tako da samo dostavimo iz državnog odvjetništva prijavu i sve je u redu u međuvremenu je bio i sud i isti je osuđen za krađu i nije se žalio presuda je pravomoćna. Osiguranje sada ne želi isplatiti štetu jer je lopov izjavio u obrani da je auto bio otključan i oni kažu da opet nema štetnog događaja iako je auto bio zaključan. Dali je moguće podnjeti parnicu za naknadu štete jer ne mogu vjerovati da je lopov osuđen i da njima to nije dokaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osuđen je za krađu kada su to rekli pitao sam u odvjetništvu dali može biti provalna krađa oni su rekli da je krađa krađa ne postoji kažu provalna krađa takvu terminologiju ima samo osiguranje iako kod njih stoji da se isplaćuje ako je izvršena krađa,provalna krađa. Oni kažu da vozilo nije bilo osigurano odnosno nije bilo zaključano odnosno vjeruju lopovu jer on kaže da nije bilo zaključano nije li normalno da se lopov koristi lažima nebili profitirao ali mu nije prošlo jer mu sud očito nije povjerovao ali mu osiguranje vjeruje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji krađa i teška krađa (u smislu koji njih muči). Kod krađe je on nešto uzeo iz otključanog vozila, a teška krađa bi bila da je provalio (razvalio bravicu, razbio prozor i sl.). Ako su ga tužili za krađu i nju mu dokazali, a osiguranje pokriva samo tešku krađu (provalnu krađu), onda su u pravu i nemaju ti po čemu isplatiti štetu. Imaš li uvjete osiguranja negdje pri ruci da točno vidiš?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zdenkec, pogledajte si policu i vidite što "pokriva". Ako vam osiguranje "pobjegne", uvijek vam ostaje opcija tužiti osuđenika i tražiti nakanadu štete od njega. Sad kada imate pravomoćnu kaznenu presudu, postupak će biti ekspresno riješen u vašu korist. Ali hoćete li se uspjeti naplatiti - druga je priča.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od osiguranja pismeno (peporučeno i sa povratnicom ) traži naknadu štete po osiguranom događaju. od blablablabla nema koristi.

kad tražiš pismeno i odgovor bi trebao biti pismeni.

bez pismenog zahtjeva za naknadu štete nemožeš pokrenuti tužbu.

dok se sa njima dogovoriš može nastušiti zastara. tad se slikaj sa kaskom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. i da imam pravo samo da lopov nije rekao da auto nije bio zaključan jer imam pravo ako je izvršena krađa oni pokrivaju vrijednost do 500 eura.
Jedno osiguranje kaže

 

.8) Osiguranjem je pokrivena šteta na osiguranim stvarima iz stavka (5) ovog članka

samo dok su pričvršćene na vozilo ili se nalaze u zaključanom vozilu.

 

.10) Nije pokriven rizik krađe, teπke krađe, razbojniπtva i razbojniËke krađe za stvari iz stavka (5) ovog članka, ako nema tragova obijanja, odnosno tragova nasilnog ulaska u vozilo, a kod kabrioleta krov mora biti podignut i sva stakla podignuta".

 

Što kaže policijski zapisnik o očevidu krađe/provale ako je izvršen?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija