Jump to content

Alkohol-kako postupiti?


Nuvolari

Preporučene objave

Pozdrav, kod mene se radi o sljedecem: znaci isao sam pomaknuti prijateljev auto stotinjak metara, iza mene se samo pojavio policijski automobil s upaljenim rotirkama, naravno stao sam i zahtjevali su da pusem. Napuhao sam 0,90 umanjeno za 0,10 znaci 0,80 promila, tvrdio sam policajcima da je nemoguce i da zahtjevam vađenje krvi. policajcu su me uputili na opću zupanijsku bolnici na hitni prijem i da to radim o svom trosku i da je cijena toga otprilike 100 e. napisali su mi prekrsajni nalog na 1000 kn + 100 kn troskova i zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 6 mjeseci, nalog sam potpisao. nakon toga sam otisao kako su me uputili u bolnicu na hiti prijem i zahtjevao vađenje krvi u svrhu utvrđivanja prisutnosti alkohola na što mi je dežurna doktorka rekla da je to prvi slucaj i da to oni ne rade ali je i napomenula da je nemoguce da imam toliku prisutnost alkohola u krvi. zanima me kako postupiti? pisati prigovor na na to ili što? policajci su me znaci krivo uputili, izgledalo je kao da su me se htjeli rijesiti. mladi sam vozac i ovo mi je drugi prekrsaj prvi sam napravio prije mjesec dana slicno nesto 0,80 napuhao i 3 mjeseca zabrane na što sam podnio prigovor jer mi je auto potreban za odlazak i dolazak na posao. zanima me kako će prekršajni sud gledati na ta dva prekršaja. s tim da drugi put kad su me zaustavili stvarno nisam imao 0.80 u krvi jer je bilo nemoguce nakon dva razvodnjena gemišta... sva pomoc i savjeti su dobrodosli :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trazio sam za vrijeme pisanja zapisnika, no ocito su to zanemarili i zasto bi rekli da oni vise ne vode na vađenje krvi? Netko je ovdje na forumu napisao da na OPN od 1000 kuna nije moguće izreći zastitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom. po cl. 239 st. 4 Prekrsajnog zakona. zna li netko nesto o tome ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prva žalba u situaciji ako ti je prvi prometni prekršaj bi moglo proći uz plaćanje dvije trećine kazne uz opomenu glede zabrane upravljanja. Ali s obzirom da su te dva puta u kratkom vremenskom periodu uhvatili, sud ti neće imati milosti. Možeš samo proći tako da platiš manje, tih dvije trećine kazne obje. Vozačku gubiš. To što su oni tebe zaje... ti ne vrijedi ni pišljiva boba, a lako moguće da bi ti tamo pokazalo i više jer su dregeri svako malo baždareni i stvarno su jako precizni, ustvari su ti vjerovatno i napravili uslugu time i spasili ti nešto para. Ja sam bio u situaciji da me ženska pokupila iako je htjela skrenuti u ulicu iz koje sam ja dolazio dok sam se ja uključivao na glavnu cestu. Napuhao sam 0,48 umanjeno 0,38 ali i ostao kriv jer sam ja njoj kao oduzeo prednost...u globalu 4700 kuna kazne i 6 mjeseci bez vozačke. Žalio sam se. Hoću li na sudu moći proći, ne vjerujem, u najboljem slučaju zamjena novčane kazne za društveno korisni rad jer sam student bez primanja i imovine, a starci spajaju kraj s krajem a vozačku ću vjerovatno isto tako izgubiti no možda mi smanje na 1 ili 3 mjeseca jer mi je prva zabrana, samo sumnjam čisto i ne znam stvarno što će biti jer imam već prometnih prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odvesti se doma 15 km i preparkirati nije isto, na to sam mislio kad sam napisao "ozbiljno". prigovor cu svakako napisati, ako nista drugo bar da dobijem na vremenu jer sumnjam da ce ga uvaziti. ovisno o tome kako ce tumacit cl. 239. st. 4. prekrsajnog zakona. novcana kazna mi nije bitna, svakako nemam cime platiti :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno.Iako je sistem da onaj vani napiše svoje što treba,preda okrivljenom a unutra ga kontroliraju što i kako je ispisao nalog te dobiju povratnu informaciju da li je osoba kažnjena,dobila je zabranu ili nije i to unose u bazu podataka svakog vozača tako da bi te stvari (izdvanje OPN-a umjesto PN-a) u praksi bile brzo uočene i ispravljene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
pozdrav, policija me nedavno zaustavila sa nešto preko 1 promila, nisu mi ništa dali da potpišem niti su upisali suvozača da je bio samnom. oduzeta mi je vozačka na 12 sati iako sam bio blizu kuće, jel mi itko može dati prijedlog za pisanje žalbe?

 

Imate ovdje dobrih primjera - http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/68999-Prigovor-na-oduzimanje-vozacke-dozvole

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav, policija me nedavno zaustavila sa nešto preko 1 promila, nisu mi ništa dali da potpišem niti su upisali suvozača da je bio samnom. oduzeta mi je vozačka na 12 sati iako sam bio blizu kuće, jel mi itko može dati prijedlog za pisanje žalbe?
Trebali su dat zapisnik na potpis kao i OPN ako su ga odmah i izdali ( i to oba samo da su primljeni).Suvozač se ne upisuje nigdje.Nebitno za mjesto zaustavljanja vozačku su naredbom oduzeli po čl.285 st.1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, evo samo da javim da mi je stigla presuda sa prekrsajnog suda, kazna mi je smanjena na 350 sa 1000 kuna a zaštitna mjera upravljanja B kategorijom u trajanju od 6 mjeseci u potpunosti ukinuta. u prigovoru sam se pozvao na cl.239 st. 4 prekrsajnog zakona te su naveli da je prigovor u cjelosti osnovan. hvala na pomoci :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija