Jump to content

Zatvor i alimentacija. Hitan odgovor!!!!!


Mačak1

Preporučene objave

Stvar je sljedeća. Rastavljen sam od 2009 godine. a nezaposlen sam od 2013 g. Iz prvog braka imam dvije kćerke gdje mi ih majka brani da mogu biti sa njima . Već me je jednom sud osudio na uvjetnu osudu , pa kasnije opoziv uvjetne što je prigovorom na Županijsko vijeće presude poništene. Odmah je pokrenula ponovni postupak te sam sada nepravomoćno osudjen na 7 mjeseci zatvora. Kako sam napisao da sam nezaposlen , tj dobio sam otkaz zbog čestih prijava i odlazaka na sud u Sl Brod , te sam sve predočio sudu kao dokaze,( izvod 35 računa; imovinsko stanje, prijavu sa zavoda za zaposlenje, rodne listove sadašnje djece).. Na sudjenju mi sudac NIJE ništa uvažio, te uz moju osudu su uputili bivšu na privatnu parnicu zbog potraživanja novca. Ja iz sadašnjeg braka imam još 3 djece , od kojeg je najmlađa kćerka stara 2 mj., podstanari smo , a za kćerke iz prvog braka pomažem u obliku kupnje garderobe, i potrebština za školu, što sud i bivša negiraju iako imam dokaze da im redovito pošaljem pakete sa navedenim stvarima. Dorh mi je ubacio u optužnicu i od prvog suđenja alimentaciju , iako sam se bunio na taj čin. Optužni postupak u svojstvu odštete NIJE pravno reguliran jer se bivšoj plaćalo od strane centra, tako da stvarno stanje alimentacije je nedorečeno..Molim za hitne savjete !!!!!! Što sljedeće ,.. iako mi bivša uskraćuje pravo viđanja i kontakata , ostvarila je svoj naum da me zatvori. Alimentaciju bih plaćao da se mogu zaposliti, a ovako sada vijesim nit na nebu nit na zemlji....:misli::misli::misli::misli::misli::-? Počeo sam bio raditi u osiguranju, i bivša je saznala , te obavjestila nadležna tijela da radim ( MUP), te sam odmah dobio zabranu rada iako sam imao sve uvjete za zaposlenje..:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sada znam,. problem je što nemogu naći zaposlenje, pa na takav način barem u nečemu doprinosim djeci . Stvar je još u tome što mi brani kćerke, a kada ja to napomenem odgovor mi je : TO NIJE TEMA OVOG POSTUPKA,.. koliko sam dao na put Pula- SL Brod, to sam dati za kćerke, put do Broda me iznosi 1000 kn, bez odvijetnika, Sada me zastupao odvjetnik po službenoj dužnosti , i kojeg sam upoznao tek na početku ročišta, tražio sam stanku da porazgovaram sa odvjetnikom , odbijeno mi je,. sada sam dobio riješenje 11 ovog mjeseca, a on dan danas ga nije dobio, jer je rekao da će ON napisati prigovor, jer je uvidio da sudac je bio pristran, ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nebježim od obveze plaćanja alimentacije, dapače, da mi se dopusti zaposlenje nastojao bih što prije otplatiti dug i nastaviti plaćati dalje kako ide,. ali svaki pokušaj zaposlenja se svodi na ishođenje potvrde o nekažnjavanju , a ja ga nemogu dobiti iz razloga postupka. Glupo mi izgleda pravdanje kad znam da to moram , samo tražim savjet kako da pokažem i dokažem da je postupak montiran, a ona mi neda kćerke, . Drugo bi bilo da sam u mogućnosti plaćati alimentaciju , pa da to neispunjavam, a drugo je kada si u nemogućnosti ..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Optužni postupak u svojstvu odštete NIJE pravno reguliran jer se bivšoj plaćalo od strane centra, tako da stvarno stanje alimentacije je nedorečeno..

Nadam se samo da vam je jasno da privremeno uzdržavanje ne bi bilo isplaćivano da nije bilo (i) neuzdržavanja.

K tome, to nije zamjena za roditeljevo neplaćanje, već vid djelomičnog zbrinjavanja djeteta za vrijeme koje ga roditelj ne uzdržava. Time roditelj nije oslobođen ni dugovanja ni odgovornosti...

Što se kaznenog tiče, pitanje je samo jeste li u vrijeme neplaćanja izbjegavali obvezu ili ne, a obzirom na zatvorsku kaznu izgleda da nije riječ samo o nezaposlenosti.

Što bijaše s vašom kaznenom radi zabrana susreta i druženja djeci sa vama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da razumijem to za plaćanje iz centra. A na pitanje dali sam izbjegavao plaćanje alimentacije , svakako da nisam izbjegavao, što sam u prvom postupku dokazao po dokazima da nisam u mogućnosti plaćati. ( račun mi je 35, blokiran, plaća koju sam primao je bila neredovna, te dobivao plaću kada mi se oduzme 1/3 nekih 1500-1700 kn ).

Pitanje za kaznenu : ODO i MUP u Puli su ustanovili k.d u izvidni m i istražnim radnjama. Potom, po mjestu nadležnosti prebacuju u Sl. Brod na daljnje postupanje, odnosno u pokretanje postupka. ODO Sl Brod odbija vođenje postupka koje obrazložava da NEMA elemenata kaznenog djela, te po traženju mojih prijava u Centru Brod i P.P Brod (koje sam podnjeo osobno i potpisao), je došao odgovor da prijava nema..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje za kaznenu : ODO i MUP u Puli su ustanovili k.d u izvidni m i istražnim radnjama. Potom, po mjestu nadležnosti prebacuju u Sl. Brod na daljnje postupanje, odnosno u pokretanje postupka. ODO Sl Brod odbija vođenje postupka koje obrazložava da NEMA elemenata kaznenog djela, te po traženju mojih prijava u Centru Brod i P.P Brod (koje sam podnjeo osobno i potpisao), je došao odgovor da prijava nema..

 

S obzirom se znalo da neće oni (Pula) voditi kazneni postupak, onda su postupili kako su postupili. Ionako vam je bitno što je nadležno tijelo (Slavonski Brod) odlučilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica je ta da u Sl Brodu nikad neće proći nijednom ocu ma koje dokaze predočavao kaznena prijava kada su u pitanju majke.

09 godine sam pisao ovdje kako je ODO prihvatio kazneni progon u Obiteljskom nasilju prema isključivo izjavi ex, bez ijednog dokaza i dokaznog postupka. Agonija je trajala sve do Travnja 2013 godine kada je drugo stepeni sud uvažio žalbu te donjeo oslobađajuću presudu. Tako da o Brodu ta činjenica sve govori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podneske CZSSu se piše da bi ih mogli pritisnuti da reagiraju. Stoga se šalju poštom s urednom dostavnicom na kojoj je vidljivo da je (i kad je) poslano i primljeno, a "potpisao i donio" ne znači ništa ako niste uzeli i urudžbeni broj, jer doneseni papir "lako" nestane kao da ga nikad nije ni bilo pa ispada isto kao da ste došli i ispričali priču...

Možete ih uredno obavještavati putem podnesaka, pod uvjetom da imate dokaz da jeste i o čemu... inače nema koristi (i kao da niste).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvijek možete podnijeti novu prijavu, naravno ukoliko su ostvareni elementi kaznenog djela. I radije prijavu onda podnesite direktno DORH-u, neka je zaprime i upišu u upisnik, pa onda ni neće biti ovakvih "odgovora". Pogotovo nemojte kaznene prijave podnositi CSS-u, jer to je gubitak vremena.

Moram reći da sa bilo kojim dokazom da se ide , (poruke, ispisi telefonskih poziva, odgovori tima gospodine ja vas nepoznam, asistencija policije na preuzimanju djece, ). U Sl Brodu NISU dokazni materijali....Djeca izjavljuju oblike zlostavljanja , a majka izjavi da ih Očuh kupa u vidu pomoći njoj.. Da im on govori monsherry, igranje Romea i Julije, batinjanje remenima ( opisani kao vojni opasač, i remen za hlače,), da kćerka dok NIJE naučila vezati vezice morala spavati obuvena.. Druga kćerka po povratku iz škole mora spremati kuću, prati sudove,wc, i na kraju pisati zadaću, ( a ima 10 godina),. Za DORH SL Brod TO NISU OBLICI ZLOSTAVLJANJA.. pa čak i za centar Brod gdje nam je bila zadužena soc radnica koja je kriva za smrt bebe.. A postupci protiv oca se vode i šakom i kapom.. jer otac neplaća alimentaciju. Nitko se nepita iz kojeg razloga ?

Put SL Brod - Pula iznosi 1000 kn, u 4 postupka koja sam imao odvjetnici su iznosili ukupno nešto oko 17,000 kn,., 12 puta sam odlazio na sud ( 12x1000=12,000 kn), i k tome dodati da na poslu sam morao izostajati 3 smjene. Svaki sam puta govorio da shvati da uzima alimentaciju na sudovima bespotrebno, da je pametna shvatila bi bilo bolje ovih 29,000 kn sto su bačeni na sud i odvjetnike, bolje zvučale u alimentaciji.. Kod nje nema niti M od majčinske ljubavi prema djeci , nego korist u novcu, ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Centru sam osobno i uz svjedoke sačinjavao podneske i zabilješke, iste te zabilješke su ostavljali u dosije. A sad što je ta socijalna radnica kućni prijatelj ex i njenog sadašnjeg muža, to je već druga priča pa čak i za medije,. A to što je ona kao službena osoba ;; maknula " zabilješke u stranu je kazneno djelo. Čekam inspekcijske potvrde da znam što dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija