Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Nikk

Nedolazak na ostavinsku raspravu

Preporučene objave

Bliži se ostavinska rasprava na kojoj sam sunasljednik prema oporuci. Ukoliko ne budem prisutna na raspravi, može li se sve riješiti bez mene? Naime, i ja i drugi sunasljednik se slažemo da se postupi prema oporuci (i ne postoji nitko tko bi se tome suprotstavljao, odnosno opovrgavao oporuku), a ja zbog poslovnih obaveza nisam u mogućnosti prisustvovati raspravi i teško mi je uskladiti se s radnim vremenom javnog bilježnika.

Zato bih voljela da se to riješi bez mojeg prisustva. Može li to tako i moram li dati kakvu izjavu ili mogu jednostavno ne doći?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
(Možda sam sitničav, ali pretražite malo po Legalisu što se sve događa oko ostavina.)

 

Niste ništa sitničavi KS. Dapače, dobro je ukazati ljudima na potencijalne "zamke". A to da rijetko koja ostavina prođe u civiliziranom tonu - to je notorna činjenica. :-) Nažalost.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Vi možete napisati izjavu da prihvaćate sve što Vam po zakonu pripada ,a ako postoji oporuka kojom niste Vi obuhvaćeni tada tražite nužni dio koji Vam pripada.Izjavu treba ovjeriti kod JB i dostaviti sudu .Sudovi u pozivu imaju tiskanu obavijest o tome da se izjasnite o prihvaćanju nasljedstva ili odricanju .

Sami provjerite u katastru i gruntovnici čime je ostavitelj raspolagao ,te saznajte o bankovnim računima .Pozvane osobe trebaju dostaviti izvadak iz katastra i gruntovnice ,te svoj OIB(obavezno).

Uvijek je najbolje otići osobno na ostavinsku .Izjavu o prihvaćanju nasljedstva treba dati odmah na početku rasprave naročito one koja se odnosi na zahtjev za nasljeđivanje nužnog dijela .

 

Pozdrav!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×