Jump to content

Prijenos sredstava s osobnih računa članova mirovinskih fondova


apache70

Preporučene objave

Poštovani da li netko zna da li djelatne vojne osobe i policijski službenici potpišu izjavu da se sredstva iz II stupa ne prenesu u I stup i da li će to u konačnici biti povoljnije prilikom odlaska u mirovinu po posebnim uvjetima za njih? Svašta se priča pa tako netko potpiše izjavu na FINI da mu se sredstva ne prebacivaju u I stup dok drugi kažu da će im mirovina biti veća ukoliko prenesu sredstva u I stup!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ujedno me zanima da li da hrvatski branitelji koji imaju status HRVI-a, a još su uvijek u sustavu potpišu izjavu ili ne za prijenos sredstva iz II u I stup s obzirom da će oni prilikom umirovljenja ići u mirovinu prema Zakonu o hrvatskim braniteljima, a ne prema Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba i policijskih službenika i OSO. Isto pitam iz razloga jer se priča da mirovine po posebnom propisu će biti manje za korisnike ako neće dozvoliti prebacivanje svojih sredstava iz II stupa u I stup, a po tome su i mirovine i po Zakonu o braniteljima i po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS i OSO isto mirovine po posebnim propisima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U FINI se može potpisati izjava da ne želiš da ti se sredstva prebace u I stup, ali je već došao nekakav neslužbeni izračun od strane sindikata da ukoliko ne daš da ti se prebace sredstva da će ti mirovina po posebnim uvjetima biti manja za 300 do 400 kuna! Čim se može potpisati izjava da ne želiš da ti se prebace sredstva znači da je netko od pravnika uvidio da bi se automatizmom kršila prava vlasnika računa u II stupu. Bar ja tako mislim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali je već došao nekakav neslužbeni izračun od strane sindikata da ukoliko ne daš da ti se prebace sredstva da će ti mirovina po posebnim uvjetima biti manja za 300 do 400 kuna!
Koji sindikat? možda http://www.nsdmup-a.hr/main.htm

 

A i ovo mi je upitno "u slučaju da se policijski službenik izjasni da želi i nadalje ostati član II. mirovinskog stupa postoji realna mogućnost ostvarivanja njihovih prava iz mirovinskog osiguranja prema odredbama ZMO-a - (izvor: dopis MRMS-a od 4.3.2014.),"

 

kao i ono s danog linka stranica 7 stavak 2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo pogledaj na ovoj stranici od sindikata mup-a ima tu prezentacija koju skini i tamo je potanko objasnjeno

a imas i primjer izracuna na kraju.

 

Osobno mislim da je to neka muljaza od drzave jer ima treba novaca da bi mogli isplacivati sadasnje mirovine, to je moj novac i nedam ga pa bar ga dobio za 100 godina ili netko od mojih. u REGOS cu otici ovih dana i potpisati da ne zelim da mi se ovci pribacuju u 1. stup. Pa mislim koja to jos drzava ima omjer jedan na jedan / umirovljenik -radnik??? Uostalom ljudi koji sada placaju doprinose za mirovinsko ne ide njima vec ide trenutnim umirovljenicima na isplatu mirovina ( a njihov novac koji su uplacivali je opljackan naravno).

 

Eto , svako po svom nahodjenju. Ja ima nedam.

 

 

http://www.nsdmup-a.hr/main.htm

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po tome ispada,a i ja mislim, da je bolje ostat samo u I stupu.

 

Lova se može naslijedit samo u slučaju smrti prije ostvarivanja prava na mirovinu ali samo u slučaju da djeca ili žena nemaju pravo na obiteljsku mirovinu.

 

Ovo je upitno ""u slučaju da se policijski službenik izjasni da želi i nadalje ostati član II. mirovinskog stupa postoji realna mogućnost ostvarivanja njihovih prava iz mirovinskog osiguranja prema odredbama ZMO-a - (izvor: dopis MRMS-a od 4.3.2014.),".

Imam izračun mirovine po profovom kalkulatoru kao i iz mirovinskog po formuli za narod (ZMO) i razlika je cca 200 kn u korist zakona DVO i PS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija