Jump to content
apache70

Prijenos sredstava s osobnih računa članova mirovinskih fondova

Preporučene objave

Poštovani da li netko zna da li djelatne vojne osobe i policijski službenici potpišu izjavu da se sredstva iz II stupa ne prenesu u I stup i da li će to u konačnici biti povoljnije prilikom odlaska u mirovinu po posebnim uvjetima za njih? Svašta se priča pa tako netko potpiše izjavu na FINI da mu se sredstva ne prebacivaju u I stup dok drugi kažu da će im mirovina biti veća ukoliko prenesu sredstva u I stup!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ujedno me zanima da li da hrvatski branitelji koji imaju status HRVI-a, a još su uvijek u sustavu potpišu izjavu ili ne za prijenos sredstva iz II u I stup s obzirom da će oni prilikom umirovljenja ići u mirovinu prema Zakonu o hrvatskim braniteljima, a ne prema Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba i policijskih službenika i OSO. Isto pitam iz razloga jer se priča da mirovine po posebnom propisu će biti manje za korisnike ako neće dozvoliti prebacivanje svojih sredstava iz II stupa u I stup, a po tome su i mirovine i po Zakonu o braniteljima i po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS i OSO isto mirovine po posebnim propisima!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U FINI se može potpisati izjava da ne želiš da ti se sredstva prebace u I stup, ali je već došao nekakav neslužbeni izračun od strane sindikata da ukoliko ne daš da ti se prebace sredstva da će ti mirovina po posebnim uvjetima biti manja za 300 do 400 kuna! Čim se može potpisati izjava da ne želiš da ti se prebace sredstva znači da je netko od pravnika uvidio da bi se automatizmom kršila prava vlasnika računa u II stupu. Bar ja tako mislim.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
ali je već došao nekakav neslužbeni izračun od strane sindikata da ukoliko ne daš da ti se prebace sredstva da će ti mirovina po posebnim uvjetima biti manja za 300 do 400 kuna!
Koji sindikat? možda http://www.nsdmup-a.hr/main.htm

 

A i ovo mi je upitno "u slučaju da se policijski službenik izjasni da želi i nadalje ostati član II. mirovinskog stupa postoji realna mogućnost ostvarivanja njihovih prava iz mirovinskog osiguranja prema odredbama ZMO-a - (izvor: dopis MRMS-a od 4.3.2014.),"

 

kao i ono s danog linka stranica 7 stavak 2

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

evo pogledaj na ovoj stranici od sindikata mup-a ima tu prezentacija koju skini i tamo je potanko objasnjeno

a imas i primjer izracuna na kraju.

 

Osobno mislim da je to neka muljaza od drzave jer ima treba novaca da bi mogli isplacivati sadasnje mirovine, to je moj novac i nedam ga pa bar ga dobio za 100 godina ili netko od mojih. u REGOS cu otici ovih dana i potpisati da ne zelim da mi se ovci pribacuju u 1. stup. Pa mislim koja to jos drzava ima omjer jedan na jedan / umirovljenik -radnik??? Uostalom ljudi koji sada placaju doprinose za mirovinsko ne ide njima vec ide trenutnim umirovljenicima na isplatu mirovina ( a njihov novac koji su uplacivali je opljackan naravno).

 

Eto , svako po svom nahodjenju. Ja ima nedam.

 

 

http://www.nsdmup-a.hr/main.htm

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po tome ispada,a i ja mislim, da je bolje ostat samo u I stupu.

 

Lova se može naslijedit samo u slučaju smrti prije ostvarivanja prava na mirovinu ali samo u slučaju da djeca ili žena nemaju pravo na obiteljsku mirovinu.

 

Ovo je upitno ""u slučaju da se policijski službenik izjasni da želi i nadalje ostati član II. mirovinskog stupa postoji realna mogućnost ostvarivanja njihovih prava iz mirovinskog osiguranja prema odredbama ZMO-a - (izvor: dopis MRMS-a od 4.3.2014.),".

Imam izračun mirovine po profovom kalkulatoru kao i iz mirovinskog po formuli za narod (ZMO) i razlika je cca 200 kn u korist zakona DVO i PS.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×