Jump to content

ODUZIMANJE VOZAČKE DOZVOLE - 9 mjeseci


IdeUgrad

Preporučene objave

Poštovanje.

 

Molim Vas pomoć.

naime, zaustavila me policija i napuhao sam 1.14, sa tolerancijom 1.04 promila.

Piše da je kazna 3000kn i oduzimanje vozačke dozvole na 9 mjeseci.

Kako radim 50km od kuće, vozilo mi je neophodno.

Nemam nikakvih kazni unazad nekoliko godina i nikad nisam kažnjen za vožnju pod utjecajem alkohola.

Zanima dali se žalbom može ikako ukinuti navedena kazna zabrane upravljanja vozilom(kaznu sam spreman platiti) i dali moja žalba ima utjecaj na registraciju vozila za mjesec dana, jer dok su žalba i postupak u tijeku, nisam platio kaznu?

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Zanima dali se žalbom može ikako ukinuti navedena kazna zabrane upravljanja vozilom(kaznu sam spreman platiti) i dali moja žalba ima utjecaj na registraciju vozila za mjesec dana, jer dok su žalba i postupak u tijeku, nisam platio kaznu

Oko 3 mjeseca odmora.Nema pravomoćne presude pa se može auto bez problema registrirat.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Još Vas molim jedno pojašnjenje. Evo, vozačka mi je uzeta na mjesec dana, no sutkinja mi je izašla u susret i rekla da kad dobijem doma rješenje, dođem na sud i dogovorim u sobi broj X otplatu kazne na rate i da mi se vozačka uzme za vrijeme kad idem na ljetni godišnji odmor. E sad, negdje sam pročitao da od MUP-a automatski dolazi doma da donesem vozačku dozvolu po okončanju sudskog postupka i to odmah stupa na snagu, pa me zanima kakav je postupak. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za vozačku nema dogovora. Kad dođe od suda da je mjera pravomoćna, ide u obradu i kroz koji dan ti se šalje obavijest, a kad ti bude uručena, mjera počinje vrijediti. S obzirom na to slanje, može se raditi o tjedan-dva odmaka, ali ne može se nešto previše na to računati.

 

Što se tiče novčane kazne, da, možeš otići u odjel za izvršenje prekršajnih sankcija i dogovoriti neki drugi rok plaćanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani.

 

Molio bi vas za pomognete sa kojom informacijom.

Dakle,ja sam kroz dvije godine sakupio 9 kaznenih bodova te su mi na kucnu adresu poslali rjesenje kojom mi se oduzima vozacka svih kategorija na 12 mjeseci. Ja sam za te iste prekrsaje vec u dva navrata ostao bez vozacke dozvole po 3 mjeseca i uredno sam platio kazne pa me zanima dali je moguce da ja zbog tih istih prekrsaja ostanem 18 mjeseci bez vozacke dozvole?!

 

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Dakle, ja sam napuhala 1,01 i na mjestu sam dobila nalog za oduzimanje vozacke dozvole na 9 mjeseci i 3000 kune kazne. Na to se nisam zalila jer sam ocekivala poziv za sud il nesto. to je bilo prije 6 mjeseci. prva posta je dosla danas i to je : obavijest da mi se pravomocnim obveznim prekrsajnim nalogom izrice zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom . Dali se na tu obavijest mogu zaliti ili sam se morala zalit na nalog koji mi je policajac napisao ?jesam li trebala dobiti kakvu presudu il je to to ? Ovo mi je prvi prekrsaj i jako malo znam o tome :( hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da znam al navodno se do 50 kubika moze voziti sa vozackom B kategorije bez polaganja A kategorije . Tako mi je nestko rekao, pa me sad to buni. ako u b kategoriju spada i voznja skutera do 50 kubika logicno je da nemogu. A za A nemam polozeno jer mi je receno da netreba nikakva dozvola za upravljanje skuterom do 50 kubika,tako da ne shvacam mogu li sad bez straha vozit skuter il ne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija