Jump to content

hitno, jako hitno za xsaru


amanita

Preporučene objave

 

Poštovanje!

Jako jednostavno pitanje. Da li me mogu optužiti što sam naručio pore gljiva preko interneta , pošto u KZ O ZLOUPORABI OPOJNIH DRAOGA NE POSTOJI NIŠTA ZA ŠTO BI ME MOGLI TERETIT JER PORE NE SADRŽE NIKAKVE PSIHOAKTIVNE TVARI ,NISU ČAK NI U RODU S BILJKAMA,

GLJIVE SPADAJU POD PARAZITE. DANAS SAM DOBIO POZIV ZA POLICIJU DA MORAM SUTRA DOČI U TRI SATA PA MI FULL BRZO TREBA ODGOVOR .

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u KZ O ZLOUPORABI OPOJNIH DRAOGA NE POSTOJI NIŠTA ZA ŠTO BI ME MOGLI TERETIT JER PORE NE SADRŽE NIKAKVE PSIHOAKTIVNE TVARI

 

1-uzalud zazivas xsaru, na godisnjem je

 

2-a da nije na godisnjem, zasigurno bi ti rekla kako pogresno drzis da bi za 173-jku kz-a bilo nuzno da se nesto nadjeno kod tebe nalazi na popisu opojnih droga ("psihoaktivno") jer kz-ova 173-jka ima i st 4 pod cijim ces se udarom najvjerojatnije i naci; 3mj - 5 godina zatvora, moze (ali i ne mora) uvjet.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije baš tako.

 

1. O kojim gljivama se radi? Iako je bitnija tvoja namjera što si htio sa njima jer i od obične muhare sa njenih točkica možeš usitniti prah, dodati malo alkohola i utrljati podosta tog praha u sljepočnice pa nećeš biti normalan taman do izbora da opet glasaš za hdz.

 

2. Ako ima i mrvu nečega sa "Popisa opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga", NN 163/04, ne gine ti kazneni nalog u skraćenom postupku na OS-u i novčana kazna. Još ako naletiš na Krokija pa-pa.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O kojim gljivama se radi?

 

nisu gljive nego spore, a buduci da su narucene preko interneta (iz najvjerojatnije nizozemske), i obzirom da ga se poziva u policiju na obavijesni razgovor, sto mislis o kojim se radi? sampinjonima iz konzerve?

 

Ako ima i mrvu nečega sa "Popisa opojnih (...)

 

molim te vrati se na 2 dio mog prvog replya i pazljivo ga procitaj.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SADRŽE Psilocybine I psilocine I OBA DVE SU NA POPISU .MOŽE NEKI SAVJET , AK VAM NIJE PROBLEM , NAJBOLJE ODVJETNIKA . USTVARI TO JE SVE IGRA RIJEČI,

 

1. POPIS OPOJNIH DROGA I BILJAKA IZ KOJIH SE MOŽE DOBITI OPOJNA DROGA.--- TU IH NEMA

 

Stupanjem na snagu ovoga Popisa opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga stavlja se izvan snage Popis opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga (»Narodne novine« broj 27/02, 133/02 i 148/03).

 

III.

 

Ovaj Popis opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

 

Klasa: 011-02/04-09/54

 

Urbroj: 534-04-04/1-04-1

 

Zagreb, 22. listopada 2004.

 

Potpredsjednik Vlade

Ministar zdravstva i socijalne skrbi

prof. dr. sc. Andrija Hebrang, dr. med., v. r.

 

 

 

JEL MI MOŽE NEKO OBJASNIT ŠTA OVO ZNAČI ,JEL SU ONI LUDI ILI JA ! ILI JA NE KUŽIM

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nisam ih primio niti vidio

 

vjerojatno su posiljku otvorili na carini...

 

vidi, obzirom da ti znas zasto si narucio spore i sto se s njima radi, nema smisla da ti objasnjavam, ali trebao bi znati da i policija/do isto jako dobro zna i da ti nisi prvi koji je "pao" na identican nacin...

 

nemoj se iznenaditi ako te uhite u postaji/pretresu kucu i pripremi se i na to... (posebno zato sto si pozvan u relativno kasne popodnevne sate)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedan savjet od specijalista za informaticku forenziku : format c vam nece pomoci. Novi disk kosta cca 300-400 kn, stari izvadite, rasarafite, prerezite ga sa fleksom, unistite.

 

Savjet forenzicara za ostale stvari :

 

tesko cete se rijesiti tragova droge ili bilo cega slicnog u stanu. Ako usisavacem usisavate drogu, na motoru ostaju tragovi. To ste zaboravili. Dakle, morali biste spaliti i vrecicu i usisavac.

 

Trebate naci adekvatno neutralizirajuce sredstvo, i sa njime izvrsiti ciscenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... Ane, imas tamo i jednu moju cestitku pod "Pravosudni ispit", u temi "Za Ane ..."

 

... a sto se CSI-ja tice i klasicnog pomagaca, da Vas sve razalostim : ako je covik imo posla s drogom, pravi forenzicar ce je naci u takvim tragovima da covjeku pamet stane, a jadnik moze i cijelu kucu odnijet na Mjesec, ni to mu nece pomoc. Ako mu dodju profesionalci u kucu, pametnije mu je da prizna, tak i tak ce mu sve pronaci.

 

Ako ima srece, pa ga posjete "tek toliko", onda mu je prethodni savjet dovoljan. Ne zelim nikome zlo, vidim sto je na stvari, samo mi nikako nije jasno zasto ljudi to rade ... zelio bih mu pomoci, da, ali tako da vise ne radi takve bedastoce. Ako nije shvatio bit poruke sa fleksom i ostalim, bojim se da je za njega kasno. Ali, bar treba probati.

 

Bokic, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nesto sam se sjetio. Pitanje je da li poznajete jezik. Mozda biste mogli jedan dio rijesiti, ali Vam to nece puno pomoci. Vi biste kod njih mozda i mogli urediti (telefonom sa nekog nereg. mobitela ili tel. govornice) da Vas izbrisu sa popisa, ali Western Union to ne moze napraviti. Znaci, kako god okrenete, trag ostaje. Ostaje Vam samo good story kao totalnom laiku ... trebali biste naci nesto (nemojte se smijati) po stilu "uzgoj za vlastite potrebe" sa dokazom - recept iz kuharice koja se slobodno prodaje na trzistu. Mozda sam vas i dobro nasmijao, mozda naljutio, ali sve je ovo u dobroj volji ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

i ja se pridruzujem cestitkama, ova ane je stvarno svestrano celjade....

 

Fala. A kako tek goblene vezem!! :hekla:

 

ma daj, da je ikakav ne bi narucivao postom? nista on doma nema, barem ne nista veceg od ovog sto su mu vec uhvatili... i drotovi tako misle, da ne misle ne bi mu poziv slali (pa da zna sto ga ceka) nego bi ga na ulici presreli...

 

Nisam mislila da je on klasicni pomagac, vec vas dvojica koji bi formatirali diskove ili rastavljali usisavace po kucama.

:mig:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

a da napravite jedan goblen sa PF-om u Zg?

 

Onako obasjan suncem a ispred njega recimo Dika i jedna zraka sunca koja ga puca u čelo dok on onako medeno okrugli zamišljeno sa svemirom u očima gleda u Jupiter i misli o arbitraži.

 

To bi se prodavalo ko ludo.

 

Po-zdrav!

 

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

 

p.s.

A ovaj majmun sa sporama nek pređe na ljepilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... samo mene pozovite,

 

je napisao:

vec vas dvojica koji bi formatirali diskove

 

nisam mu ja to predlozio, nije mi palo na pamet.... naime krecem od sebe, a moj hard je u takvom neredu da ga ne treba ni piliti ni formatirati - nitko ziv ukljucivo i mene na njemu ne moze nac ono sto trazi ;-)

,

 

... mozete isformatirati disk i sto puta ako hocete i kako hocete, i ja cu vam opet sve pronaci, no frks.

A nered ... teorija nereda lijepo kaze da i on ima svoje zakonitosti. A u svom neredu se obicno najlakse snadjete. Usput, nekad davno, u prethistorijsko vrijeme DOS-a kojeg mladi ni ne pamte ni ne znaju sto je to, postojali su zgodni "cistaci", tzv. WIPEdisk-ovi, koji su lio upisali nulice na svako moguce mjesto na disku, pa je to bilo pravo "ciscenje" (ili umjesto nulica neki zeke broj).

 

Danasnji Windowsi i ini OS-ovi su toliko zvekavo napravljeni da vam lipo kazu da su sve napravili, a u osami tajne sobe naprave kopiju svega zivoga na temelju cega mozete sve lipo procitat k'o knjigu usred bilog dana.

 

Samo treba znati par stvari ... a cak ne morate imati ni vise od 10 godina da biste to naucili.

 

Hihihihihihahahaha ... zato fleks u ruke i raspali usred sride po diskovima, uzduz i poprijeko ... to jos nisam naucio sastavit jer tom prilikom veliki dio komada diskova odleti na sve strane pa ih ne mozes sastavit, osim ako negdje ne cuci nekakav reparator sa nekog Enterprise-a ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SVE OK , NEMAJU NISTA OSIM SPORA ZA KOJE NE POSTOJI ZAKON , NE POSTOJI ZAKON NI ZA GLJIVE , BAR NE ZASADA , E SAD MENE ZANIMA , PRVO ONI SU NAŠLI SPORE NA GRANICI I NISU ZNALI DA SU TO SPORE NEGO TEKUČINA S DESTILJRANOM VODOM U KOJOJ SU MIKROSKOPSKE SPORE , KOJE NISU NI NA JEDNOM OD POPISA TVARI IZ KOJIH SE MOŽE DOBITI OPOJNA DROGA , DA LI SU MOGLI DOBITI NALOG ZA PRETRES JEL PANDUR JE SVE ZNAO GDJE SAM SURFO , IZ KOJEG DUČANA SAM NARUČIO I KAKO SE ZOVU , KOJE STRANICE SAM PRETRAŽIVAO ČAK SU ZNALI DA SAM POSLAO MAIL U DUČAN DA ME SKINU S POPISA NARUĐBI I DA ME ODLOGIRAJU , DA LI MOGU DOBITI NALOG NA OSNOVU TIH ŠPRICA E DA REKAO MI JE DA SU MI UBACILI COOCY NEZNAM DA LI SE TAKO PIŠE ALI KUKI SE ZOVE DA ZNAJU SVE ŠTO IMAM NA KOMPU ŠTA NIJE TO NEKO NEOVLAŠTENO SKUPLJANJE PODATAKA ILI TAKO NEŠTO TO ČE ZNATI KOMJUTERSKI FORENZIČAR ŠTA TI KAŽES

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

amanita je napisao:

SVE OK , NEMAJU NISTA OSIM SPORA ZA KOJE NE POSTOJI ZAKON , NE POSTOJI ZAKON NI ZA GLJIVE , BAR NE ZASADA , E SAD MENE ZANIMA , PRVO ONI SU NAŠLI SPORE NA GRANICI I NISU ZNALI DA SU TO SPORE NEGO TEKUČINA S DESTILJRANOM VODOM U KOJOJ SU MIKROSKOPSKE SPORE , KOJE NISU NI NA JEDNOM OD POPISA TVARI IZ KOJIH SE MOŽE DOBITI OPOJNA DROGA , DA LI SU MOGLI DOBITI NALOG ZA PRETRES JEL PANDUR JE SVE ZNAO GDJE SAM SURFO , IZ KOJEG DUČANA SAM NARUČIO I KAKO SE ZOVU , KOJE STRANICE SAM PRETRAŽIVAO ČAK SU ZNALI DA SAM POSLAO MAIL U DUČAN DA ME SKINU S POPISA NARUĐBI I DA ME ODLOGIRAJU , DA LI MOGU DOBITI NALOG NA OSNOVU TIH ŠPRICA E DA REKAO MI JE DA SU MI UBACILI COOCY NEZNAM DA LI SE TAKO PIŠE ALI KUKI SE ZOVE DA ZNAJU SVE ŠTO IMAM NA KOMPU ŠTA NIJE TO NEKO NEOVLAŠTENO SKUPLJANJE PODATAKA ILI TAKO NEŠTO TO ČE ZNATI KOMJUTERSKI FORENZIČAR ŠTA TI KAŽES

 

Pise se Cookie.

 

Cookie ti dolazi od jednog prahistorijskog virusa koji su sljakali jos pod DOS-om, u vrijeme 360 kb disketa i 4,77 MHz stojeva, mrak od brzine i strojeva.

 

Kad bi korisnik pokrenuo program zarazen virusom, na ekranu je vidio poruku "Give me a Cookie... Give me a Cookie..." i niste mogli nastaviti raditi tako dugo dok mu niste upisali rijec ... pogodite koju ... Cookie !

 

Odatle i nadimak za takve vrste programcica koji rade takove poslove.

 

S obzirom na Microsoftove ambicije te cinjenicu da mozete kontrolirati rad racunala sa bilo kojeg drugog racunala, sve ovo sto ste opisali je najnormalnije, posebno ako ste pod posebnim nadzorom krim-policije koja se bavi podrucjem pracenja opojnih sredstva i nadzora interneta.

 

Stvar je u slijedecem : svi mi surfamo po Internetu. Nemojte se ljutiti, ali ako bih se zainatio, cim se prikljucite, i Vas bih mogao pronaci uz malo ceprkanja, te doslovno vidjeti sve sto tipkate ili sto imate na ekranu ili sto imate na diskovima, CD/DVD-u koji je trenutno u pogonu ili disketi ili ZIP-u koji trenutno koristite.

 

Namjera Microsofta je bila da u stvari ljudi pomognu jedni drugima preko mreze na nacin da preuzmu kontrolu nad njihovim racunalom. Da bi to ostvarili, napravili su niz stvari koje to omogucavaju.

 

Drugim rijecima, svatko tko pozeli na necije racunalo moze to napraviti, jer je to jedan od osnovnih sastavnih dijelova Windowsa.

 

Da biste to sprijecili morali biste imati dosta znanja.

 

Jedan od problema u sprijecavanju takvih stvari je u cinjenici da ne smijete dozvoliti bilo kakovo kopiranje bilo kakovog sadrzaja sa mreze na Vase racunalo.

 

Sa tim sadrzajima u pravilu stizu kontrolni programcici koji posiljaocu omogucuju kontrolu nad Vasim racunalom.

 

Problem je u tome, kad biste sprijecili ama bas svako kopiranje na Vase racunalo, ne biste mogli ni na - Internet.

 

Drugi puta, ako budete toliko zlocesti da opet radite nesto slicno, odite bilo gdje drugdje na racunalo koje nije nicije na telefonsku liniju koja je nicija i onda mozda mozete tako nesto napraviti a da Vas ne nadju.

 

Samo biste morali biti dovoljno brzi jer satelitskim pozicioniranjem Vas pronadju za cca 25 sekundi, ako ste im na meti.

 

Pouka ?

 

Nemojte to raditi.

 

I to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SVE OK , NEMAJU NISTA OSIM SPORA ZA KOJE NE POSTOJI ZAKON , NE POSTOJI ZAKON NI ZA GLJIVE , BAR NE ZASADA , E SAD MENE ZANIMA , PRVO ONI SU NAŠLI SPORE NA GRANICI I NISU ZNALI DA SU TO SPORE NEGO TEKUČINA S DESTILJRANOM VODOM U KOJOJ SU MIKROSKOPSKE SPORE , KOJE NISU NI NA JEDNOM OD POPISA TVARI IZ KOJIH SE MOŽE DOBITI OPOJNA DROGA , DA LI SU MOGLI DOBITI NALOG ZA PRETRES JEL PANDUR JE SVE ZNAO GDJE SAM SURFO , IZ KOJEG DUČANA SAM NARUČIO I KAKO SE ZOVU , KOJE STRANICE SAM PRETRAŽIVAO ČAK SU ZNALI DA SAM POSLAO MAIL U DUČAN DA ME SKINU S POPISA NARUĐBI I DA ME ODLOGIRAJU , DA LI MOGU DOBITI NALOG NA OSNOVU TIH ŠPRICA E DA REKAO MI JE DA SU MI UBACILI COOCY NEZNAM DA LI SE TAKO PIŠE ALI KUKI SE ZOVE DA ZNAJU SVE ŠTO IMAM NA KOMPU ŠTA NIJE TO NEKO NEOVLAŠTENO SKUPLJANJE PODATAKA ILI TAKO NEŠTO TO ČE ZNATI KOMJUTERSKI FORENZIČAR ŠTA TI KAŽES

 

Po nacinu pisanja (velika slova) bi rekao da imas jako lose poznavanje o racunalima ... jer da se imalo kuzis znao bi da pisanje velikim slovima znaci da vices. Posto to ne znas a ne znas ni sta je 'cookie' navjerojatnije ne znas ni sta je firewall, antivirus, spyware, keylogger ni Firefox. I eto ti razlog kako su tako lako dosli do tebe i kako ti bez problema kontroliraju racunalom i navjerojatnije citaju i ovo sto sad ti citas.

moj savjet je da zavrsis javni razgovor na ovu temu i ako imas jos nesto vazno pitat da pitas nekoga na private ali sa drugog racunala jer sve sto ovde napises rekao si i njima.

poz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SVE OK , NEMAJU NISTA OSIM SPORA ZA KOJE NE POSTOJI ZAKON

 

doista me fascinira kako jesi kadar pronaci forum i objavljivati na njemu, a da istovremeno nisi kadar sa razumijevanjem procitati prvi reply koji si dobio:

 

da probamo jos jednom, ovaj put polako: postoji nesto sto se zove kazneni zakon i taj zakon ima cl 173, a taj cl pak ima st 4.

 

konkretna odredba pod prijetnjom kaznenog progona zabranjuje nabavljanje bilo cega sto moze posluziti proizvodnji opojnih droga.

 

osnovnoskolska biologija kaze da se iz spora razvijaju gljive, u tvom slucaju one zahebane gljive koje sadrze ono sto se nalazi na popisu opojnih droga.

 

i kako sad "za spore zakon ne postoji"?

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u prethistorijsko vrijeme DOS-a kojeg mladi ni ne pamte ni ne znaju sto je to, postojali su zgodni "cistaci", tzv. WIPEdisk-ovi, koji su lio upisali nulice na svako moguce mjesto na disku,

 

pa postoje i sada, izmedju ostalog mozes ih skinuti sa stranica proizvodjaca diska, a nalaze sa u sklopu onih programcica koji ti trebaju kad disk ode kvragu, a ti ga pokusas spasiti, ili barem spasiti ponesto od onoga sto se nalazilo na njemu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... do te mjere da ni ne vidite sto je Microsoft napravio. Low-level formati sa svim inim mogucnostima... a Microsoft vam se smije u lice. Kada ste jednom, samo jednom stavili neku verziju Windowsa od W2000 nadalje, uvijek ostaje jedan dio, do kojeg low-level nikada ne stize, a na kojem stoje svi relevantni zapisi ... kome to treba, Bog bi ga dragi znao, Bill Gates i njemu dragi podanici koji su to smislili ... a Vama jedino ostaje prava nocna mora za saznati gdje se to nalazi.

 

Za utjehu, malo ljudi to zna, ali je cinjenica da se upravo na tim elementima pocinje formirati racunalna forenzika ... a za sve one koji su uvjereni u suprotno ... a sto cu im ja ... neka uzmu originalnu dokumentaciju Microsoftovog koda koji se odnosi na NTFS, neka ga detaljno prouce, pa za jedno otprilike godinu dana, kada zavrse sa analizom, znat ce zasto vise low-level formati i ini progami proizvodjaca diskova ne pristupaju nekim mjestima na disku ... a za one kojima takve informacije trebaju (npr. krivotvorenje novca, droga, evidencije bankovnih racuna i transakcija, ...) u slucaju dokazivanja ... sve im lijepo pise ko na dlanu. Samo trebaju znati gdje je, kako doci do toga i na koji nacin. U sali to nazivamo "blackbox"... iliti crna kutija Windowsa.

 

Druga je stvar ako ste uzeli disk origigi iz tvornice na kojem nikada nije bilo niti jednog OS-a, pa npr. radite pod W95, W98 ili starijim OS-ovima ... oni za te kerefeke nisu jos imali blackboxove, pa s tim OS-ovima niti nema potrebe za fleksom. Gdje to sve pise ? Pa ako dovoljno dugo guglate po svoj mogucoj dokumentaciji, nigdje to necete naci u komadu, ali kada sve komadice spojite u ispravan mozaik, sve vam se otvara kao kristalna kugla.

Nevjernim tomama ne mogu pomoci, s ovime zavrsavam na ovom mjestu i idem dalje, a za one koji zele nauciti, naci ce ... samo ako potraze. Neka reasembliraju Microsoftov kod, onaj dio koji se odnosi na upravljanje NTFS-om, neka malo bolje pogledaju sta sve izvodi te kako osigurava stabilnost sistema ... i doci ce do svega ovog o cemu sam govorio.

 

Odiseja 2001 ? Ma kakvi, daleko smo od toga. Ali blackboxovi su im genijalni.

 

Za sada svima pa-pa da i meni se netko ne sjeti gledat sto imam na kompu ... a s onim tko me nadje volio bih dugo dugo dugo izmjenjivati iskustva i znanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada ste jednom, samo jednom stavili neku verziju Windowsa od W2000 nadalje, uvijek ostaje jedan dio, do kojeg low-level nikada ne stize,

 

ovo naravno nije tocno.

 

ono sto ti nazivas low-level, a u stvari nije low-level nego zero-fill upisuje nulu u svaki, ali doslovno svaki bajt na hardu i to ne radi pod windowsima pa da bi ih isti mogli sprijeciti u tome, jer kada se radi zero-fill, os se ne dize, a disk se dozivljava onakvim kakav doista je, a ne onakvim kakvim ga "vide" windowsi.

 

nakon zero-filla izvedenog sa programom proizvodjaca diska 100% podataka na disku ukljucivo i sve verzije windowsa i ono sto su oni kreirali je izbrisano - zamijenjeno nulama i tocka, svaka drugacija tvrdnja je paranoja ili nedovoljna informiranost.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija