Jump to content

isplata pdv-a kod štete u osiguranju


Marija555

Preporučene objave

Imam jedno pitanje. Situacija je ovakva. Dogodila se prometna i bila je šteta, osiguranje je priznalo štetu i isplatit će, nema nikakvih problema. Auto je na leasing, a korisnik leasinga je obrt. Račun je bio cca 17.000, osiguranje je poslalo sporazum na cca 13.000, poslali su račun bez pdv-a (koji je oko 4.000), a isplata štete je išla po računima popravka ovlaštenog servisa.

Kada su ih tražili za objašnjenje, rečeno je da obrt može pravdati pdv i njime manipulirati i da se isplaćuje bez njega, ali ako ljudi odluče ići na isplatu preko leasinga (da oni vode isplatu štete, odnosno da osiguranje njima isplaćuje) da se onda isplaćuje cijeli iznos zajedno sa pdv-om, stvar je da leasing kuća traži novce da bi potvrdila dva papira, ako oni vode da šteta ide preko njih.

Kada su nazvali u osiguranje da traže objašnjenje rečeno je da se tako mora raditi (ako ide preko leasing kuće, isplata u cijelosti, ako na obrt-bez pdv-a) jer je to pravilo, odnosno zakon koji ide od porezne, da osiguranja koja rade drugačije rade mimo zakona. Prvo, dali je to istina?

Mene zanima kako je moguće da oni obrtu ne žele isplatiti i pdv, jer on je dužan servisu platiti puni iznos, jer i servis je dužan izdati račun uključujući pdv?

Malo je komplicirana cijela situacija, pa se nadam da sam uspjela bar približno razjasniti situaciju.

Hvaaaaala unaprijed :mase1:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija