Jump to content

hrvi ???


anonimno

Preporučene objave

Ovisno o tome dali imaš opću ili profesionalnu nesposobnost. Može se na rehabilitaciju samo sa profesionalnom ali ja nisam čuo da je netko išao. Svi odmah završe u mirovini pa i oni sa malim mirovinama ne rade. Posla nema (barem je tako kod nas u Osijeku). Puno je i mladih nezaposlenih,a svatko gleda da uzme zdravijeg i mlađeg koji pleše kako se svira nego HRVI koji ima godina, smanjene radne sposobnosti, voli odbrusiti itd. iako u Zakonu decidirano stoji:

 

(1) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata kod kojeg kao posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva u logoru, bolesti, pogoršanja, odnosno pojave bolesti zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske postoji preostala radna sposobnost ima pravo na profesionalnu rehabilitaciju, uključujući osposobljavanje za obavljanje poslova za koje se traži stručna sprema viša od njegove bez obzira je li mu nakon profesionalne rehabilitacije osigurano zaposlenje kod kojeg nastane invalidnost prije navršene 40 godine života (žene), odnosno 45 godine života (muškarci).

(2) Pravo na profesionalnu rehabilitaciju rješava Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje nakon ocjene preostale radne sposobnosti hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i određuje rok trajanja profesionalne rehabilitacije.

(3) Od dana stjecanja prava na profesionalnu rehabilitaciju do upućivanja na istu, kao i tijekom profesionalne rehabilitacije, hrvatski branitelj iz Domovinskog rata ima pravo na naknadu u iznosu invalidske mirovine zbog opće nesposobnosti za rad, koju isplaćuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

(4) Nakon završene profesionalne rehabilitacije hrvatski branitelj iz Domovinskog rata prijavljuje se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i pripada mu naknada iz stavka 3. ovoga članka najduže 12 mjeseci od završene profesionalne rehabilitacije pod uvjetom da se u roku 30 dana od završetka profesionalne rehabilitacije prijavio nadležnoj službi za zapošljavanje i da se u skla¬du s propisima o zapošljavanju redovno prijavljuje toj službi.

 

Najbitnije je da HRVI 1991. kada je bilo "najveselije" nikome nisu smetali, a sada izgleda svima smetaju.

 

Pozdrav.

 

 

:evil: :evil: :evil: :evil:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda imaš drugi koeficijent. Možeš otići na mirovinsko i ponovo tražiti vještačenje i da ti priznaju koeficijent : ako si dragovoljac sa statusom HRVI 1,85, a branitelj sa HRVI 1,50, a to ti na mirovini znači povećanje. U svakom slučaju kada dobiješ stalno riješenje (može i privremeno) otiđi u mirovinsko na usklađivanje ili ponovo vještačenje, a prethodno razgovaraj sa svojim dokturom iliti liječnikom, a porazgovaraj i u Hvidri sa pravnikom pa poslaži kockice.

 

Pozdrav.

 

:misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija