Jump to content

Uskok i Pnuskok


GoldenBrown

Preporučene objave

Ima li netko tko može objasniti vezu(razliku) Uskoka i PNuskoka? Jesu li to dvije neovisne institucije(službe) ili je to sve jedno?

 

Naime, kome i kako prijaviti pripadnika PNUskoka koji pomaže ljudima koje bi trebao procesuirati? Razumijem kad običnog policajca prijaviš na Uskok, ali što kad je riječ o ovom PNuskok policajcu, tko će njega procesuirati kad je taj više manje na vrhu policijskog hranidbenog lanca i svaka tužba prema njemu ili istraga će vjerojatno biti opstruirana?

Dali oni imaju odmah uvide u prijave koje se zaprimaju na Uskoku?

 

Ukratko kako se boriti s takvim, ako moraš...

i koliko uopće vjerovati Uskoku, nebi bio prvi put da im cure informacije i opće poznato je da kalkuliraju i politiziraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PNUSKOK obavlja istrage za USKOK, tj. USKOK su državni odvjetnici koji donose odluke i zastupaju slučaj, a PNUSKOK su policajci koji operativno odrađuju određena postupanja.

 

USKOK može koristiti i druge policijske ustrojstvene jedinice, neovisno o PNUSKOKU, tako da eventualnu istragu može provesti i na drugi način. S obzirom da ovo što bi ti htio prijaviti možda po liniji rada spada i negdje drugdje, podneseš kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, a oni će odlučiti što i kome dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

KR-upisnik (R znači razno) načelno govoreći - je upisnik u koji se prije svega zavode prijave koje se tiču predmeta, koji u konkretnoj situaciji još nisu za rješavanje odnosno postupanje, tj. treba obaviti neke dodatne radnje kako bi se uopće vidjelo radi li se u konkretnom slučaju o kaznenom djelu ili ne (o čemu ovisi odluka da se procesuira). Dakle, nisu, kako kažete "nepogodne i guraju se u zastaru".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija