Jump to content
daram

kupovina nekretnine pod ovrhom

Preporučene objave

Pozdrav i molim za pomoć,

Imam namjeru kupiti obiteljsku kuću. Zainteresirala sam se za kuću, za koju sam saznala da je pod ovrhom. Vlasnici su podignuli 2 hipotekarna kredita kredita, koja nisu redovito otplaćivali i na vl. listu su upisana 2 rješenja o ovrsi od strane banke koja je dala kredit. Dva puta je bila javna dražba(prvi puta min. iznos je bio 2/3 procijenjene vrijednosti, a 2. put 1/3, a ja zakasnila na dražbu).

Interesira me kakav je postupak kasnije, na koji način se može kupiti ta nekretnina, s brisanjem svih tereta. Još uvijek kao vlasnik vodi stvarni vlasnik. Da li se ponovno može tražiti javna dražba, cijena je bila povoljna. Tko određuje dalje cijenu, banka ili vlasnik? molim za pomoć.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ako nekretnina nije prodana ni za 1/3 na drugom rocistu onda banka mora pokrenuti novu ovrhu, ali tada na drugom rocistu nece vise biti 1/3 cijene nego 1/2

 

to je cijena ili koju dostavi porezna za slicne nekretnine na tom podrucju ili procjena vjestaka ako je neka stranka zatrazila (i platila) istu..

 

 

ako vas zanima ta kuca, onda mozete od banke otkupiti kompletan dug

 

onda vi postajete ovrhovoditelj

 

nakon sto se nitko ne pojavi na javne drazbe vi kazete da cete platiti 1/2 i platite razliku ako je cijena nekretnine po procjeni veca od duga i taj dio novca umanjen za trosak i kamatu ide ovrseniku

 

 

 

kasnije po dosudjenju sud vas po sluzbenoj duznosti upisuje kao novog vlasnika i brisu se tereti

 

eto to tako ide

 

ja mislim da cemo gledati uskoro gledati fijasko ovrha jer niti za 1/2 procjene nece nitko kupovati veliku vecinu takvih objekata

 

naime procjene su ridikulozno prevelike

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

daram,

Na tržištu imate povoljnih nekretnina koje nisu vezane uz nevolju nekih ljudi. Možda da njih posjetite...

 

Preporučujem film: House of sand and fog s Ben Kingsleyem (koji kupuje takvu kuću).

Uređeno od G-man

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
daram,

Na tržištu imate povoljnih nekretnina koje nisu vezane uz nevolju nekih ljudi. Možda da njih posjetite...

 

Preporučujem film: House of sand and fog s Ben Kingsleyem (koji kupuje takvu kuću), može se pogledati i online (srpski titlovi).

 

Osobno nikada ne bi kupio kuću... nekretninu koja je pod ovrhom. Nevolja te može snači isto kao i osobu koja je igrom slučaja, najvjerojatnije nepoštivanja isplata rata, a isti također je prevozan jer nisu njemu platili.

Osobno znam u blizini mjesta poduzetnika.... ovrha preko milijun kn. Nakon 3 god. stao na svoje noge na način da je u Njemačkoj našao kupca za njegove proizvode i sve 5.

Sada se proširio i cijenjen je u sredini gdije živi.

Tako da sam mišljenja da nije pametno radovati se tuđoj nesreći, a osobito ulaziti u njegovu privatnost ili kupiti nekretninu koja je igrom slučaja završila kako je.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Osobno nikada ne bi kupio kuću... nekretninu koja je pod ovrhom. Nevolja te može snači ....................Tako da sam mišljenja da nije pametno radovati se tuđoj nesreći, a osobito ulaziti u njegovu privatnost ili kupiti nekretninu koja je igrom slučaja završila kako je.

 

 

Nema sumnje da kod nas nema nikakve nade da ce biti bolje vecini ljudi, naprotiv bit ce poplava ovrha i nitko nece ni htjeti ni moci kupovati te kuce i stanove.

Samo kad bi stekli sposobnost da budemo potpuno iskreni prema sebi bi mogli zaustaviti ubrzano propadanje.

 

Poslom sam cesto u mnogo raznih drzava.

Mi smo jos po inerciji dosta sigurna drzava u smislu da mozete setati po noci vani i nema puno mjesta gdje ne smijete ici.

Totalno nesigurne drzave su na promjer Honduras, Panama, neki djelovi US, neki djelovi Meksika, Egipta

 

Drzave koje su neorganizirane i u kojima je prakticki nemoguce posteno zaraditi za zivot nisu one koje bi pomislili prema propagandi.

Recimo Grcka je po svemu barem dvostruko bolja od Hrvatske, i po bogatstvu i po prirodi i po kulturi i po pameti i po hrabrosti i po arheologiji.

Premda i u Spanjolskoj i u Italiji ima kvartova sa totalnim siromastvom sa puno droge, prostitucije, kradja ipak generalno u tim drzavama postoji mogucnost da oni koji zele raditi da i zarade barem za pokrivanje troskova zivota.

I oni su EU ali ne trce cinkariti jedni druge nego sute i grade na primjer bez dozvola na mjestima koja nisu razvijena.

U Protugalu, Spanjolskoj i Italiji cijene u ducanima i na pijacama su daleko povoljnije nego kod nas i valja znati da te zemlje imaju trgovacke veze s bivsim kolonijama.

 

Suosjecati sa onim koji gubi kucu na ovrsi radi svoje slabosti ili radi nesposobnosti drustva da zastiti pojedinca i da mu mogucnost za zivot je zapravo sebicno i sluzi umirenju savjesti osim ako se poduzme sve da se uklone uzroci koji dovode do toga!

 

Pogledajte samo "legalizaciju"

Premda izgleda na prvi pogled da su nagradeni oni koji nisu placali davanja, to gledano vec sa male distance se vidi da nije tako: ti ljudi su stvarali novu vrijednost unatoc apsurdnim preprekama i davali su posla citavoj pratecoj industriji.

 

Dakle ajmo maknut glupe i pohlepne mehanizme pretjeranog otimanja novaca koji sluze samo za nabujalu birokraciju.

Ajmo odblokirati tokove novca i prava pa neka uvjeti budu isti za svih.

 

Ajmo gledat isto je u intersu drustvu u cjelini a ne samo svoj sitan interes i grcevito opsruirati sve.

 

Mi moramo gledati svoje interese kao drustva, mi moramo omoguciti proizvodnju hrane svima i svugdje, mi moramo nauciti skupljati vodu i koristiti fotonapnske module.

Mi moramo odbaciti ovisnost o uvoznom novcu.

 

Ili jednostavno uzivati jos tih dvadesetak godina koliko imamo dok se ne pretvorimo u Saharu ili ako slucajno ne, nas pregaze izbjeglice od tamo gdje je susa ucinila svoje

http://www.tportal.hr/vijesti/znanost/326770/Uzivajte-dok-mozete-covjecanstvo-ima-jos-20-ak-godina.html

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×