Jump to content

je li potrebano imati knjigovođu


Bipa

Preporučene objave

Molim vas za pomoc,

udruga je osnovana prije 2god. ali se nista nije radilo, nije bila aktivna a neki od osnivaca nisu bili zainteresirani ni za godisnje skupstine koje se radi toga nisu odrzavale. Ziro racun je otvoren ali nikada nije bilo uplata clanarina(ne znam da li smo mi osnivaci trebali placati clanarinu?..ostalih clanova nije bilo) ni niceg slicnog nego je samo svako toliko napravljena uplata radi odrzavanja racuna. Ja bi tu udrugu zatvorila jer nema zainteresiranih za njezin rad. Jesmo li trebali imati knjigovođu i jesmo li trebali voditi kave kjige ili nesto iako se nista nije radilo, strah me da me ne iznenade nekom kaznom pa vas molim za odgovor. Hvala i LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovana,

kako ne odgovara nitko od pravne struke, reči ću Vam ono što znam. Postoji Uredba o računovodsvu nerofitnih organizacija i drugi potrebni dokumneti i naputci na stranocama Ministarsva finacija http://www.mfin.hr/hr/neprofitno-racunovodstvo .

 

Od osnivanja udruge bili ste dužno voditi dvojno knjigovodsvo, a nakod tri godine,a ko je prihod manji od censusa, može se donijeti odluka o prelasku na jednostavno knjigovodsvo.

 

Koliko mi se čini, Vaša udruga nije upisana ni u Registar neprofitnih organizacija, što je još jedan propust.

 

Ako znate samo voditi knjigvodsvo, ne treba Vam knjigovođa, ali kvartalna, polugodišnja i godišnja izvješća FINI, a i godišnja Reviziji ste morali predavati.

 

Kazne ???? E to pojma nemam jer ih moja udruga nikada nije morala platiti.

 

Udruga se ne može zatvoriti "gašenjem računa", naime Zakonom o udrugama je propisan postupak likvidacije udruge, pa ga proučite malo.

 

Nadam se da sam Vam dao bar ideje odakle krenuti ! Pozzzzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija