Jump to content

Eos matrix i naporno utjerivanje duga


charliebear

Preporučene objave

Poštovani,

 

Tvrtka za naplatu potraživanja je otkupila moj dug iz RBA po tekućem računu prije nešto više od godinu dana, te sam zadnju uplatu prema njima izvršio u 6 mjesecu prošle godine, Trenutno stanje duga je nekih 9000 kuna. Dug koji oni utjeruju je potpuno nenaplativ, jer supruga i ja nemamo nikakve imovine, supruzi tvrtka ne isplacuje oplacu vec 8 mjesec za redom, a ja sam bez posla vec 2 godine. Nemamo nikakvih pokretnina i nekretnina na svoje ime. Pored toga oni bi pokretanjem ovrhe bili 8. ili čak 9. u redu naplate jer su me ostale financijske institucije blokirale ranijih godina. Ukupni iznos trenutne blokade je oko 80.000 - 100.000 kuna. Račun je u blokadi vec 2 godine, a sada već ide treća. Unatoč tome što sam im to spomenuo, da su kupili loš dug od RBA banke te da će se vrlo teško naplatiti, oni i dalje zovu skoro svaki tjedan, ispituju itd....dosadni su. Donijeli su lošu poslovnu odluku i sada me već živciraju. Razgovori se uvijek svedu pa uplatite barem 50 kuna, na što im velim da time sigurno neće zatvarati glavnicu duga, nego razne kamate, što mi ne dolazi u obzir da bacam novac u vjetar. Zanima me koje su opcije, oni svaki razgovor snimaju, te mi se čini da se time štite na način kada razgovaramo o dugu, da imaju pravnu osnovu da priznajem dug-što produžava rok zastare?!?? Jesam li tu u pravu?

 

Nadalje zanima me i sljedeće, kada tvrtka pokrene ovrhu, zar ne postoji neki period koji oni mogu držati blokadu u računu, pa ako se ne naplate da idu pokretati ovrhu nad pokretninama i nekretninama?

 

Da li zakon na neki način kaže kada je dosta ili vjerovnici mogu dovjeka ponovno blokirati račun nakon što su jednom odblokirali račun?

 

Koji su rokovi za zastaru prema bankama, financijskim institucijama itd?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Blokirajte njihove pozive i riješen problem (što se Eos-a tiče).

 

Ovo ostalo - zastarni rok za tražbinu utvrđenu sudskom odlukiom ili odlukom drugog nadležnog tijela jeste 10 godina od pravomoćnosti/konačnosti takve odluke. Problem je što vjerovnici, u pravilu pred istek tog roka poduzimaju nove radnje, čisto procesne naravi te ishode novu odluku i tada rok ide ispočetka. Začarani krug nažalost.

 

Vama bi itekako pomogao Zakon o osobnom bankrotu, ali nažalost naše Ministarstvo pravosuđa, na bilo kakav upit što je s tim zakonom, lakonski odgovara - pripremamo, analiziramo, proučavamo itd. itd. Prevedeno - neda nam se sada s time zamarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razgovori se uvijek svedu pa uplatite barem 50 kuna,

---------------------------------------------------------

svrha poziva je nagovaranje na uplatu nekog iznosa radi prekidanja zastare potraživanja duga.

kad uplatiš neku svotu (i kunu ) prekidaš zastaru.

uplatom nekog iznosa prizaješ dug i zastara kreče od početka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pozdrav imam slican slucaj takodjer nista na sebi pa me zanima ako bude pravmocna ovrha ako tuze i to sve da li mogu od nasih roditelja ista uzeti,npr kucu nedaj boze ili nesto.. ili mi sami odgovaramo samo za nase,,da li bi bilo dobro napravit ugobvor o najmu za jednu sobu u obiteljskoj kuci da nebi slucajno se okomili na to,,imaju li oni(lihvarske tvrtke) ta prava? Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija