Jump to content

uskraćivanje kanalizacije


uvijeknebitna

Preporučene objave

Molim savjet u vezi kanalizacije i njenog priključka. Kako podjelom obiteljske kuće naslijedila sam priključak za kanalizaciju koja je ujedno i na mojem dijelu vlasništva, zanima me s obzirom da sam najavila da druga strana mora sebi izvesti priključak za kanalizaciju jer ću ja svoju rekonstruirati i zatvoriti njihov dio mogu li to napraviti ili povlači za sobom neke posljedice?

To radim isključivo iz razloga da mi se ne prigovara da dio cijevi prelazi po njihovom terenu, a i troškovi koju snosim su veći nego što bi trebali biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira što sam ih obavijestila da ću izvoditi radove i rekonstrukciju svoje kanalizacije i priključka i da oni moraju tražiti i izraditi svoj, ja nemogu ništa!?

A u fazi sam izrade tj. iskopa vrta radi izgradnje garaže a priključak je u samom vrtu i smeta mi kao i instalacije. Imaju li oni pravo od mene zahtjevati da im platim 50% od iznosa za priključak kanalizacije kao što i rade?

 

Što uopće mogu po tom pitanju napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izvedena instalacija za kanalizaciju je zatečeno stanje.

podjelili ste kuću a da se niste dogovorili o instalacijama.

novu instalaciju možete napraviti za svoje porebe. njima nemožete uskratiti korištenje postojeće instalacije. ali svako može napraviti kanalizaciju u svom djelu nekretnine, za svoje potrebe, a spoj izvan nekretnine (priključak na mrežu) je zajednički

ne vidim zašto bi plaćali 50% od iznosa za priključak . nisu platili priključak . postojao je prije podjele nekertnine. u suvlasništvu je .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je vlasnik cijelog objekta koji je podijelio objekt i okućnicu na dva dijela odredio kome šta pripada pa tako i priključci za vodu i kanalizaciju ovisno u čijem se dijelu nalaze, tako je u moje dio pripao priključak vode i kanalizacije a u njihov struje, struju smo riješili, vodu rješavamo (nadamo se), ostala je sporna kanalizacija. Priključak i glavni šaht je u mom posjedu i on je sproveden parelelno uz glavnu cestu kako i je moj dio dok je njihov dio bočni koji vodi uz slijepu sporednu ulicu gdje bi se i trebali priključiti na kanalizaciju zbog bližeg i lakšeg priključka a time i manjim troškovima.

 

Možda sam sada malo više pojasnila ili je to nebitno!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

u neke se stvari nemoze samovoljno dirati,bez obzira sto se nalazi na vasoj nekretnini.Zamislite npr situaciju jednog naseljenog mjesta gdje su instalacije uradjene prije 30-40 godina,gdje bilo cija kanalizacija,voda itd prolazi kroz jednu i vise tudjih nekretnina,pa zamislite kada bi svaki vlasnik na svojoj nekretnini poceo otkopavati i presijecati instalacije,nastao bi bezvlasce,sukobi....Ne,u sluznosti se nedira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Instalacije vode i kanalizacije moje kuće dijelom prolaze ispod susjedovog dvorišta. Nekad je tu bio samo jedan vlasnik, ali s vremenom, nasljađivanjem, vlasnika je došlo više. Da li susjed može samovoljno zatvoriti kanalizacijsku cijev ili vodovodnu cijev koja ide ispod njegova dvorišta? Ako to napravi, što ja mogu učiniti? (ako susjed to napravi, mogla ostati bez vode i kanalizacije?)

uređeno: od bigtimerush
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija