Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Priznavanje statusa branitelja dragovoljca ?????

Preporučene objave

Pišem u ime moga oca.Situacija je ovakva.Moj otac je bio pripadnik Narodne zaštite od 30.6 91 - 24.4 92,pa time sa novim zakonom ima pravo na status, podnio je sve papire u ured za obrtanu(ima papirnatu potvrdu da je bio u tom razdoblju).Da bi danas dobio rješenje da se njemu odbija zahtjav,jer se naime njemu priznaje da je bio u NZ od 30.6 91-24.12 91,ali u obrazloženju stoji da naredbom ministra NZ postaje tek od 30.7 91 vojna organizacija,pa tako do 24.12 91 on nema 5 mjeseci provedeno u njoj.Mislim kako je napisan taj zakon kad nema šanse da ima 5 mjeseci i da ostvari pravo po tome zakonu kad zakon kaže da mora imati do 24.12 91 5 mjeseci provedeno u postrojbi .On je iz Osijeka pa molim ako neko ima kakvo riješenje da napiše nešto o tome.

HVALA

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije jedini koji je tako prošao. U Osijeku je vrlo mnogo ljudi podnijelo zahtjev za priznavanje statusa dragovoljca, a koji su bili u Narodnoj zaštiti i njih 95% je "popušilo". Nekome fali 1 dan, nekom 2, a nekom 3 tjedna. Svi su napisali žalbe, a ja nisam čuo da je ikome žalba pozitivno riješena.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Neradi se tu dali je neko dobio jer po ovome nitko nemože dobiti jer oni samo priznavaju od 30.7 91 tako da nema teorije da ima 5 mjeseci jer od 30.6-24.12 91 nemože biti 5 mjeseci ,nazvao sam ja u ZG ministarstvo pravnica mi rekla da oni to znaju za taj propust u zakonu ali to je tako , na upit kako neko može ostvariti pravo temeljom tog zakona jer nema teorije da ima bilo tko ima 5 mjeseci njezin odgovor je bio da napišemo žalbu i da čekamo.Ovo se odnosi samo na pripadnike Narodne Zaštite.Mislim da je ovo apsurd donesti zakon a nemože nitko ostvariti prava po tom zakonu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Molim Vas, i meni je nedavno odbijena žalba za status dragovoljca iz istog razloga pa bih podnio tužbu Upravnom sudu, te me zanima da li bi se moglo pobiti negativno rješenje Ministarstva zbog toga što ta famozna naredba nije objavljena u narodnim novinama (barem mislim tako) i onako laički razmišljajući zar ne bi svi propisi trebali biti objavljeni u NN da bi važi.

I još nešto, u postu iznad gosp Mrljavac kaže da 95% njih dobije odbijenicu, a što je onda sa tih 5%, jel to preko veze ili...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nema ništa preko veze. To sam rekao ugrubo i ne vodim nikakve statistike. Kod izračuna mirovine svi znamo šta znači status Hrvatskog dragovoljca (sa ili bez HRVI), a što je status Hrvatskog branitelja (sa ili bez HRVI). Neka se i dalje žali jer nema što izgubiti. Dali će time nešto postići ?????

 

 

 

:roll: :misli: :čeka: :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
te me zanima da li bi se moglo pobiti negativno rješenje Ministarstva zbog toga što ta famozna naredba nije objavljena u narodnim novinama

 

kako nije objavljena u nn? pa nije li ta odredba dio zakona o pravima branitelja?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Naredba, a ne odreba. Dakle naredba ministra kao zaseban akt na temelju kojeg se ne može dobit status branitelj za to razdoblje a onda ni dragovoljca.

nije objavljena u NN ??????

Koliko sam ja shvatila..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×