Jump to content

krediti


anonimno

Preporučene objave

Molim sve koji bi mi mogli pomoci.Ne pitajte kako je doslo do toga ali ne znam rjesenje...

Radila sam 8 godina i pocela sam traziti posao u sijecnju ove godine ,nisam imala primanja 3 mjeseca.Trenutno sam izvan Hrvatske.Dug u bankama mi je od iznosa 45.000 kn dosao do 90.000 Ne znam sto da radim.Placat cu samo kamate a glavnica???Nazalost ,u Hrvatskoj nema objave bankrota i slicno...Da li da pustim da situacija dodje do suda?! i sto onda?? :-o Radi se o Visa Zaba,Erste MC I VISA i nenamjenski kredit,Rba tek.rac.i MC :-(

Molim Vas savjet,hvala unaprijed :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako, ja sam u slicnoj situaciji, ali nikako vam ne bih savjetovao da pustate da sve dodje do suda. Naime, s obzirom na to da ste dug napravili, banke racunaju kamate, pa zatezne kamate ...

 

... i kada prodje odredjeno vrijeme, tada prvo krenu ovrsni postupci. Ukoliko se banke namju iz cega naplatiti (jer nemate imovine, npr.), tada ce pokrenuti ... kazneni postupak.

 

Kazneni postupak, znaci, sud, presuda u korist banaka i karticnih kuca, a to bas nije najbolja buducnost ... mozda se u slucaju da vi ne rijesite svoj problem, kao niti ja svoj, budemo dopisivali iz drzavnih gajbi ...

 

Salu na stranu. Ja se od muke moram zezati s nekim jer mi je za vratom 5 godina drzavne gajbe zbog slicnih stvari.

 

Banke vas tuze zbog prijevare ("... jer ste znali da nemate sredstava na racunu kojim biste osigurali pokrice ...") i to je to. Osim ako nadjete neku oazu mira gdje vas (i mene) pravosudje RH nece naci. Ako saznate takvu oazu, rado bih da mi je sapnete da s cijelom familijom zbrisem tamo, jos dok sam slobodan.

 

Imate jos dosta mogucnosti prije pokretanja spora.

 

S obzirom da vam cijeli iznos duga najvjerojatnije nije samo na jednom racunu, u samo jednoj banci, predlazem da izbjegnemo temu poput "cavrljanja iz gajbi" i da se primite posla :

 

1) pod hitno se pocnite javljati bankama, osmislite dio po dio rjesenja, na nacin da pocnete vracati dugove, na nacin da vratite jedan po jeda, zajedno sa kamatama

 

2) ako objasnite bankama u kakvoj ste situaciji, te da molite da vam omoguce da u odredjenom periodu vratite taj novac, vjerujem da cete uspjeti.

Banke vrlo nerado pristaju na takova rjesenja, ali ako im pismeno lijepo objasnite da npr. nemate imovine iz koje bi se one mogle naplatiti, ali imate mogucnosti, tako dugo dok ste na slobodi, da im malo-pomalo vracate dugove uz njima pripadajuce kamate, mozda nadjete rjesenje.

 

Svako bjezanje od placanja dugova i rjesenja sa bankovnim pravnicima vodi vas u ... gajbu.

 

Sorry, to je istina, ja uskoro idem tamo. Zato i znam. Rekli su mi : a sto nas niste kontaktirali kad je bilo vrijeme ?

 

Mozda imate neku imovinu (rodbina) koji bi vam pristali garantirati imovinom za vracanje dugova ...

 

Mozda imate neku drugu garanciju koju biste im mogli ponuditi ...

 

U svakom slucaju, morate kontaktirati sa njima.

 

Kako ?

 

Nazovite ih telefonom, neka Vam daju pravnu sluzbu, odnosno, kontakt adresu pravne sluzbe.

 

Pravnoj sluzbi obracajte se sa dopisima sa molbama, bilo bi jako dobro da prilikom podnosenja molbi ujedno pocnete placati i neke manje iznose kako biste im dokazali da mislite ozbiljno ...

 

... neka vam daju mogucnost pracenja iz mjeseca u mjesec realizacije vasih obecanja ... jer banke imaju mnogo vise koristi od novca nego od vas u gajbi, posebno ako vam nemaju sto uzeti.

 

Nemojte ocekivati vatromete dobrodoslice i lake razgovore. Sve radite napismeno, sa povratnicama i potvrdama o slanju dopisa, pri cemu si ostavite svaku kopiju dopisa koju ste poslali.

 

U slucaju da sve dodje do suda, sud ce vam ipak u tom slucaju uzeti u olakotnu okolnost da ste pokusali rijestiti problem (imat cete dokaze, dopise i uplate), pa postoji mogucnost da dobijete dodatne rokove za podmirenje duga.

 

Zelim Vam puno srece !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prikljucujem se klubu zrtvi sistema!

Ja sam prije 6godina, kao branitelj, dobio stambeni iz Zagrebacke banke 50.000 DEM, "kupio" od bivse zene stan, novac krivo ulozio i izgubio. U meduvremenu se razveo. Zeni ostavio SVE i poceo od nule(ali s kreditom )novi zivot. Usao sam u 12.000 kn minusa na tekucem racunu Zabe i blokiran mi je racun. Vrijeme koje je doslo jedva sam prozivio

:-(:-(

U tom vremenu podigao sam kredit nenamjenski 5000eura od Riadria banke na 5 godina da ne bi jednostavno umro od gladi i platio podstanarstvo. Odobrena mi je vojna mirovina koju dobivam preko Postanske banke. Prolazio sam postanarski kosmar i cesto mjenjanje adresa. Veza sa Zabom se izgubila, a niti sam ja ju mislio obnavljati :-P . Osim redovito Riadrie banke nisam nista placao niti dolazila ikakva zapljena. Ipak nakon 2-3godine sjela je rata od Zabe (navodno zbog minusa)koju placam vec 2 godine. Sada u ljubavi sam sretan i imam maloga sina ali nemamo gdje zivjeti. Hocu podici stambeni kredit i kupiti kucu. Nazvao sam zagrebacku jer zelim otplatiti to dugovanje zbog minusa i Riadriu da bi oslobodio kreditnu sposobnost kod Erste banke, slucaj je kod odvjetnika(tako su rekli-sutra ga zovem). Stambeni kredit stoji kako su rekli, ali nije naplacivan (ne znam ZASTO?? kad su me vec nasli? i kako nisu uzeli stan bivsoj zeni?, mozda ona nesto uplacivala?) Zasto sada "stoji" i ne uzimaju hipoteke niti rade vecu zapljenu?

Hoce li mi moci, mozda u Zagrebackoj odobriti stambeni da prebijem stara dugovanja s jednim kreditom ili ce me muciti i zatvarat sva vrata dok ne umrem od dusevne boli zbog gledanja stambenih muka moje obitelji? :-?

Jeli netko zna nesto o takvoj situaciji, kako to ide, sto bi se tu moglo napraviti? :-? Jer umrijeti ne smijem, ali zivotne snage vec me same napustaju, no ne predajem se do zadnje kapi krvi.

 

Prove bio je slavenski bog pravde i zastitnik ondasnjih sudaca. U njegovom svetom gaju imali su pravo azila cak i neprijatelji koji su se nasli u smrtnoj opasnosti. Sta su li ti ucinili Prove? I svijetu nasih djedova? :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nesto ste propustili naglasitit, a to je da kad zavrsis u 'gajbi' nisi rjesio svoj probleem . jer dug ostaje i kamata raste, tako daostajes sj.... do kraja zivota i to ne samo ti vec i obitelj....jer tko ce te zaposliti uopce s referencom 'gajbe'.

Ovo nije zlobna primjedba, vec samo vam zelim ukazati na ozbiljnost situacije i trazenja izlaza...

 

Stoga, moj savjet Vam je da obijate banke i pravnike i molite, preklinjete za kupovinu vremena i obavezno svaki mjesec uplatite barem nesto iznosa po svakoj stavci kredita, ako ih je bilo vise.

 

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E..da..Pitanje je sada kako udariti sistem, koji zeli sve nas vidjeti kao robove ili mrtve, njegovim vlastitim oruzijem? Tj. besskrupuloznim, bescutnim, lisenim bilo kakvih moralnih i pravednih zapreka činom. Ali ne zato da bi vladati cijelim svijetom i porobiti druge vec samo zato da bi izvuc vlastitu zivu glavu i svojoj obitelji priustiti barem najminimalnije dostojanstvo zivoga bica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema pravne zapreke za otvaranje stečajnog postupka nad pojedincem - fizičkom osobom.

 

U našoj sudskoj praksi ovakve slučajeve još nisam vidio, ali koliko mi je poznato Stečajni zakon ne pravi razliku između pravnih i fizičkih osoba, jer ako pravne osobe imaju mogućnost izvući se iz takvih situacija, zašto ne bi i fizičke osobe.

 

Postoje kolege koji smatraju da se stečaj nad pojedincem odnosi isključivo na obrtnike, ali smatram da takvo stajalište nije osnovano.

 

Ipak, Prove, a ni svi ostali, nemojte gubiti nadu. Moj pok. prijatelj je rekao: "novac je svuda oko nas, samo se treba sagnuti u pokupiti ga". Koliko god bilo utopijski, ili nemoguće, bezbroj puta sam se do sada uvjerio da je tako. S tim da je prvo i osnovno pravilo - novac se ne može zaraditi na brzinu. Samo polako i uporno.

 

Najteži korak je, a nužan, promijeniti dosadašnji život u potpunosti, čak i preseliti i otpočeti raditi za sebe. Ne treba tu puno novaca za početak. Razmislite, siguran sam da vas sreća negdje čeka, samo je trebate pronaći.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio samu sličnoj situaciji....U ERSTE BANCI IMAJU KREDIT ::IZ MINUSA U PLUS......PODMIRE VAM TIM KREDITOM SVA DUGOVANJA...MAKAR I NA CRNOJ LISTI BILI.... imao sam dug na tekučem,kredit,i master revolving ....sada uredno sve otplačujem.......i prije sam...samo je došlo do komplikacija s minusom u pbz...pa se sve zakompliciralo...više nisam u pbz,a erste mi je ok banka...za sada :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija