Jump to content

Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave općenito na imovini ovršenika


rozaly13

Preporučene objave

Pozz dobri ljudi !

Lijepo molim pomoć :) Ne zaposlena sam od 30.4.2010.Majka dvoje djece od 11 i 16 godina.Živim od soc.pomoći,djelomične alimentacije,DD i grad mi plaća dio režija.Račun mi je blokiran ovrhom za ne plaćanje stambenog kredita.Sad sam dobila prijedlog za ovrhu naveden u nazivu teme.Imam se pravo žaliti u roku 8 dana.Ne znam postoji li koja službena špranca ? Što dalje ? Ima li tko kakvih iskustava vezano za zapljenu imovine ? Ne znam ni šta bi mi zapljenili,ništa nema navedenu vrijednost duga .Ovrhovoditelj je Grad Zagreb,dakle nisam dizala kredit za stan,nego je to onaj tzv.otkup stana.O ostalim problemima ću neki drugi put.Ovo mi je sada hitno.Hvala unaprijed !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se radi o otkupu stana poZakonu o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo a što je otkupljivanočitaj zaključivani ugovori 1993-1995 tu negdi onda svakako uložite prigovor zastare zastara nastupa za svaku mjesečnu ratu 3 ili 5 godina od dospjeća rate a ovo 3 ili 5 je stoga što županijski sudovi različito tumače iznose koji se plaćaju ovisno o tome je li tumače ove iznose anuitetom ili obrokom ali neovisno o tome par stotina kuna je po mjesečnom iznosu pa je većina u zastari ali sud to ne pazi po službenoj dužnosti morate iskazati prigovor zastare problem je što je njihovo potraživanje osigurano i hipotekom pa mogu podnijeti i hipotekarnu tužbu kada nema zastare glavnice samo kamata ali valjdase nesjete Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U lijevom gornjem kutu vaše imeprezime, adresu i OIB desno malo dolje ime prezime javnog bilježnika adresa i broj Ovr pa broj iz njegovog rješenja o ovrsi pa po sredini dolje PRIGOVOR na rješenje o ovrsi isto Ovr broj od togdatuma na rješenju o ovrsi dalje dolje u tekstu rješenje je neosnovano i nezakonito u cijelosti, pobijam ga u cijelosti i ističem prigovor zastare, te predlažem da se ukine u cijelosti a postupak nastavi kao povodom prigovora protiv platnog naloga vaš potpis oib svakako u roku 8 dana od dana prijema poštom rješenja od javnog bilježnika preporučeno ovo je brza improvizacija ali biti će u redu SRETNO

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo špranca,ako može kome poslužiti.Samo točka 3 i 4 se uzima ako postoji vanjski pravni savjetnik.Tako su mene uputili. :D

 

 

Ime i Prezime

….

10000 Zagreb

 

 

JAVNI BILJEŽNIK …

….

10000 Zagreb

 

Na posl. br.:Ovrv- ….

 

 

 

 

 

 

Ovrhovoditelj:

Ovršenik: …, … 4, 10000 Zagreb, OIB:

 

 

Radi pljenidbe imovine

 

 

 

PRIGOVOR OVRŠENIKA

 

 

 

Protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave posl. br. Ovrv- …od ….. god.

 

1. Iznosi navedeni u vjerodostojnoj ispravi tj. u izvodu iz ovjerenih poslovnih knjiga nisu točni, niti je točno označena dospjelost pojedinih tražbina prema vrsti i broju dokumenata, što mene onemogućuje da se detaljno očitujem o svakom pojedinačnom iznosu te o kamati koja je vezana uz dospjelost pojedinog iznosa. Posebice ističem da se nisam mogao očitovati zbog zbunjujuće nerealno izraženih kamata koje sam do sad dobivao od ovrhovoditelja u nekim od njegovih izviješća. Slijedom toga pobijam potraživanje ovrhovoditelja na način i u iznosu kako je utvrđeno u rješenju o ovrsi. Stoga ću o tome moći se detaljno očitovati kao i priložiti dokaze

 

2. O pojedinim sam se tražbinama dogovarao s ovrhovoditeljem, nakon čega mi je s njihove strane produžavan rok za isplatu pojedinih iznosa, da bi se konačno dogovorili o obročnoj isplati kada budem u mogućnosti budući da sam iznenada ostao bez dodatnih prihoda od nesamostalnog rada zbog čega nisam mogao na vrijeme plaćati dospjele iznose. Naravno, to se odnosi na one iznose koji su točno navedeni.

Bitno je istaknuti da sam pokazao inicijativu i volju da sa ovrhovoditeljem dogovorim obročno plaćanje koje bi mi omogućilo da u prihvatljivim mjesečnim iznosima otplatim preostali dug. U tom cilju sam u više navrata razgovarao sa ovrhovoditeljem i navedeno obrazložio i zatražio da mi se predloži nekakav prihvatljiv model plaćanja. Iako mi je bilo odobreno obročno plaćanje, određeni mjesečni iznos od … kn bio je izvan mojih platežnih mogućnosti što sam i naglasio prije potpisivanja same zadužnice, posebice uzimajući u obzir već postojeće opterećenje na mojoj plaći.

3. Nadalje, prigovaram i na iznos troškova postupka od … kuna budući da ih smatram iznimno visokim i neutemeljenim, posebice uzimajući u obzir niz propusta ovrhovoditelja prilikom donošenje predmetnog rješenja.U smislu svega navedenog, naglašavam da je ovrhovoditelj velika i poznata tvrtka koja ima svoju vlastitu samostalnu pravnu službu koje se između ostalog bavi poslovima naplate. Stoga, navedeni iznos troškova postupka držim apsolutno neutemeljenim i po osnovi i po visini budući da je ovrhovoditelj navedenim zlouporabio svoje pravo, potpuno nepotrebno angažirajući vanjskog pravnog savjetnika.

4. O postignutom dogovoru predlažem saslušanje svjedoka, radnika ovrhovoditelja, čije ime i adresu ću naknadno dostaviti, kao i moje saslušanje u svojstvu parnične stranke.

 

5. Slijedom navedenih razloga, ovršenik pobija rješenje o ovrsi U CIJELOSTI, te

 

 

PREDLAŽE

 

da se ovaj predmet dostavi mjesno nadležnom Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, koji će staviti izvan snage rješenje o ovrsi, gore navedeni broj, u cijelosti, ukinuti provedene radnje, a postupak nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga, sukladno odredbama članka 54. stavak 2. Ovršnog zakona.

 

 

Ovršenik:

….

 

 

 

U Zagrebu, … godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija