Jump to content

Viši upravni pravnik - specijalista


Samir

Preporučene objave

Da li negdje u RH postoji doškolovavanje odnosno nastavak završenog upravno pravnog fakulteta za stjecanje stručnog zvanja upravni pravnik specijalista (razina VSS) odnosno prvostupnika, a sukladno bolonjskom procesu. Na kineziološkom fakultetu postoji mogućnost da po stjecanju VŠS bilo kojeg smjera možete nastaviti studiranje te po završetku dvije godine studije (tri semestra) "dobiti" VSS. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probaj proanalizirati pojam upravni pravnik, pa ako si dobro proanalizirao uvidjet češ da je to specijalnost (upravno pravo - viša stručna sprema).

 

Razina VSS je završeni pravni fakultet i ta se razina stručne spreme ne može steći "usavršavanjem specijalnosti upravnog pravnika".

 

Postoji mogućnost da upravni pravnik upiše pravni fakultet, da položi razliku ispita, da diplomira, i tada stječe titulu diplomirani pravnik.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mali ispravak gornjeg navoda. Na Pravnom fakultetu se ne može polagati razlika ispita, ako ste već završili Upravu. Jedi način je da ponovno upišete 1. godinu na Pravnom fakultetu i tako dalje upisujete godine, a priznaju vam nekih 5-6 ispita (tako je bilo prije par godina) s Uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Nekad je u Rijeci bilo Veleučilište u Rijeci-Upravni odjel u Otočcu, što sam na kraju krajeva ja i upisala. Zatim je prošle godine došla generacija koja je upisala Upravo pravo ali na pravnom faksu Ri s predavanjima isto u Otočcu. Ove godine stoji Veleučilište Nikola Tesla-upravna -opet u Otočcu. I što sad? Budući da ja zasad ne zadovoljavam kriterije za upis u treću godinu (naravno neki predmet iz prve zapeo) koje ću onda Veleučilište upisati?, koji su kriteriji?, program totalno različit. Apsolutno nemam pojma, hoću li moći upisati na Veleriju treću godinu, ili ću možda mijenjati indeks da me prime na Pravni u 2.god, ili ću opet upisati prvu na VNK po bolonji i sve ovo dosad mi propasti. E tu se zbilja ništa ne znam, ako tko zna što neka javi...

E tako ti je to kad upišeš nešto što je od početka-piši propalo!!!!!!!!!!!!

:-o

:-(

:-D:-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija