Jump to content

Savjet


anonimno

Preporučene objave

slucaj:

osoba iz obitelji, konkretno brat, zajedno sa svojom djevojkom, pritvoren je i zadrzan u policijskoj stanici, zbog posjedovanja narkotika. ja zivim u drugom gradu i za sada, nisam u mogucnosti dobiti informaciju od njega o tome za sto ga konkretno terete (sto je ii u kojoj kolicini kod njega nadjeno); osim telefornskim pozivom u policijsku stanicu. moje pitanje je-da li obavjesti koje dobijem telefonom od sluzbene osobe mogu drzati kao istinite, tj. da li su mi detalje duzni reci i da li to nuzno mora biti istinito.

ako da, radi se o posjedovanju vece kolicine teske droge i sumnje na preprodaju. da li mi preporucujete angaziranje odvjetnika i da li ev. pristanak na lijecenje (komunu) moze utjecati optuznicu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a vas brat bi trebao takodje prema zkp.-u u roku 24 sata biti pripracen istraznom sucu.istrazni sudac ce ga odmah upozoriti na to da mu je branitelj potreban(naravno ovisno o tome za sto ga se tereti.).Ukoliko je obrana obvezna,da sam izabere branitelja a ako ne da ce mu se postaviti branitelj po sluzbenoj duznosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a cuj..kazem ti..ovisi za sto ga terete,kolika je zaprijecena kazna za pocinjeno kd. u kaznenom zakonu..o tome ovisi da li je obvezna obrana-obvezan branitelj,obavezno on mora biti odvjetnik.

a to za komunu..mislim da ne,tj. siguran sam da ne...tek nakon provedenog eventualnog kaznenog postupka,osudujuce presude nadleznog suda,moze biti izrecena ta mjera,upucivanje u ustanovu za odvikavanje ili kako se vec zove.koliko vas brat ima godina??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a mislim da bi trebali biti naravno,redarstvena su vlast,trebali bi.za za detalje dali su ih duzni vama priopcavati mislim da ne.

uglavnom gledaj..ma milion stvari je tu sada u biti...znacu u roku 24 sata tvaj brat ce biti sproveden istr.sucu,inimno duze od 24 sata ako postoje opravdane okolnosti.trenutno on sada dok je uhicen,u ovom slucaju zadrzan kod red.vlasti mora biti naravno poucen o svojim pravima,da ima pravo na branitelja,da ne mra iskazivati i sl..kada bude sproveden istr.sucu on ce ga takoder pouciti o pravima i o branitelju i odredit mu ga ako je ovaj obavezan,osim ako ga tvoj brat ne izabere,a to smo rekli vec.nakon toga slijedi ispitivanje tvog brata od strane istr.suca i nakon toga tj. tek nakon toga istrazni sudac odlucuje o eventualnom pritvaranju u koliko postoje neki od razloga iz clanka 102(MISLIM_NEZNAM DA LI JE BAS TAJ TOCNO SD)) zakona o kaznenom postupku..

 

i jos nesto..cim je on uhicen i zadrzan od strane red vlasti,vjerojatno je tj jednino u tom slucaju moze biti uhicen..cinio je kazneno djelo ili je postojala osnovana sumnje da je pocinio k.d. koje se goni po sluzbenoj duznosti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija