Jump to content

Molim vas pomoć/savijet što napraviti


Smille

Preporučene objave

Situacija je sljedeća: Punac se rastao od žene sudbenim putem nakon cca 40god braka i sad je veliki problem "podijela imovine" koja je u vlasništvu 50/50 i tako uknjižena u katastru/zemljišnom uredu.

Punac je preselio kod nas, dakle odselio se s adrese gdje je prije stanovao ali još uvijek posjeduje osobnu na istu, dok smo napravili novu prijavu boravišta za novu adresu.

Isti posjeduje svoje osobne stvari(obuću,odjeću,alat) koje je godinama stvarao zajedno sa bivšom ženom koje mu ista osporava te mu zajedno sa unukom koji s njom živi osporava ulazak u vlastitu kuću izjavljujući da je psihićki nestabilan i da ga se boji bivša žena te je to razlog nepuštanja te da se mora najaviti 2 dana unaprijed.

Glede nekretnine/kuće ista je stavljena u prodaju ali problem pretstavljaju sve stvari u njoj koje isti svojataju i proizvoljno dijele(njima ovo i ovo. a njemu ostalo naravno skoro bezvrijedno u uspredbi s ostalim stvarima).Naravno postoji i opcija otuđenja i sklanjanja dalje u koju mi nemamo uvid ali možemo dokazati što je sve bilo u kući pa i cijenu nedavno kupljenog namještaja) jer postoje svjedoci ukoliko dođe do suda.

 

Na koji naćin može ući u svoj posijed da si što manje zakomplicira život tj. kako bi izbjegao neke nasilnosti od suprotne strane koji su ga već u više navrata psihićki maltretirali te verbalno vrijeđali, te slali uvredljive poruke na mobitel koje imamo spremljene ukoliko bude trebalo.

 

Mogu li oni živjeti u navedenoj kući(baka/unuk) te koristiti sve stvari i nekretninu bez ikakvog plaćanja apanaže/najma ili nekakve naknade jer to ipak nije u konačnici cijela nekretnina njhova i kome se u tom slućaju obratiti?

 

Što može napraviti u svom slućaju?

 

 

Unaprijed se zahvaljujem i LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija