Jump to content

Nasljednička izjava i punomoć


Lajik

Preporučene objave

Pozdrav svima,

odvjetnica mi je slala sljedeci dokument u podpis. Kako moje znanje hratskog ni pravnog jezika nije najbolje, pocelo me brinuti, da punomoc, koju sa tim podpisom dajem odvjetnici nije korektna.

 

 

 

Ja, ________________________ za potrebe ostavinskog postupka koji se vodi u Republici Hrvatskoj iza smrti ostavitelja mog pok. oca ______________dajem slijedeću

 

NASLJEDNIČKU IZJAVU I PUNOMOĆ

 

Prihvaćam se nasljedstva koje mi po zakonu pripada u Republici Hrvatskoj iza smrti mog pok. oca ________ pok. ___ rođ________.g. umrlog -------------, kao i nasljedničkog dijela kojeg mi ustupa moja majka ________ i to temeljem nasljedničke izjave koja je u prilogu, a koju je izdala za potrebe ostavinskog postupka iza smrti mog pok. oca _______.

 

Ovim ujedno opunomoćujem odvjetnicu ______________________ da u moje ime i za moj račun može pokrenuti ostavinski postupak iza smrti mog pok. oca, te da me u tom ostavinskom postupku može zastupati, po potrebi dati nasljedničku izjavu sukladno prednjim navodima, da može zaprimati sva pismena, te se odreći prava na žalbu - prigovor po rješenju o nasljeđivanju koje će biti doneseno sukladno mojoj nasljedničkoj izjavi.

Imenovana je ovlaštena poduzimati i sve druge radnje koje ovom punomoći nisu posebno specificirane, a potrebne su za provedbu predmetnog ostavinskog postupka.

 

Narocito dio "... da može zaprimati sva pismena, te se odreći prava na žalbu - prigovor po rješenju o nasljeđivanju koje će biti doneseno sukladno mojoj nasljedničkoj izjavi." me radi nesigurnom...

 

Da li je punomoc odvjetnici kako treba?

 

Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Punomoć je adekvatna, pravovaljana na zakonu te ispunjava sva bitna obilježja koja su sastavni dio kako nasljedničke izjave tako i punomoći.

 

Ne brinite se, neće biti problema u odnosu na tekst koji smatrate spornim, dok eventualno pripazite oko naplate , odnosno sastava troškovnika po angažmanu odvjetnice koju ste odabrali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija