Jump to content
Lajik

Nasljednička izjava i punomoć

Preporučene objave

Pozdrav svima,

odvjetnica mi je slala sljedeci dokument u podpis. Kako moje znanje hratskog ni pravnog jezika nije najbolje, pocelo me brinuti, da punomoc, koju sa tim podpisom dajem odvjetnici nije korektna.

 

 

 

Ja, ________________________ za potrebe ostavinskog postupka koji se vodi u Republici Hrvatskoj iza smrti ostavitelja mog pok. oca ______________dajem slijedeću

 

NASLJEDNIČKU IZJAVU I PUNOMOĆ

 

Prihvaćam se nasljedstva koje mi po zakonu pripada u Republici Hrvatskoj iza smrti mog pok. oca ________ pok. ___ rođ________.g. umrlog -------------, kao i nasljedničkog dijela kojeg mi ustupa moja majka ________ i to temeljem nasljedničke izjave koja je u prilogu, a koju je izdala za potrebe ostavinskog postupka iza smrti mog pok. oca _______.

 

Ovim ujedno opunomoćujem odvjetnicu ______________________ da u moje ime i za moj račun može pokrenuti ostavinski postupak iza smrti mog pok. oca, te da me u tom ostavinskom postupku može zastupati, po potrebi dati nasljedničku izjavu sukladno prednjim navodima, da može zaprimati sva pismena, te se odreći prava na žalbu - prigovor po rješenju o nasljeđivanju koje će biti doneseno sukladno mojoj nasljedničkoj izjavi.

Imenovana je ovlaštena poduzimati i sve druge radnje koje ovom punomoći nisu posebno specificirane, a potrebne su za provedbu predmetnog ostavinskog postupka.

 

Narocito dio "... da može zaprimati sva pismena, te se odreći prava na žalbu - prigovor po rješenju o nasljeđivanju koje će biti doneseno sukladno mojoj nasljedničkoj izjavi." me radi nesigurnom...

 

Da li je punomoc odvjetnici kako treba?

 

Hvala unaprijed na odgovorima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Punomoć je adekvatna, pravovaljana na zakonu te ispunjava sva bitna obilježja koja su sastavni dio kako nasljedničke izjave tako i punomoći.

 

Ne brinite se, neće biti problema u odnosu na tekst koji smatrate spornim, dok eventualno pripazite oko naplate , odnosno sastava troškovnika po angažmanu odvjetnice koju ste odabrali.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×