Jump to content

Pomoć oko dobivanja vlasništva nad pokretninom


Zastava750

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Trebam savjet ili odvjetnika koji će se uhvatiti u koštac sa situacijom ispod. Molim vas pomozite, ne znam više što da radim.

 

sSituacija je sljedeća:

 

Prije 2 godine kupila sam auto (zastava 750 - fićo) od jedne stare bakice koja ga je namjeravala dati u staro željezo. Auto je prije pripadao njenom pokojnom mužu i već je 20 godina stajao u šupi u dvorištu, dakle stanje auta je bilo jako loše. Sklopile smo ugovor ovjerile ga kod javnog bilježnika te sam ja isti dan platila i porez na isti.

 

Nakon 2 godine postupnog ulaganja i poprilične svote uloženog novca auto je doveden u vozno stanje te sam u želji da ga odvedem na tehnički pregled i registraciju uplatila i osiguranje za auto kako bi mogla izvaditi probne tablice s kojima bi ga odvela na tehnički.

 

Tu su se stvari zakomplicirale. Kada sam s ugovorom otišla na policiju da bi mi dali probne tablice žena na šalteru rekla je kako žena od koje sam kupila auto nikad nije prenijela vlasništvo na sebe te da moram donijeti ostavinski list da bi se utvrdilo kako je ona stvarno vlasnica auta.

Kad sam dobila ostavinski list dočekalo me iznenađenje. Žena od koje sam auto kupila nije jedina vlasnica - postoje još 3 vlasnika od kojih 1 ima 2/8 a drugo dvoje po 1/8 auta. i to nije sve - u ostavinskoj raspravi auto nije naveden kao zastava + broj šasije nego kao fiat + registarske oznake.

 

Kontaktirala sam svo troje i svi su mi rekli kako nema problema i da će mi potpisati dodatak ugovoru kako bi auto mogla prenijeti na sebe, no kada je taj dodatak bio napisan svo troje su se iz nekog razloga predomislili i ne žele ga potpisati.

Štoviše ne nude mi ni nikakvu alternativu (otkup auta s moje ili njihove strane).

Auto stoji u mom dvorištu sad već više od 2 godine i nitko od njih prije ovoga nije pokazao nikakvog interesa za njega (auto je i prije toga 20 godina pušten da propada) niti sam ja prije odlaska na policiju znala da oni postoje i imaju udio u vlasništvu.

 

Da li postoji ikakva pravna opcija kojom bi ja mogla dobiti vlasništvo nad tim autom? Koliko bi ta opcija koštala i koliko bi postupak trajao.

Ako ne postoji opcija za dobivanjem vlasništva, da li postoji način da barem vratim uloženo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija