Jump to content

SMS kao dokaz duga na sudu


Tocko

Preporučene objave

Ovakva je priča:

Prošle godine u ovo vrijeme naručio sam PVC stolariju od čovjeka

i dao mu avans od 7000 kuna. Dogovor je bio da se stolarija isporuči kroz mjesec dana. Prošao je mjesec, pa onda drugi pa su počeli izgovori, laži, izmišljotinje na samilost itd itd itd. Uglavnom sva komunikacija se odvijala preko SMS poruka jer se dotični smrad više nije htio javljati na telefon.

Kad sam mu dao novac napisao sam na kompjuter jedan "Ugovor" i uzeo sam podatke s njegove osobne i napisao da mu dajem svotu od 7000 kn za izradu stolarije i to je on i vlastoručno potpisao u mojoj kući pred mojom ženom kao svjedokom.

Kad sam vidio da mi neće vraćati novac počeo sam prijetiti sudom i došao sam mu par puta kući nakon čega je on na kapaljku vraćao novac sve do 2 mjeseca ove godine kada je prestao se uopče više javljati a otvoreni dug je ostao još oko 1500 kuna.

Nemoram pričati koliko sam živaca, vremena, goriva i telefona izgubio za to vrijeme i do dan danas. Čovjek je smrad i kao takvom želim vratiti istom mjerom.

 

Pitanje glasi: da li ja mogu njega tužiti da mi vrati cijeokupni iznos od 7000 kuna jer nema nigdje nikakvog pisanog dokaza niti bankovnog ispisa da je on meni ista vratio. Mislim mogu ga tužit, a da li ću dobiti?

Jedino što on ima su moje SMS poruke (ako ih čuva jer je sve on skrivao od žene) u kojima piše tipa daj mi još te 4000 tisuće pa daj mi još te 3500, još je dug 2000 itd.

Da li je SMS dokaz na sudu jednake težine ko i moja potvrda koju je on vlastoručno potpisao da je primio novac od mene.

Mobitel s kojeg sam ja slao njemu poruke je službeni.

 

Molim pomoć/savijet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslao sam u međuvremenu pismo tj. odvjetnik je poslao opomenu pred tužbu s rokom izjašnjenja 14 dana. Rok istjeće u petak 11.07., a dotični gospodin se nije udostojio javiti ni meni ni odvjetničkom uredu. Vidi se da je uredno primio i podigao pismo na pošti.

Što napraviti dalje? Ne znam koliko mi se tužba za tako mali iznos isplati?

Da li on mora u slučaju da izgubi sud platiti i tužbu i moje odvjetničke troškove?

Unaprijed zahvaljujem,

puno ste mi pomogi s ovim savjetima.

Ma samo zbog njegovog bezobrazluka bi mu stisnuo tužbu na cjelokupni iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

G man

hvala ti puno. Da li mogu uz 2000 kn duga i kamate, pridruziti tuzbi i potraživanje za izgubljeno vrijeme od 5 mjeseci (mjenjali su mi stolariju usred zime kad sam skupio opet novac za nju), tražiti ga nakandu za novac koji sam potrošio na zivkanja i poruke, novac za gorivo dok sam se isao nalaziti dok mi je vraćao na kapaljku. Izgubio sam kaparu kod majstora za knauf zbog njega jer sam čekao stolariju uzalud i čovjek je imao dogovorene radove i više me nije mogao ubaciti u raspored?

Sve to mi je uzelo i dosta živaca i zdravlja i jel ga mogu tužiti za nanešen stres i živciranje?

Hvala još jednom svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, pošto na forumu ne postoji neka rubrika brzih (blic) pitanja, koristim priliku da ovdje pitam da li i e-mail komunikacija vrijedi kao dokaz na sudu?

 

Ovo ti ja znam da je. Bivša poslodavka mi nije željela isplatiti dio plaće za 8. mjesec kada nisam bio prijavljen I to mi je poslala s firminog maila. Kad sam ju prijavio inspekciji rada I poreznoj pred sutkinjom sam se ulogirao u svoj mail I ona si je ispritala sve van.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija