Jump to content

bambam

Preporučene objave

Postovani,

znam da je procedura oko pokretanja privatne knjiznice malčice komplicirana, ali to nije bit mojih nedoumica. Ideja je ovakva... ja ne bih knjige iznajmljivao u fizickom obliku, nego ih skenirao (jao, jao) i pretvorio u elektronski oblik (epub) te bi se one citale pomocu posebnog programa (mobitel, kompjuter) koji bi upravljao sa iznajmljivanjem i onemogucio kopiranje i zloupotrebu. Znam da je ovo siva zona i da vjerojatno nije posebno regulirana zakonima (osim onog - ne skeniraj!), ali cisto da informativno pitam o misljenju koliko bi to bilo nelegalno (ovaj dio sa epub).

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nećete imati odobrenje/suglasnost autora čije radove planirate skenirati i objavljivati, zaradit ćete kaznenu prijavu.

 

Tja, to sam si i mislio... samo da jos jednom pojasnim.. nije mi cilj piratizirati i krasti knjige, cilj je posuđivati knjige kako to rade i knjiznice, sa razlikom da se knjige ne posuđuju u papirnatom nego digitalnom obliku. Znači, svaka elektronska knjiga bi imala svoj orginalni primjerak u papirantom obliku koji bi bio u prostorijama knjiznice (ali naravno, on se ne bi posuđivao).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija