Jump to content

vožnja pod utjecajem alkohola


zerge

Preporučene objave

Molim vas za pomoć i kakav savjet.

Ovako jučer su me zaustavili i alkotestirali, napuhao sam 1,57 nakon čega su me odveli na trežnjenje;policajac mi je rekao da će mi prekršajni nalog doći na kučnu adresu, i da ću dobiti 5000kn kazne i 12 mjeseci zabrane.

Pošto sam isti slučaj imao i prije 3 i pol godine kada sam napuhao 1,8 (tada sam platio 2700kn, bez zabrane), znači da spadam u kategoriju recidivista.

Zanima me da li je ikako moguće izbjeći zabranu upravljanja B kat, pošto mi je vozačka nužna za posao (komercijalist sam na terenu, po potrebi i dostavljač) te bi nakon zabrane uslijedio otkaz što bi dovelo do znatnih egzistencijalnih problema, imam malo dijete od 4 mjeseca, supruga je na porodiljnom i dobiiva naknadu od 2600kn, podstanari smo i gubitak mog posla bio bi nepremostiv problem.Također u Zagrebu nemamo nikoga, ni njeni ni moji roditelji ne žive blizu.

Znam da sam napravio ponovono istu glupost, ali inače ne pijem i zato mi se valjda i dogodilo da ne znam ocijeniti opijenost.

Cijenim vašu svaku pomoć oko prigovora. Hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Evo stigao mi je prekršajni nalog na kojem piše da sam kriv zbog toga što se nisam zaustavio na znak STOP (3000kn kazne), i zato što sam napuhao 1,57g/kg (5000kn + 12 mjeseci) ukupno 8000kn. Ovo za zaustavljanje, zaustavio sam se 300m dalje jer nisam imao gdje stati i rekli su mi da to neće pisati (na onom prvom papiru koji sam tada dobio piše da su me zaustavili na Jadranskom mostu, a sada pišu na remetinečkoj cesti).

Što mi je napraviti? da li se to može kako smanjiti? Molim vas za pomoć.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

priznat i pokajat se ,i žalit se da se smanji zabrana oduzimanje vozačke.ne spominjat da si osuđivan za istovrsni prekršaj prije 3 i pol godine, sve iskreno napisati uz to OBAVEZNO sve dokumentacijom prikazati kopijom..od supruge primanja,od djeteta rodni list,ugovor o najmu stana,i ono najvažnije od poslodavca ugovo o radu i podebljaj da radis kao vozač...obečat sudu da nečeš vise i da češ kaznu platiti u zakonskom roku odnosno ako moze na rate,navedi još da nisi kazneno kaznjavan da nisi liječeni alkoholičar,i još par sitnica i to je to..moje mišljenje iz mojeg iskustva i sa mog pogleda u takav slučaj vjerujem da če ti kazna biti 5.000 KN i bez oduzimanje vozačke,pazi to sam ja rekao (nisam sudac) to je samo ovako sa mog gledišta i iskustava koliko pratim prekršajne postupke...svakako dokumentaciju prikazat bez toga male šanse...svakako javi kako je prošo postupak..sretno!! i ono najbitnije ako piješ ne vozi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Evo stigla je presuda od suda, odlučili su na temelju prigovora i nisam bio pozvan na sud.

Uglavnom sudsko vijeće odlučilo je da nema potrebe za iskazivanjem zaštitne mjere oduzimanjem vozačke, tako da mi vozačka ostaje, a kaznu su mi smanjili na 4500 kn (plativo u 6 rata) s tim da sam ja uplatio 3000 kn (2/3). U presudi još piše da me oslobađaju plačanja troškova prekršajnog postupka, ali sam dobio uplatnicu na 500 kn, da li to moram platiti?

Sve u svemu moram priznati da sam dobro prošao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, 23.08. me zaustavila policija i napuhao sam 1.02 promila, znaci 0,92 kad se odbije onih 0,1. Dobio sam kaznu od 667 kn znači 2/3 od 1000 i 100 kn sudskih troškova. Kaznu sam odmah platio i miran sam što se tiče toga, ali brine me prekršajni nalog u kojem stoji da ću mjesec dana imati zabranu upravljanja B kategorije. Zaposlen sam i studiram u isto vrijeme i auto mi je potrebno kroz cijelu godinu pa me zanima da li da se žalim uopće jer mi je čudno da su mi stavili zabranu mjesec dana kad svima ovdje na forumu stoji 6 mjeseci. Molim za pomoć i unaprijed hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali brine me prekršajni nalog u kojem stoji da ću mjesec dana imati zabranu upravljanja B kategorije. Zaposlen sam i studiram u isto vrijeme i auto mi je potrebno kroz cijelu godinu pa me zanima da li da se žalim uopće jer mi je čudno da su mi stavili zabranu mjesec dana kad svima ovdje na forumu stoji 6 mjeseci.
Stoji 6 mjeseci ali kao najveća mjera a zaštitna mjra po ZSPC-u za prvi put je 1 mjesec.Jedni se drže toga a drugi napišu najveću mjeru.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doći će ti od policije obavijest o početku trajanja mjere, a nemoguće je znati kada. Možda i izguraš do 10. mjeseca. Ako ne preuzmeš od poštara tijekom 9. mjeseca (ako dođe, a nisi doma i ne podigneš po onoj žutoj obavijesti), oni će to vratiti policiji, pa će ti onda donijeti policajci na kućnu adresu, a tako bi onda mogao dočekati 10. mjesec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

Imam jedno pitanje i tražim pomoć.Naime zaustavljen sam nedavno i napuhao sam 1,15.Koje su mi opcije da mi barem ostane vozačka,naime kod zaustavljanja puhao sam odmah nakon 10 min iako sam iz kafića do točke gdje sam zaustavljen vozio cc 5 min,zatim policajac nije stavio novu puhalicu na drager tj.ja barem nisam vidio te me nakon oduzimanja dozvole pustio da vozim dalje?

Koje su mi opcije da mi barem ne uzmu vozačku?Inače ovo mije je prvi prekšaj takve vrste u 10 godina koliko imam vozačku?

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom ste prekršajno nekažnjavani, uz predočenje dokaza o nužnosti vozačke (važna zbog posla, a nema adekvatne linije javnog prijevoza ili slično), moguće biste se izvukli ili prošli sa minimumom od mjesec dana.

 

Probajte sa prigovorom, ali na način da priznajete prekršaj, ali se ne slažete sa predloženom zaštitnom mjerom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija