Jump to content

rješenje o mirovini - daljnji postupak


buksa1

Preporučene objave

ovako sa 05.06.2014. godine otišao sa u (prijevremenu) mirovinu iz MUP-a.

Dobio sam rješenje o mirovini u iznosu od 3205 kuna za 34 god 4 mj i 19 dana, imam 45 god.

 

Pitanja:

 

1. U rješenju mi nije navedeno zadnje zvanje koje sam imao kao policajac - viši policijski narednik. Dali to nosi neko uvečanje na mirovini i dali trebaju dati jedo zvanje više prilikom odlaska u mirovinu?

 

2. Nije mi uzeto u obzir što sam bio 2 godine u Specijalnoj policiji MUP-a (1991-1993), te sam kao takav bio u borbenoj formaciji. Dali imam pravo na gardijski dodatak?

 

3. Nije uzeto u obzir ni da sam dragovoljac domovinskog rata, dali to nešto znači u svezi mogučnosti uvečanja mirovine?

 

Uglavnom znam da se na ovo rješenje moram žaliti sad je samo pitanje šta još moram od potvrda i ostalih dokumenata prikupiti za povoljniji izračun mirovine, da ne idem pet puta i dali trebam priložiti ratni put, jer nitko u HZMO nije ništa tražio osim onoga što je MUP poslao, a to je uglavnom za sve godine godišnji prosjek plače na osnovu čega su oni meni izračunali navedenu mirovinu.

 

Svaki savjet i pomoć je dobrodošla. Unaprijed se zahvaljujem na savjetima i iskustvima koja su druge kolege prije mene prošli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da si u mirovinu otišao kao policijski službenik, ne priznaje se (prilikom obračuna visine mirovine "dodatak" za sudjelovanje u DR-u kao dragovoljac-branitelj) jer je policijska mirovina već pod "posebnim uvjetima" tj. "povlaštena".

 

Da si u otišao u invalidsku mirovinu kao HRVI i prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, imao bi to pravo, ali otišao si u policijsku mirovinu i to je gotova priča.

 

Znači, ne priznaje se sudjelovanje u DR-u.

 

A za zvanje, najbolje da odeš u svoju PU sa rješenjem o mirovini i raspitaš se da li su ti zvanje priznali i uračunali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo se žali na sve što imaš i nemaš pravo, a oni neka onda traže papire i potvrde. Ako si dragovoljac moraju ti uzeti u obzir jer je koeficijent 1,8 a ne 1,5 a to je već neka razlika.

Ma kakvi koeficjenti, čovjek je u policijskoj mirovini a ne u invalidskoj po zakonu o HR branitelja. To su dva različita zakona po kojima se stiče pravo na mirovinu, nemaju veze jedan s drugim i ne miješaju se kod izrade rješenja. Ili je po jednom ili je po drugom zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija