Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Icy_T9

Pomoć oko statusa studenta

Preporučene objave

Pozdrav! Imam dva pitanja. Zanima me, kad upisujem parcijalu prve godine sada (ostat će mi 3 od 12 ispita), a onda se u II. semestru želim prebaciti u izvanredne, koliko plaćam? Plaćam li punu školarinu ili?

 

Također, pri upisu parcijale, jesam li još redoviti student, sa svim pravima?

 

Zahvaljujem!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mislim da ovakvo pitanje morate postaviti na forumu Vaseg fakulteta ili u referadi istog.

 

Kako bi se mozda ovdje nasao netko tko Vam moze pomoci, prvo biste trebali napisati koji fakultet pohađate.

 

Ja Vam samo mogu reci da ste redovit student (na vecini fakseva) sve dok niste dva puta pali istu godinu. Dakle, ako Vam je ovo prva "parcijala", jos uvijek imate studentska prava.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Od uvođenja bolonjskog procesa obrazovanja tzv. parcijala više ne postoji. Vi upisujete pad godine, tj. ponovno ste prva godina s tim da upisujete onoliko ECTS bodova s više godine(druge) koliko ste ih sakupili u tekućoj godini i ispite iz predmeta sa više godine možete polagati tek kad ih odslušate i položite sve ispite s prve godine. Trebali bi uplatiti onaj broj bodova koji vam je ostao X100/120/150kn; ovisno o kojem se fakultetu radi. Prebacivanje na izvanredni studij u toku akademske godine nije moguć koliko ja znam.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav,redovna sam studentica na pravnom fakultetu u Splitu..trenutno zavrsavam prvu godinu..zanima me sljedece: prema clan.80 statuta pfst student ima pravo na status mirovanja uz ostale okolnosti i u slucaju trudnoce.Ukoliko ja "zamrznem"drugu godinu zbog trudnoce,da li i dalje ostajem redovan student kad se vratim na faks nakon godinu dana mirovanja?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×