Jump to content

Osobna iskaznica


Einstein

Preporučene objave

Pozdrav svima. Novi sam na forumu i trebao bih po prvi put izvaditi osobnu iskaznicu. E sad pročitao sam zakon i pravilnik ali nešto mi je nejasno u vezi toga. Iz pravilnika - http://hidra.srce.hr/arhiva/263/104227/narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_06_69_1369.html

Čl 3 st 4

"Nakon utvrđivanja identiteta podnositelja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, podaci se u Obrazac 2 ispisuju iz središnjeg informacijskog sustava Ministarstva unutarnjih poslova, a podnositelj zahtjeva svojim potpisom na obrascu potvrđuje točnost ispisanih podataka."

 

Kaže mi otac da nikad nije potpisao zadnju stranicu, već je davao potpis u onaj pravokutnik. A na poleđini Obrasca 2 piše "Potpis podnositelja zahtjeva". Nije mi jasno zašto mi otac nikad nije to potpisao a on je podnositelj zahtjeva, zar ne? Ne bih htio fulat ništa. Ipak je prvo vađenje osobne iskaznice. Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali to nije sitnica zar ne? I to nije pravi odgovor koji sam očekivao od ovog foruma.

 

Gdje se nalazi predviđeno mjesto?
I na prednjoj i na zadnjoj strani.Zbog gužve i brzine možda je zaboravio potpisat na zadnjoj strani ali je vjerovatno potpisao da je osobnu primio.

 

"Prednja strana Obrasca 2 sadrži: prostor za upis matičnog broja građana, osobnoga identifikacijskoga broja, prezimena, imena, datuma rođenja, spola, mjesta i adrese prebivališta, datuma izdavanja i roka važenja osobne iskaznice, prostor za upis naziva nadležnog tijela, serijskog broja i vrste osobne iskaznice te prostor za fotografiju i potpis podnositelja zahtjeva."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno zašto kompliciraš, zašto bi bilo jednostavno kada mora biti komplicirano?

 

Ako se zahtjev za izdavanje osobne iskaznice podnosi prvi put, potrebno je priložiti sljedeće:

 

1. Domovnicu

2. Izvadak iz matice rođenih ili rodni list

3. Fotografiju u boji - 3,5 x 4,5 cm

4. Dokaz o uplati iznosa od 48,50 kn (uplatu je potrebno izvršiti na IBAN državnog proračuna broj: HR1210010051863000160 uz naznaku za osobnu iskaznicu po modelu HR65 7005-442-OIB, navodi se OIB osobe kojoj će se izraditi osobna iskaznica)

 

Ako maloljetna osoba starija od 16 godina koja podnosi zahtjev za izdavanje osobne iskaznice ne posjeduje javnu ispravu kojom se može provjeriti njezin identitet, prilikom podnošenja zahtjeva mora biti prisutan roditelj ili skrbnik koji će potvrditi identitet maloljetne osobe.

 

Odete ti i otac u MUP i to rješite. Mora sa sobom ponijeti i otac svoju osobnu iskaznicu.

 

Ako vam nije jasno gdje se treba potpisati upitajte na šalteru.

 

Kraj priče (Einstein). Pa nije to teorija relativiteta-relativnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija