Jump to content

Ponovni ulazak stranca u RH nakon iskorištenih dozvoljenih 3 mjeseca


Tea100

Preporučene objave

Poštovani,

Svekrva mi živi u Makedoniji. Muž živi ovdje, ima odobren privremeni boravak od 5 godina. Ja sam državljanka Republike Hrvatske. Svekrva je bila kod nas ovo ljeto u 2 navrata i iskoristila je 90 dana točno, i po onom računanju ona nema pravo na ulazak u RH do negdje 15.1. Ušla je 28.5. do 28.6. Nakon toga je ušla 24.7. do danas 14.09. Sad mene zanima da li na neki način ona može doći opet kod nas u 11.mjesecu? Da li postoji neki način, neka rupa u zakonu da ona dodje na 2 mjeseca? Ima 61 godinu, sama živi tamo, moj muž joj je sin jedinac, muž joj je umro. Tu ima 2 unuka. I voljeli bi da dođe. Ja sam se tek zaposlila, ne mogu na godišnji do 3.mjeseca, a dugo nam je to da se ne vidimo, a dječici ne znam ni kako da objasnimo a je toliko neće biti :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ona po tome nema pravo ulaska u zemlju do 1.1.? Nema nikakve opcije da joj doktori daju preporuku ili neznam, nešto slično? Imamo u planu da iduće godine dodje živjeti ovdje, puni 62 godine. Sad mene zanima da li za boravak moramo sve kao i za muža na MUP-u? S obzirom da ona ide u mirovinu iduće godine, tj.dobiva rješenje za mirovinu. A već par godina ne radi, ima zdravstvenih problema. Mislila sam da za starije ljude koji su u mirovini postoje neki različiti zakoni o strancima nego što postoje za recimo mog muža koji ima 35 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija