Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

zatezne kamate-obračun

Preporučene objave

Imam jedno pitance za pravne sladokusce;-)

 

naime radi se o tome da moja firma tuži drugu zbog neplaćenih računa čije je dospijeće bilo u različitim datumima još iz 1998 godine...Iznosi su veliki ali glavnica je podmirena 2001. godine. E sad smo u sudskom postupku gdje tražimo kamate i naša služba ima razl.stajališta o izračunu kamata i postavljanja zahtjeva u vezi njih u tužbi..Evo gdje je dvojba: Jedan račun (od mnogih, plaćanih na isti način-djelomično) recimo na iznos od 80.000,00 eura dospijeva 2.7.1998 godine a dužnik nam plaća dio tj 10.000,00 eura 12.1.1999. godine, pa ostaje 70.000,00 eura.na to jedni obračunavaju kamatu od dana zadnje uplate tj. 12.1.1999 godine, a drugi od dana dospijeća računa tj. 2.7.1999. godine.Dakle, jedni su obračunavali kamate na račune od dana plaćanja dužnika, a ja mislim da bi trebalo da se računaju od dana zakašnjenja tj. dospijeća svakog računa, bez obzira na kasnija plaćanja dužnika. Molim Vas za mišljenje

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

kakvi odgovori!!!!!!!!!!

 

Ajme lljudi, ne petljajte se tamo gdje vam nije mjesto.

 

Prvo, ovo nije mjesto za takvo pitanje, drugo samo pitanje je smušeno jer je bitna razlika između kamatne stope na devize i kune, treće ako se radi o takvim iznosima situacija nije bezazlena i MORATE UZETI ODVJETNIKA koji će putem financijskog vještaka izračunati potraživanja.

 

UPOZORAVAM vas na odredbu članka 313. ZOO, te na pitanje toka procesnih kamata (kada je glavnica utrnula je bitno, kada je tužbeni zahtjev za isplatu kamata postavljen i sl.).

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×