Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

daxo

Autorski ugovor

Preporučene objave

Novi sam ovdje na legalisu pa izvinite ukoliko je ova tema u pogrešnoj sekciji foruma.

 

Dakle radi se o sljedećoj situaciji, neko vrijeme sam uložio u ponalaženju i osmišljanju dizajnerskog rješenja za potrebe hobista srodno mojem hobiju. Modeli na daljinsko upravljnje, igračke.

 

Ubrzo nakon moje objave rendera(slika) mog rješenja na stranom forumu nekoliko poizvođača me je kontaktiralo od kojih sam s jednim započeo suradnju na razvoju proizvoda, s obzirom da je razvoj u finalnoj fazi prototipa moram nekako proći način kako da legano primim novac u obliku naknade za autorska prava(royaltys) za dati prizvod.

 

Dakle, za svaki prodani komad(jedinicu) proizoda trebam primiti naknadu od proizvođačeve dobiti za moja autorska prava. Rekli su mi kako je autorski ugovor naj primjereniji za taj slučaj.

 

Zanimalo bi me što je sve potrebno uraditi po tome pitanju, odnijeti potpisani i valjani ugovor u poreznu? koliki je porez na takav ugovor, ukratko sve što mi možete savjetovati u svezi ovog slučaja bilo bi mi od velike pomoći!

 

Zahvaljujem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.×