Jump to content

Provedba prostornih - urbanističkih planova


ppo

Preporučene objave

Poštovani, državna tijela, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, dopustila su nelegalne zahvate na višestambenim zgradama (mnogobrojna, natkrivanja i zatvaranja terasa - balkona, zatvaranja lođa ...), i još uvjek dopuštaju. Zatraživši da izvedem isti – sličan zahvat legalnim putem, odbijen sam, jer da to nije dopušteno. Iz navedenoga je vidljivo, da sam stavljen u nepovoljniji položaj, t.j. da se radi o povredi prava na jednako postupanje, odnosno da se radi o selektivnom provođenju propisa (u ovom slučaju prostornih – urbanističkih planova). Smatram da se radi o diskriminaciji po osnovi političkog ili drugog uvjerenja (uvjerenja da se propisi moraju provoditi – poštivati, jednako prema svima) a u situaciji, namjere izvedbe, odnosno izvedbe zahvata na višestambenoj zgradi. Jesu li, stečeni uvjeti za tužbu, za otklanjanje diskriminacije, t.j. ishođenje dopuštenja za, izvedbu istih – sličnih zahvata, legalnim putem ? Molim, Vaše mišljenje o iznesenom. Hvala ! Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

poštovani,

žulja vas problem koji žulja mnoge građane u lijepoj našoj. hrvatska je u eu, a i da nije, njena izvršna vlast mora poštovati norme koje je donio zakonodavac i potvrdio svojim potpisom predsjednik države. ako ste legalist, a vjerujem da jeste, ne smijete i ne možete postupati kao vaši susjedi, raditi prutu zakonito. vaš problem možete riješiti prigovorima, žalbama.. ne smijete dopustiti mafiji da raditi što ju je volja, ako želite dobro sebi, svojoj obitelji, državi.. podnescima u ovom slučaju obratite se upravnom odjelu koji je izdao upravni akt i zatražite uvid u prostorni plan i izdane dozvole. ukoliko stručna osoba utvrdi da je objekt izgrađen protivno propisima, obratite se ministarstvu. budite uporni, sigurno ćete uspjeti. pri tom imajte na umu onu filozofsku: zlo će pobijediti dobro, ako dobri ljudu ne čine ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

o problemu iznesenom 15. 10. 2014., malo drugačije formulirano:

 

1. Aako pdnesete zahtijev, nadležnom tijelu, za natkrivanje i zatvaranje terase-balkona, zatvaranje lođe..., na višestambenoj zgradi (u daljnjem tekstu zahvati), zahtijev će biti odbijen, tj. propis se provodi, u ovom slučaju prostorni–urbanistički planovi (u daljnjem tekstu propisi).

 

2. Prema osobama koje nelegalno izvode predmetne zahvate, propisi se provode:

- samo prema osobama koje netko prijavi nadležnom tijelu,

- prema ostalima (kojih je najveći broj) zahvat se dopušta.

 

To, da se dopušta, nije teško obrazložiti - dokazati.

 

Proizlazi, da se propisi, ne provode jednako prema svima.

 

Nameće se pitanje, je li navedeni način provođenja propisa, diskriminatoran?

 

Hvala!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

poštovana,

 

ako je netko, za takve radove na već sagrađenoj zgradi, dobio od nadležnog upravnog odjela akt o građenju, taj akt je protuzakonit.

Sagrađena zgrada je autorsko djelo ovlaštenog arhitekta, pa je stoga svako zadiranje u njegov rad protuzakonito. ako vam je stalo do pravde i prvavednosti, pokrenite se. prigovarajte, žalite se... iskoristite sve pravne lijekove. vjerujem da ćete uspjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija