Jump to content
ppo

Provedba prostornih - urbanističkih planova

Preporučene objave

ppo    0

Poštovani, državna tijela, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, dopustila su nelegalne zahvate na višestambenim zgradama (mnogobrojna, natkrivanja i zatvaranja terasa - balkona, zatvaranja lođa ...), i još uvjek dopuštaju. Zatraživši da izvedem isti – sličan zahvat legalnim putem, odbijen sam, jer da to nije dopušteno. Iz navedenoga je vidljivo, da sam stavljen u nepovoljniji položaj, t.j. da se radi o povredi prava na jednako postupanje, odnosno da se radi o selektivnom provođenju propisa (u ovom slučaju prostornih – urbanističkih planova). Smatram da se radi o diskriminaciji po osnovi političkog ili drugog uvjerenja (uvjerenja da se propisi moraju provoditi – poštivati, jednako prema svima) a u situaciji, namjere izvedbe, odnosno izvedbe zahvata na višestambenoj zgradi. Jesu li, stečeni uvjeti za tužbu, za otklanjanje diskriminacije, t.j. ishođenje dopuštenja za, izvedbu istih – sličnih zahvata, legalnim putem ? Molim, Vaše mišljenje o iznesenom. Hvala ! Pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

poštovani,

žulja vas problem koji žulja mnoge građane u lijepoj našoj. hrvatska je u eu, a i da nije, njena izvršna vlast mora poštovati norme koje je donio zakonodavac i potvrdio svojim potpisom predsjednik države. ako ste legalist, a vjerujem da jeste, ne smijete i ne možete postupati kao vaši susjedi, raditi prutu zakonito. vaš problem možete riješiti prigovorima, žalbama.. ne smijete dopustiti mafiji da raditi što ju je volja, ako želite dobro sebi, svojoj obitelji, državi.. podnescima u ovom slučaju obratite se upravnom odjelu koji je izdao upravni akt i zatražite uvid u prostorni plan i izdane dozvole. ukoliko stručna osoba utvrdi da je objekt izgrađen protivno propisima, obratite se ministarstvu. budite uporni, sigurno ćete uspjeti. pri tom imajte na umu onu filozofsku: zlo će pobijediti dobro, ako dobri ljudu ne čine ništa.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
ppo    0

Poštovani,

o problemu iznesenom 15. 10. 2014., malo drugačije formulirano:

 

1. Aako pdnesete zahtijev, nadležnom tijelu, za natkrivanje i zatvaranje terase-balkona, zatvaranje lođe..., na višestambenoj zgradi (u daljnjem tekstu zahvati), zahtijev će biti odbijen, tj. propis se provodi, u ovom slučaju prostorni–urbanistički planovi (u daljnjem tekstu propisi).

 

2. Prema osobama koje nelegalno izvode predmetne zahvate, propisi se provode:

- samo prema osobama koje netko prijavi nadležnom tijelu,

- prema ostalima (kojih je najveći broj) zahvat se dopušta.

 

To, da se dopušta, nije teško obrazložiti - dokazati.

 

Proizlazi, da se propisi, ne provode jednako prema svima.

 

Nameće se pitanje, je li navedeni način provođenja propisa, diskriminatoran?

 

Hvala!

Pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

poštovana,

 

ako je netko, za takve radove na već sagrađenoj zgradi, dobio od nadležnog upravnog odjela akt o građenju, taj akt je protuzakonit.

Sagrađena zgrada je autorsko djelo ovlaštenog arhitekta, pa je stoga svako zadiranje u njegov rad protuzakonito. ako vam je stalo do pravde i prvavednosti, pokrenite se. prigovarajte, žalite se... iskoristite sve pravne lijekove. vjerujem da ćete uspjeti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×