Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Porezi !!!

Preporučene objave

Zanima me gdje mogu pronaći propise o porezu koji bi stranka trebala platiti ako nekretninu koju je tek kupila namjerava prodati.

 

Konkretno, stan kupljen u novogradnji izravno od investitora, gdje investitor plaća PDV, a stranka nakon odbitka tog iznosa plaća porez na promet nekretnina od 5 posto.

 

E sad, ako kupac namjerava uskoro (negdje sam čuo u roku tri godine) prodati taj stan je li obvezan plaćati neki porez na dobit ili nešto slično

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pregledao, u tim zakonima nema konkretno ovo što me zanima.

Da ponovim, ako želim prodati tek kupljeni stan jesam li postao obveznik plaćanja poreza na dobit i postoji li neki rok u kojem ne bi smio prodavati tek kupljeni stan ako ne želim postati obveznik plaćanja nekog poreza (opet pretpostavljam na dobit)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obveznik poreza na dohodak postaješ ako u roku 3 godine od kupnje nekretnine istu prodaješ i pritom ostvaruješ zaradu... nisi definirao što si obveznik poreza na dohodak ili dobit ???

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×