Jump to content

Uknjižba vlasništva


Dindy

Preporučene objave

Molim Vas za info koje je zakonski rok za uknjižbu vlasništva po presudi. Spis je u radu već 6 mjeseci. Naime, radi se o diobi bračne stečevine i nakon sudskih procesa koji traju već 10 godina koliko još trebam da čekam na uknjiženje, te dali isto može biti na neki način osporeno!?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Presuda mora imati pečat pravomoćnosti i tada se ispuni obrazac u gruntovnici i dodaje se pristojba od cca 250 _-300 kn.

Ispunite taj obrazac i to treba biti provedeno kroz nekoliko dana .Ako ste to sve tako učinili ,a rezultata nema tada napišite požurnicu u obliku dopisa i tražite da se to hitno provede .Idite na razgovor sa voditeljem referade i tražite pojašnjanje za odugovlačenja postupka i nakon toga obratite se Predsjedniku suda sa požurnicom .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Štovani,

Ja sam svoj spor  okončala nakon 18 godina i sada kako još uvijek  nisam ušla u posjed tražim da se moja 1/2 nekretnine naplati prodajom na javnoj dražbi. Sudske troškove nikada nisam naplatila od bivšeg supruga, a uknjižena sam na 1/2 nekretnine polovinom 2017.g. U kojem roku bi trebao sud zakazati ročište za dražbu, te da li imam pravo na sudske troškove od dražbe?

Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

To znači da se dražba može opet čekati godinama s obzirom da  se radi o opcinskom sudu Supetar gdje se sporovi rješavaju godinama.. Mene zanima kako se ja naplaćujem kao suvlasnik 1/2  nekretnine... poznato je da se na dražbi prodaju nekretnine ispod tržišne cijene...da li se tada mogu naplatiti i sudski troškovi koje mi duguje suprotna strana?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Moj proces još uvijek traje...iako sam zahtjevala  da nekretnina ide na dražbu kako bih ja naplatila svoja potraživanja dobila sam sudsko rjesenje da mi bivsi suprug preda u posjed moj dio nekretnine  pod prijetnjom ovrhe i sa određenim penalima za svaki dan kašnjenja. Rok od 15 dana je prošao, još uvijek se ništa ne dešava...niti šta plaća, niti sam ušla u posjed...kako ja konačno da dodjem do svog dijela..proslo je skoro 20g? 

Hvala

 

Da li može neko pomoći oko gore navedenog? Šta kada suprotna strana ne postupi po rješenju, tj. ne preda u posjed nekretninu, a ne plaća ni troškove niti penale!?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija