Jump to content

Kako dobiti pro bono odvjetnika


ene

Preporučene objave

Nećak me tužio 2010g. radi poništavanja ugovora o doživotnom uzdržavanju koji sam sklopila sa svojim ocem.Po tom ugovoru sam postala vlasnikom nekoliko nekretnina: dva poljop.zemljišta od po 11038m2 i 15796m2 i dva stana 120m2 i 55m2 i dva poslovna prostora 26m2 i 76m2 u kući u Zagrebu.Nezaposlena sam, nemam novaca da si uzmem odvjetnika da me brani u toj tužbi.Na svim tim nekretninama su sudske zabilježbe zbog kojih ih nitko ne želi kupiti iako sam ih pokušavala jeftino prodati.Navedena tužba mu je odbijena ali se žalio na tu presudu.Sud je donio tu presudu bez mog dolaska na ročišta jer se nisam javljala (mislila sam da če se to nekako odgađati dok se ne snađem za odvjetnika)Kada je nećak dao žalbu na tu presudu, ročište je bilo u 4mj. ove god. i tada sam dobila rok od 30 dana da si nađem odvjetnika.Tada sam pitala suca koji vodi tu raspravu dali mogu i gdje da se obratim da dobijem pro bono odvjetnika.Odgovorio je da to ne mogu dobiti jer imam nekretnine u velikoj vrijednosti. A nekretnine ne mogu prodati upravo radi te parnice. Sama se nemogu i neznam braniti na sudu.Da li zaista ne mogu dobiti pro bono odvjetnika, ako ipak mogu gdje se trebam obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadležnom nadležnom Gradskom uredu Grada Zagreba, ako tamo prebivate. Međutim, sudac vam je dobro rekao, za besplatnu pravnu pomoć - ukoliko imate u vlasništvu vredniju imovinu, nećete je dobiti. Pokušajte se radije dogovoriti s nekim odvjetnikom da radi za postotak uspjeha u parnici ili udio u nekretnini, ali ako se tako dogovorite, obavezno to staviti na papir i da potpiše, da ne bi poslije bilo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija