Jump to content

Jednokratna novčana pomoć ministarstva branitelja


Annabella

Preporučene objave

Pozdrav !

 

Ako negdje postoji već slična tema neka admin spoji ili prebaci .

Trebam pomoć i molim nekoga tko se razumije da mi odgovori na pitanje ..

I da naglasim da nije u pitanju jednokratna novčana pomoć zaklade , već državne uprave za branitelje ( ministarstvo ) !!!

 

Suprug i ja smo danas bili u državnoj upravi ( hrvi , branitelji itd ) ne znam da li sam napisala točan naziv , pa ne zamjerite ... uz neku dokumetaciju koje je suprug vadio , otišli smo pitati da li imamo pravo na jednokratnu novćanu pomoć zbog bolesti djeteta , koji je 80% tjelesni invalid od rođenja i moje maligne bolesti , dakle oboje smo bolesni .

Suprug je 30% HRVI ( ranjavanje ) u mirovini 3000 kuna , 153 invalidine .

 

E sad nama žena u državnoj upravi kaže da nemamo pravo na nikakvu pomoć , bez obzira što se radi o dvije teške bolesti i kod djeteta i kod mene , jer je navodno u 7 mjesecu 2014 izašao novi zakon o jednokratnoj novčanoj pomoći , gdje se uopće ne gleda da li je u pitanju bilo kakva teža bolest , smrt ili sl i da isključivo gledaju cenzus tj primanja ( 830 kuna po glavi ) .

Do sada smo tražili pomoć svake dvije godine i bez obzira na cenzus koji smo " prelazili" tj dobijali bi jednokranu novčanu pomoć zbog teške bolesti djeteta , jer bi upravo zbog te bolesti cenzus zaobilazili s obzirom na okolnosti .

 

Danas nas žena u državnoj upravi uvjerava da nećemo moći dobiti pomoć , jer oni zbog tog novog zakona koji je izašao u 7 mjesecu 2014 isključivo gledaju cenzus , bez obzira na bolest itd ....

 

Ja taj zakon iz 7 mjeseca 2014 godine nisam našla nigdje , a na stranicama ministarstva ima jedino zakon iz 24.3 2014 o jednokratnoj novčanoj pomoći i koliko ja nije nigdje izbačeno da se ne može zbog bolesti , smrti ili sl dobiti jednokratna novčana pomoć , a postoji i mogućnosti dobijanja jednokratne novčane pomoći bez obzira na cenzus od 830 kuna jer je uvrštena tzv i druga tabela tj za one koji prelaze taj cenzus !

Ovo isto je obljavljeno na stranicama ministarstva ...

 

Evo link http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_32_584.html

 

Dakle jer netko zna da li postoji još neki zakon iz 7 mjeseca 2014 godine , kako mi službenica navodi po kojemu se bolest , smrt ili sl ne gleda , već se isključivo gleda cenzus od 830 kuna ???

 

Hvala na odgovoru ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo našla sam ...

Dakle istina je , u slučaju da prelazite osnovicu od 25% tj 831 kuna po "glavi" i da ste sami bolesni ili da vam je djete /supruga ili drugi član obitelji teško bolestan , pa i da su u pitanju oba ili više članova teško bolesni ,smrtni slučaj u obitelji neće dobiti ni lipe od državne uprave ili ti ministarstva branitelja !

 

Evo link iz narodnih novina o zakonu , potpisan od Milanovića 17. srpanja 2014 godine

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_07_87_1760.html

 

i od ministra Matića gdje se vidi da je izbačena ona zadnja tj druga tablica po kojoj se u slučaju teže bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji ne gleda cenzus .

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_09_107_2079.html

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija