Jump to content

Izmještanje vodovodne cijevi s parcele.


Ante0

Preporučene objave

Treba mi pravni savjet ako mi netko može pomoći.

 

Imam građevinsku parcelu koja jednom svojom stranom graniči o cestom ( lokalna, nerazvrstana prometnica ). Na toj parceli trebao bi početi gradnju obiteljske kuće, te mi je uredno izdana građevinska dozvola. Parcela na kojoj trebam započeti gradnju kuće nalazi se u seoskoj sredini.

 

Preko parcele prolazi vodovodna cijev lokalne vodoopskrbe koju održava općinsko komunalno poduzeće. Cijev prolazi paralelno s cestom, uvučena nekih 2 - 3 metra u parcelu. Prilikom izrade vodovoda 70-tih godina kada su cjevovod postavljali sami mještani ( 90-tih godina održavanje i upravljanje vodovodom preuzela je općina ) cijevi umijsto cestom uvučene su na parcelu navodno radi lakšeg kopanja.

 

Znači , cijevovod prolaz paralelno s putem. Točno na vrhu moje parcele s puta ulazi na parcelu, spušta se niz parcelu, te se opet vraća na put.

 

U ovjerenom projektu točno na mjestu vodovoda je dozvoljena gradnja, što bi značilo da prilikom kopanja bagerom će biti uništene vodovodne cijevi. Dobili smo inače uredno sve suglasnosti i dozvole od vodovoda i ostalih službi. Također u pregledanoj dokumentaciji nigdje nije ucrtan vodovod preko moje parcele.

 

Moje pitanje glasi:

Da li mogu kako navesti vodovod da o svome trošku izmakne cijev na put ( što bi bio i prirodni pravac vodovoda )?

 

Da li u koliko uništim cijevi prilikom kopanja sam dužan o svom trošku sanirati štetu bez obzira na izdanu dozvolu za radove?

 

 

 

Da li u koliko probijem cijevi mogu zabraniti radnicima vodovoda da pristupe mojoj parceli zbog promjene cjevovoda u koliko ga ne budu željeli izmaknuti na put?

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može te predložiti vodovodu izmještanje cijevi,no sumnjičav sam kako će pristati.

Ukoliko oštetite cijevi,prouzročili ste štetu koju ste dužni naknaditi po općim pravilima obveznog prava o naknadi štete.

Po pitanju ulaska radnika vodovoda u posjed radi otklanjanja štete,jasno je da bi iste mogli spriječiti ,no sasvim je izvjesno kako takvo spriječavanje nebi moglo trajati vječno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da sam ja na vasem mjestu prvo bih trazijo legalno normalno sa objasnjenjem da izmjeste cijev.Mozete i traziti korigovanje nepravilno napravljenog prostornog plana pa kad se koriguje onda ih tuziti,, Oko podjele troskova je upitno mozda da ,,podijelite,, ulazi u opciju

Ako to neuspije iskopao bi cijelim dijelom te parcele sve do cijevi ujedno i da provjerim ima li tu te cijevi tako da c, ostane nepokrivena pa neka se vidi da je tu i tako neka stoji otkrivena a oni neka razmisljaju i neka se brinu zbog moguceg ostecenja, smrzavanje i slicno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja „ne znam“ da se na tom mjestu nalazi vodovodna cijev. Te sam od mjerodavnih službi dobio dozvolu da na svojoj parceli mogu vršiti radove. Također za to sam dobio i suglasnost od samog komunalnog poduzeća koji upravlja vodovodom.

Također , spreman sam podijeliti troškove. Odnosno spreman sam ih iskopati kanal uz moju parcelu ali u slučaju da oni na takvu opciju ne pristanu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija