Jump to content

pravo na naknadu za autorko pravo da ili ne


mikić

Preporučene objave

poštovani,

zanima me da li moje malodobno dijete ili ja možemo tražiti od tvrtke naknadu za autorsko pravo na crtež koji ta tvrtka koristi u reklamne svrhe i na jumbo plakatima te na omotu svog proizvoda.

Naime tvrtka Dukat raspisala je natječaj za izradu crteža koji će oni koristit na svojoj tetrapak ambalaži od mlijeka ( natječaj je bio po osnovnim školama diljem HR ) moja kći je za to dobila zahvalnicu-diplomu da je sudjelovala i njen crtež je izabran kao jedan od nagrađenih i odabran za reklamu na mlijeku.Kao nagradu nije dobila ništa ,pa čak ni obavjest da će njen crtež služiti kao reklama na ambalaži.ona je prepoznala svoj crtež na jumbo plakatu i zatim u trgovini na mlijeku.

niti ja niti supruga nismo ništa potpisivali niti smo bili pitani da li se Dukat može koristiti tim crtežom i da li mi to odobravamo...

pitanje je kako da se postavimo prema Dukatu te da li imamo pravo na ikakvo potraživanje ( simbolično ) makar litru mlijeka ili jogurt...

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije sudjelovanja u natječaju vjerojatno ste kao zakonski zastupnik djeteta morali ispuniti neku prijavu ili nešto slično, a u kojoj stoji da ste upoznati s uvjetima natječaja i da organizator natječaja izabrani rad može koristiti u promotivne svrhe jer je to pretpostavljam bio i cilj natječaja. Osim toga, takvi natječaji obično imaju pravila i uvjete u kojima stoji prethodno navedena klauzula. Tako da mislim da nemate pravo ni na kakvu naknadu. Molim da me netko ispravi ukoliko griješim.

Ne vjerujem da bi tako velika tvrtka kao što je Dukat propustila osigurati se od eventualnih potraživanja za naknadom za korištenje crteža.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija