Jump to content

Odjava pretplate


Jasna27

Preporučene objave

Lijep pozdrav, ne zivim vec neko vrijeme u Hrvatskoj.Iako mi je ostalo boraviste u Hrvatskoj .Za vrijeme jednog ljetovanja u majcinoj kuci mi je pozvonio inkasator, potpisala sam iako ne znam sto, ali vjerojatno izjavu o posjedovanju TV-prijamnika iako sam mu naglasila da sam tu samo ljeti. Prije mjesec dana zbog situacije podstanara navratila 2 dana i podstanari mi daju snop kuverti od hrt-a.Od uplatnica, ovrsnog prijedloga i svega. Zanima me da li mogu da odjavim tu pretplatu tj. hoce li vaziti ukoliko imam dugovanja prema njima vec 3-4 godine ili prvo moram platiti pa odjaviti? I gledala sam na njihovoj stranici dokument u kojem je naglaseno da ukoliko je vlasnik u inozemstvu u toj kuci ne smije nitko boraviti (moja je iznajmljena podstanarima), znaci li to kad inkasator bude provjeravao jesam li tamo i ako vidi podstanare opet ce me upisati? Da li uz taj dokument kada ovjerim kod javnog biljeznika jos nesto moram poslati na njihovu adresu ili samo taj jedan papir? hvala puno na bilo kojem odgovoru :bang:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HRT-u poslati dopis(preporučeno i sa povratnicom,što čuvaš sa kopijom pismena) kojim ih obavještavašo svojoj adresi i da ubudućesve pošiljke šalju na to adresu.

ako si izvanhrvatske nećeti slati pristojbu.

ili neki stari tv odneseš u servis i tražiš potvrdu da se nemožepopraviti (o rashodu).

propala stvar i po zakonu nemaš po noj nikakvih obvbeza.

 

Ovršni zakon

Podnošenje prijedloga za ovrhu javnom bilježniku

Članak 279.

(1) Za određivanje ovrhe mjesno je nadležan javni bilježnik čije sjedište je u jedinici područne (regionalne) samouprave prebivališta ili sjedišta ovršenika.

(3) Ako prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave bude podnesen sudu umjesto javnom bilježniku, prema odredbi stavka 1. ovoga članka, sud će prijedlog odbaciti. Na isti način sud će postupiti ako je prijedlog iz stavka 1. ovoga članka podnesen mjesno nenadležnom javnom bilježniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispricavam se ako sam ja mozda krivo shvatila, na njihovim stranicama pise da se odjava ovjerava kod javnog biljeznika. Pa smatram da ako je ne ovjerim ona ne vrijedi. Isto tako nasla sam dva zahtjeva za ovjeru. Na novom uopce nema stavke da stavim odlazak u inozemstvo, a od prije par godina ima. Iskreno bi najradije zaokruzila "neposjedovanje prijamnika" ovjerila i tako poslala. Jedini problem je sto nisam platila sva dugovanja prema njima pa ne znam da li ce vrijediti odjava ili prvo moram sve platiti pa odjaviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ne živiš u hrvatskoj nisi obvezna plaćati hrt pristojbu.

to što si potpisala napravila si glupost.

(aj i meni potpiši priznanicu da mi duguješ par tisića eura).

nisi zakonski obvezna potpisivati kojekakve papire i na zahtjev kojekoga.

potpisuješ samo primitak nečega što ti odgovara (ili pošiljke suda i javnog bilježnika)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bok

imam isti problem,žeba je pustila ih u kucu i potpisala i sada plačamo redovno

odlazimo za inozemstvo i zelim odjaviti rtv pa me zanima kakv je postupak za odjavu i da li trebam ici kod javnog biljeznika da ovjerim sve to

uglavnom sve sto tribam uciniti

hvala unaprijed

 

...evo službenog linka tu...http://www.hrt.hr/pristojba/kako-odjaviti-placanje-pristojbe,...

i obrasca za odjavu tu...http://www.hrt.hr/fileadmin/video/ODJAVA_FIZICKE.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...
Priključak struje??? Prebivalište???

Što pričate, gorand & sivko? Sarkazam?

zasad se šalimo :)......iako mi se čini da će biti tako ili nekako slično......

 

kod nas u brodu je bila kazna za parkiranje 60 kn....sud donio odluku da se to mora promijeniti....i normalno promijenili oni i sad se umjesto kazne zove dnevna karta koja opet košta 60kn.....iako je radno vrijeme parkirališta od 8 do 20 što je 12 sati x 3kn =36......genijalci računaju 24 sata x 3 =72 i sad bi mi kao trebali biti zahvalni jer oni naplate samo 60 kn.......jedan kasičan primjer da sudske odluke se lagano izigraju....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija