Jump to content
zvoneMZ

EOS Matrix - telefeonsko uznemiravanje i maltretiranje

Preporučene objave

Poštovani,

Podstanar sam, a u stanu prije mene je živjela gospođa koja je na žalost prije par godina preminula. Očito je ostao nekakav dug, jer prije pet, šest mjeseci prvi put su zvali djelatnici firme Matrix. Ispočetka sam im samo govorio, gospođa više ne živi ovdje (zašto bih im davao bilo kakvu pomoć? Nisu mi ni simpatični), poslije toga sam im jasno rekao - gospođa je mrtva, sjašite, no ne prestaju. Stalno iznova nazivaju (na fiksni broj pa ih ne mogu ni blokirati iz one baze podataka), prave se blesavi, raspituju (kad im velim da je žena mrtva) da li je provedena ostavinska, izluđuju me.

Kako to zaustaviti? Nije li to maltretiranje, tim prije što ja s tom pokojnom gospođom nemam apsolutno nikakve veze, osim što sam podstanar u stanu gdje je ona nekad živjela (vjerojatno također kao podstanarka)?

Molim neki savjet, kako pravno zaustaviti to. Ako postoji mobbing, bullying, mora i ovo ići u neku kategoriju zlostavljanja. Hvala na svakom savjetu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Jednostavno im zaprijetite da ćete ih zbog uznemiravanja prijaviti na policiju, jer tu ima elemenata nametljivog ponašanja. Ili jednostavno kada nazovu prekinite odmah razgovor.

 

Rekao sam da ću ih prijaviti policiji, žena je to samo odignorirala i nastavila ispitivati da li je poslije pokojnice provedena ostavinska, da li ja znam... ja sam spustio slušalicu, ona je odmah mrtvo hladno nazvala s drugog mobitela i nastavila zapitkivati di je stala.

Nazvao sam policiju, oni su me pitali da li mi je tko fizički prijetio i budući da nije, da to nije u njihovom polju rada?!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pošaljite ih u tri "pisaće mašine" idući puta i poklopite slušalicu. Pa ponavljajte svaki put do prestanka.

 

Ovo je njihov klasični modus operandi, kojem je cilj da izlude dužnika/njegovu familiju/bilo koga tko ima ikakve veze sa dužnikom, da na kraju plate samo da ih skinu s one stvari.

 

Nek si idući put provjere čiji dug su kupili i je li ga moguće naplatiti ili ne.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Molim vas za pomoć!

imala sam dugovanje prema Splitskoj banci i nakon nekog vremena javili su mi se iz Eos Matrix-a zbog duga ,ja sam imala blokiran račun i otvorila sam zaštićeni. U međuvremenu sam se zaposlila i firma mi je svaki mjesec 1/3 plače uplačivala na blokirani račun a 2/3 na zaštičeni. u siječnju sam primjetila da mi je račun odblokiran i da mi se sa računa više ništa ne naplačuje. jutros su me zvali iz Eos Martix-a da moram nastaviti otplačivati dug koji su oni preuzeli jer se navodno Splitska Banka dovoljno naplatila i da ostatak duga moram njima otplatiti u rate kako mi odgovara i da ako budem redovita par mjeseci da bi mi ukinuli zatezne kamate. Mene zanima ako se banka dovoljno naplatila,a znam da je ostalo još neotplačenog duga, dali oni imaju pravo to tražiti od mene zakonski i dali oni mogu pokrenuti ovršni postupak nad mojim slučajem?

hvala unaprijed na bilo kakvom odgovorom!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne uplaćujte ništa jer na taj način priznajte dug. Nije logično ako se banka urednio naplaćivala iz Vaših novčanih sredstava da prodaje nekome dug. Tražite od Matrixa ugovor o otkupu dugovanja i račun kojim je dugovanje otkupljeno i plaćeno.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

traži ugovor o otkupu duga. uplatnicu koja potvrđuje da je dug plaće ostavite za kasnije(ne spominjite je ) za sud (ako stigne rješenje za ovrhuod Eos Matrixa).

 

traži da ti pismeno potvrde iskaz da se Splitska banka dovoljno naplatila.

pismeno preporučeno i sapovratnicom

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

isti problem, iz EOS Matrixa me zovu svka 2-3 dana, poruke mi stizu skoro svaki dan, reko sam im neka me prijave na finu i cekaju svoju naplatu putem fine jer im nemam kako platiti, medjutim oni i dalje maltretiraju telefonski i porukama, jel ih se moze bilo kako zakonski tuziti za maltretiranje ili sta da napravim??

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×