Jump to content

hitno-naljepnice+vozačka


VOYAGGERR

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Prije par dana došla mi je kazna tj. rješenje da sam kriv za neisticanje naljepnice od registracije auta i neposjedovanje voz.dozvole(300+300+100 kuna)s datumom počinjenja od skoro pa godinu dana.Sve bi to bilo lijepo da sam ja za to dobio prekršajni nalog,da ga bar vidim i potpišem i da imam kopiju da znam o čemu se radi.Dakle policajac je navodno sam bez svjedoka uvidio da nemam naljepnicu i vozačku,nije mi rekao da će me kaznit i pred mnom ispunio nalog i dao mi kopiju tj.pustio me da idem i nakon god.dana stiže rješenje da sam kriv i da ako u 30dana ne platim stiže ovrha. Žalit se mogu prekršajnom sudu,a o prigovoru na sankcije 600kn+100kntrošk. prekršajnog postupka odlučuje visoki prekrš.sud RH.Što mi savjetujete.

Puno Vam hvala. :-?:-):-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam ni sam što mu reći,možda da se ne sjećam događaja,kao što je i istina jer godišnje vozim 100000 km,a kopiju naloga nisam dobio ni na uvid a kamoli na potpis.Policija me zaustavlja bar triput tjedno,jednom su me triput u jednom danu i dvaput tražili alkotest. Što je s dobrotvornim radom,da li se kazne zbrajaju 2X300 pa se ne može

sprovesti ili ipak može,i da li mogu računati na zastaru:događaj datira iz 23.10.2005.

:-?:-):-):-) Istina je da mi se ta naljepnica bila odljepila i da je stajala na kokpitu,no ja sam je imao.

je napisao:

Žali se i bit ćeš saslušan kao okrivljenik pred prekršajnim sucem.

 

A, što ćeš mu reći?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažu da dobar savjet zlata vrijedi, ali i košta

 

po sred sredine neprofitnog i volonterski baziranog legalisa... a i jos sam te negdje u prometnom&prekrsajnom primijetio kako prekrsitelja (i to u prakticki bezizglednom slucaju) pozivas na mejl-komunikaciju izvan foruma...

 

po svemu sudeci ti ces, dok ti moderator vidi ovo, biti treca nepozeljna osoba na legalisu od njegovog postojanja, s punim pravom, sram te bilo!

 

@postavljac originalnog upita:

 

nisi dobio nalog na licu mjesta, ali si ga sada dobio, to sto imas u ruci je prek nalog iz skracenog postupka vjerojatno donesen od strane pu.

 

nema nikakve veze sto ti nije rekao da ce te kazniti, sto ti nije dao nista na potpis isl, on to niti ne mora.

 

dobrotvorni rad nece ici ako ti je izrecena jedinstvena kazna (to bi moralo biti tako, ali provjeri za svaki slucaj - pise ti)

 

obrana koja bi glasila "ne sjecam se" nije dobra jer ce se pred sucem policajac odlicno sjecati, pa kako se ti ne sjecas, a on sjeca, ide - kriv je.

 

zatara je sve manje opcija, narocito u ovakvim banalnim slucajevima, ali nikad se ne zna.

 

prigovor koji ne bi isao direktno vps-u u pravilu povisuje troskove pa isti nakon redovnog postupka i saslusanja kako tebe tako i svjedoka policajca vise nece biti 100 vec parsto kuna.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

b0jan je napisao:

Kažu da dobar savjet zlata vrijedi, ali i košta... :)

 

Da me ne bi netko krivo shvatio...

 

Pokušao sam se na jedan duhoviti način osvrnut na vrijednost besplatnih savjeta izloženih u ovoj temi. Stvarno neznam kome bi bilo u interesu angažirati odvjetnika za prijestup kod koje je krivnja i više nego očita, a ukupna kazna izosi 600 kn.

 

BTW,

 

Kad me već vučete za jezik, pozovi se da za naljepnicu polismen nije postupio po čl. 295. st. 2 Zakona o sigurnosti na cestama iako su bili ispunjeni svi zato propisani uvjeti, a za vozačku traži zamjenu za dobrotvorni rad. Da si lošeg imovnog stanja troškovi bi mogli past na teret proračuna, no budući da prelaziš godišnje 100.000 km, pretpostavljam da ti je prosjek primanja viši od 1600 kn mjesečno ili da posjeduješ imovinu vrijedniju od 30.000 kn, tako da ćeš se morat pozdravit s 110 kn.

 

Što se tiče eventualnih dodatnih troškova, ukoliko se bilo koji od žalbenih navoda prihvati žalitelj ne snosi nikakav trošak dodatnog postupka.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek sad sam skužio:

 

- ti si dobio rješenje a ne nalog jer ti u uputi o pravnom lijeku stoji da o žalbi odlučuje VPS.

 

Znači, rješenje je doneseno u redovnom postupku, a nije ti dana mogućnost da se očituješ i izneseš obranu.

 

Prema tome pri donošenju pobijanog rješenja učinjena je bitna povreda odredaba postupka.

 

Da, jesam - zvao sam jednog prekršitelja na Prajvat, ali zato jer sam htio da mi pošalje skeniranu obavijest o učinjenom prekršaju odnosno htio sam prije što ga savjetujem točno vidjet šta u njoj piše - a ona sadrži i neke osobne podatke za koje smatram da im nije mjesto na tu forumu.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušao sam se na jedan duhoviti način osvrnut na vrijednost besplatnih savjeta izloženih u ovoj temi

 

osim sto ti smisao za humor nije jaca strana, ti, po ovome sto se da procitati, svakako nisi osoba koja bi mogla procjenjivati kvalitetu odgovora, barem ne na prometnom&prekrsajnom.

 

inace, pored tebe na legalisu svoja misljenja iznose i oni koji se malo bolje snalaze sa zp-om i zospcom, pa i npr pojedini pravosudni duznosnici koji ne samo da suvereno vladaju materijom i sudskom praksom vec istu i sami stvaraju, pa tesko da se misljenje takvog autora moze okvalificirati kao "bezvrijedno" bez obzira sto je besplatno.

 

a u vezi konkretno tvojih savjeta, tu si u pravu, bezvrijedni su jer:

 

1-po citiranoj uputi o pravnom lijeku vidljivo je da je rijec o nalogu, ne o rjesenju

 

2-sve i kada bi bilo rjesenje, sama cinjenica da okr nije ispitan jos uvijek ne predstavlja bitnu povredu jer pod odredjenim uvjetima (neodazivanje, nedostavljanje pisane obrane, izbjegavanje urucenja) rjesenje se donosi bez saslusavanja okr za kojeg se pretpostavlja da se brani sutnjom.

 

3-295.5 zospc (jer valjda na njega mislis kad pises 295.2) nije na raspolaganju prek. sudu i bespredmetno se "za naljepnicu" pozivati na njega. rijec je o mogucnosti (dakle ne i obavezi) prepustenoj diskrecionoj procjeni policajca koji utvrdjuje prekrsaj.

 

4-ne moze "za vozacku traziti zamjenu za rad" jer se u stjecaju nalogom/rjesenjem izrice jedinstvena kazna koja u ovom slucaju prelazi 500kn.

 

5-sve i kada ne bi bilo tako, opet ne moze ni u prigovoru ni pred prek sudom traziti "rad" jer prek sudovi ne kaznjavaju "radom" vec novcanom kaznom, a tek nakon pravomocnosti i po posebnim odredbama istu mijenjaju za rad/zatvor/prisilno naplacuju.

 

i sto ce ti molim te tudje skenirano prekrsajno rjesenje? ako te nesto zanima, kazes autoru da ti prepise tu recenicu ili dvije na forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima i veliko hvala,dakle najbolje to platit i što kažu mirna Bosna.Mada se po tome vidi da mi građani nemamo nikakvih prava jer ako drugih dvadeset policajaca vidi naljepnicu,a on ne a istek registracije je bio za tjedan dana od dana događaja ispada da sam bez naljepnice vozio dobrih skoro pa godinu dana.Bojan se šalio za onaj aforizam,a i ja s onim o žiru. :-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno pravilniku o tehničkom pregledu, naljepniocu je dužan staviti- naljepiti u gornji desni dio vjetrobrnskog stakla nadzornik koji obavlja tehnički pregled. Tu uslugu Stanica za tehnički pregled naplati isto kao i naljepnicu. No praksa je da nadzornik skine staru naljepnicu, a novu dobijete prilikom produženja važenja prometne dozvole. Stoga ako je najepnica nezaljepljena, nema ju smisla naknadno lijepiti, a polismena upoznajte da putem svojeih službi urade i nadzor nad stanicom za tehnički pregled i njih kazne za navedeni propust. Najlakše je nekom uzeti (kazniti) 300 kn, a ne obaviti posao i ne prijaviti one kojima je to obveza da lijepe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno pravilniku o tehničkom pregledu

 

sukladno zakonu vozac (a ne nadzornik u stp) je taj koji je duzan na predjoj strani vozila kojim ucestvuje u javnom prometu imati istaknutu naljepnicu.

 

takodjer vozac (a ne nadzornik u stp) se, sukladno zakonu, kaznjava ukoliko ju nema iz bilo kojeg razloga (sto ukljucuje i propust nadzornika stp)

 

prema tome, sljedeci tvoj citat, "ako je najepnica nezaljepljena, nema ju smisla naknadno lijepiti" vozaca kosta 300 kn i ne treba ga poslusati.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija